ЛЮБОМИР ДУХЛИНСКИ – „ДОСИЕ”

Един от активните автори на електронното литературно списание „Литературен свят” - Любомир Духлински издаде нова книга с публицистика, разкази и стихове.

„Досие” (2024) е реализирана в книгоиздателство „Северно ехо” - Плевен.

Книгата предлага на читателите 18 публицистични текста със съвременна тематика: „Теория на корупцията”; „Завещанието на предателите”; „Национализъм или просто тинтири-минтири”; „Игрите на спортните пиночетовци”, „Уморените китове на българската книга” и други.

С изключителен журналистически талант авторът е анализирал важни проблеми на нашето съвремие, с разбирането, че перото на журналиста трябва да бъде точно, обективно и служещо само на истината.

В публицистичната част на книгата авторът е включил и свои изследвания за банатските българи, както и за големият български скулптор Кирил Тодоров - забравеният днес в родината ни маестро на камъка, който има своя висок пиедестал в европейското изкуство.

Тринайсет са авторските разкази на Любомир Духлински, включени в тази книга. Разказвачът е останал верен на своя стил и в основата на неговите творби отново са заложени реални случки и събития. Това са разкази за живота такъв, какъвто е - смешен и драматичен, обикновен, но уникален.

В третата част на книгата авторът е включил най-новите си стихотворения. 38 поетични откровения, които се съотнасят тематично с останалите творби в сборника.
„Досие” е книга, в която авторът ни кани да си поговорим -

„…за времето, да си простим обидите.
За паметта, която някак си успява
бързо и небрежно да забравя всичко…”.