МЯСТО НА ЕКЗЕКУЦИЯТА – ЛИБИЯ

Александър Проханов

превод: Румен Воденичаров

Пред очите на цялото човечество влачат  към ешафода още един народ и започват да го мъчат и убиват. На ешафода са разхвърляни  ръждясали брадви и средства за мъчения, с които изтезаваха Югославия и Ирак. Жертвата сега е друга, но палачите са същите. Нобелистът - „миротворец” Обама, пронизващ  либийските градове, болници и детски домове  със стотици крилати ракети. Неуморимият развратник  и жаден сметкаджия Берлускони - позорът на италианската нация. Бляскавият, приличащ на скакалец, Саркози, пътят на който към Елисейския дворец е постлан с либийски пари.

Всички те се обединиха в наказателна рота и пред очите на изуменото и ужасено човечество късат жива плът от либийците, избождат очи и пъхат под ноктите им нажежените игли на „умните бомби” с обеднен уран.

На тази екзекуция бързат да присъстват всички тези, които се наричат цивилизовани, европейски страни: Дания, Норвегия, Англия, Испания. Всяка от тях се стреми да удари по-болезнено, да забие в тялото на жертвата поне перодръжка. Това е война на безпощадната и жестока западна цивилизация, която тя води срещу цялото човечество от векове. Това е война на американците и европейците за черния либийски петрол, който вече стана червен от арабската кръв. Това е показна ритуална екзекуция за назидание на всички останали народи, за да може  и те, застинали от ужас, да отворят вратите си и да допуснат до светините си безжалостните нашественици.

И след всичко това да вярваме ли, че НАТО припълзял до Смоленск и Псков представлява хуманитарно просветителска организация, забравила своето военно предназначение? Да продължаваме ли да вярваме на либералната прозападна пропаганда, която започва лов на всеки неприятен й лидер, обявявайки го за фашистки тиран и палач, за да стовари след това върху му цялата мощ на съвременните  свръхточни оръжия?

Руското ръководство от времето на Горбачов е заразено със сифилиса на предателството. Днес Медведев, отдавайки Либия  на разтерзание от американците, не упражни правото си на вето, осуетяващо военната интервенция. Днес той възпроизвежда традиционното за либералите изкуство на предателството. И на неговото чело бавно и постоянно започва да избива тъмновиолетово петно. Бидейки послушен сателит на американския Държавен департамент нашият президент на часа се отказа от изключително изгодните за Русия контракти, които обещаваха да донесат милиарди долари в нашия бюджет. Наблюдавайки  как скачат цените на петрола в света, той с абсолютно безсърдечие  остави либийския народ под брадвата на палача. Народ, който благоговейно се отнасяше към Русия още от времето на Съветския съюз. ДАМ (Дмитрий Анатолиевич Медведев - бел. прев.) наблюдава как още една арабска страна връщат с бомби и ракети в първобитно състояние, как нанасят удар на  поредния арабски лидер, но продължава да шепти като зомбиран “По-добре свобода, отколкото несвобода “.

Вие, които седите пред телеекраните и наблюдавате как огнените следи на крилатите ракети раират небето над Триполи, как през нощта изригват живописните салюти на бомбените взривове, отърсете се от вълнуващата магия на TV-картината. Знайте, че същите такива бели разтопени вихри  някога ще засвистят над военните заводи в Северодвинск и Нижний Тагил , над камбанарията на Иван Велики и София Новгородска.  Че живите щитове от руски хора, които ще тръгнат да защитят с телата си Каменния мост над Москва река, светинята на Красноярск или Санкт Петербург, ще бъдат безжалостно пробити от американските „томахавки” и „умните  бомби” с глави от обеднен уран.

Тези картини гледат на плазмени телевизори и Путин, и Медведев, всеки в своята резиденция. Какво ще стане, ако Путин въпреки предупрежденията на американците, които не желаят да го видят отново в Кремъл, все пак тръгне към президентските  избори и преодолее в тях Медведев? Какво ще стане, ако победеният в състезанието  Медведев отстъпи в сянката на руската политика? Няма ли да започне открито демонизиране на Путин с обвинения в чудовищна корупция, в безпощадно убийство на собствения му народ, отдавайки заповед за бомбардировките на Грозни и изравняването му със земята? Ще закъснеят ли призивите към народите на Русия да се избавят от безпощадната диктатура на полковника от КГБ? И няма ли да последват след това и масирани бомбардировки на руските военни летища и пристанища, на железопътните гари и православни светини, за да се сломи окончателно волята на непокорния руски полковник и неподдаващия се на „обучение” руски народ?

Нека либералните СМИ в Русия да ръкопляскат на  всеки разбит либийски танк и на всяко разкъсано на части либийско дете. Нека изобразяват като кървав безумец бедуина Кадафи, предпочел да загине, вместо да се предаде!

Руският народ, унижен и овъглен, стократно предаван, не се предава духовно, никога на носи на окупаторите на сребърен поднос  ключовете от  своя небесен руски град. Ето и руският посланик  в Либия Владимир Чамов в часовете точно преди бомбардировките беше отстранен скандално от президента за това, че той, посланикът е изпращал в Москва грами за истинската картина на т.н. народно въстание срещу Кадафи, в центъра на което се  намира военния спецназ на НАТО. За това, че е предупредил за невероятните щети за руските национални интереси, в случай, че Кремъл не възпре престъпните бомбардировки. Както и за това, че ако режимът на Кадафи оцелее и се запази, то за Русия ще се открият неограничени възможности за сътрудничество в Либия в петролната и военна сфери.

Американците отдавна са се превърнали в огромен механически  робот, програмиран за световно господство. Те не подлежат на видоиземение , независимо от сигналите, които им изпраща мирозданието. Те не са в състояние да се откажат от своята монетаристична либерална политика, фондовите пазари, гигантските финансови балони, които доведоха  човечеството до световна криза, която изтрива от лицето на земята целия икономически  и промишлен порядък, установен  в  20 и 21 век.

Палачът, разтерзаващ днес Либия, предизвиква гняв и отвращение на цялото човечество. Гневът и отвращението на кита и делфина, на горския вълк и небесната птица, на морската раковина и гранитния камък…

Гневът на човечество е гняв Божи. Америка я очаква удар с невиждана  сила, в сравнение с който гибелта на небостъргачите - близнаци ще изглежда като разпадане на детски къщички.

Обама, помни: мъчениците от Триполи ще дойдат за теб и ще те намерят, дори ако по това време ти вече се пържиш в ада.

25 март 2011