ИМЕТО НА РУСИЯ – СТАЛИН

Йосиф Куралов

превод: Татяна Любенова

Помните ли удивителния телевизионен проект, замислен, както и всичко в днешната телевизия СРЕЩУ СТАЛИН, а оказал се, като всичко в нея - ЗА СТАЛИН? За кой ли път. Примитивните клеветници на миналото се опитват да осквернят Сталин, а той, колкото повече го калят, толкова става по-чист в очите на честните хора. А те винаги са повече от мръсните души.

Възнамеряваха да излеят поредното ведро кал върху Йосиф Висарионович и по такъв начин да отнемат от него някой и друг привърженик, а се получи точно обратното: привържениците му станаха повече. И не малцина, а десетки, ако не и стотици хиляди.

Помните ли, в началото на проекта “Името на Русия”, как откъсвайки се от всички, водеше Сталин? А после авторите и изпълнителите на проекта се опомниха. Те целяха друг резултат. Те искаха лъжа. А получиха истината. Защото народът, за разлика от тях, не може да лъже постоянно и за всичко. И започнаха да изопачават. Да изнасят смешни резултати.

Впрочем, от така наречените съдебни заседатели може да се очаква всичко. Първо място, според техните версии, си поделиха Александър Невски и Александър Пушкин. На второ и трето място се оказаха Суворов и Столипинов. Такива са политическите мошеничества на верноподаническите съдници.

Отражение на това как в онзи момент действителността се е запечатала в умовете им. Сталин, според версията на верноподаниците, се оказа на предпоследно място. Това също е отражение на тяхното мозъчно състояние.

Много по-изненадващ се оказа общият рейтинг. Тоест, там, където гласуваше народът, а не на продажните съдебни заседатели. И ето, най-очевидните, според мен, мошеничества бяха направени по отношение на общия рейтинг. Там Сталин, който, повтарям, водеше с много, бе допуснат на трето място. След като няколко месеца беше на първо. А на двете първи места измислиха Невски и Столипин.

И двамата деятели за мен не са празен звук. И към двамата се отнасям с уважение. Но никога няма да повярвам, че те са заемали съзнанието на гласуващите повече от Сталин. Или, например, Ленин, който се оказа, според народната версия, на шесто място. Или Петър, който по същата версия, е на пето място. Или дори Пушкин, който е четвърти. Тоест, изопачаването на народната версия (общия рейтинг) бе толкова очевидно, че даже не се налага подробно да бъде опровергавано. Убеден съм, че това изопачаване е очевидно и днес.

Затова смятам, че ако създателите на проекта бяха честни, отдавна щяхме да сме получили потвърждение за това, в което и по-рано не сме се съмнявали: името на Русия е Сталин.

Впрочем, честните хора, именно благодарение на поредната телевизионна лъжа, се убедиха, че името на Русия е Сталин.

И колкото и да ни лъжат наемниците-десталинизатори, ние знаем: името на Русия е Сталин.


http://gidepark.ru/ 15.06.2011