ЗАПАДНИТЕ ПЛАНОВЕ ЗА ГЕНОЦИД НА РУСКИЯ НАРОД СПОРЕД АЛЕКСАНДЪР ЗИНОВИЕВ

Владимир Болшаков

превод: Литературен свят

Из „Войната на идеологическия фронт” (2017)

След разпада на СССР в едно от интервютата си Александър Зиновиев сподели с нашите читатели своите мисли за разработените на Запад планове за геноцид на руския народ. Той каза:

«В антируския проект могат да се откроят три етапа.

Първият - да се свалят руснаците до нивото на третостепенните, изостанали народи, неспособни на самостоятелно съществуване като суверенен народ.

Вторият етап - да се насочи руският народ по пътя на биологичната деградация и измиране, включително до изчезването му като етническо значимо явление. Планира се неговото съкращаване до петдесет и дори тридесет милиона, а после и до по-малко.

Разработен е богат арсенал от средства за това - недояждане, разрушаване даже и на примитивна система за хигиена и медицинско обслужване, съкращаване на раждаемостта, стимулиране на детските заболявания, алкохолизма, наркоманията, проституцията, хомосексуализма, сектантството, престъпността.

Планира се „свиване” на руснаците в сравнително неголямото пространство на Европейска Русия. Възможно е въвеждането на закон за пропорционалното разделение на територията в зависимост от броя хора.

Тогава на „законни” основания руснаците просто ще ги вкарат в резервати, както индианците в Северна Америка.

Същността на такива планове е да се доведат руснаците до състояние да не могат да задържат заеманата от тях територия, която е огромна съблазън за западния свят.

…Най-страшният, завършващ акорд на руската трагедия се състои в зачеркването на руснаците като народ от световната история, след което „само с помощта на логически и математически методи може да се изчисли”, че през ХХ в. е съществувал някакъв (именно някакъв!) велик народ, изиграл огромна историческа роля.

Но едва ли новите господари на света ще си позволят да признаят, че този народ са руснаците… Цялата история ще бъде фалшифицирана така, че да не остане и следа от руснаците. (подчертано от мен. - В. Болшаков.).