КЪРВАВИТЕ АПОСТОЛИ НА ЗЛАТНИЯ ТЕЛЕЦ

Ирина Репьова

превод: Стефка Тотева

Интересен текст, подписан от Александър Тимофеев се появи на сайта „Руски свят. Украйна”. В него се разказва за механизмите на ръководство на световните финансови структури от две семейства - Ротшилд и Рокфелер. И тук на преден план излизат ръкотворните глобални войни и революции, като че ли извършвани в името и за благото на народите, а в действителност - за благото на апостолите на Златния телец.

През 1815 г. петимата братя Ротшилд работят за обезпечаването на доставка от злато за армията на Уелингтън /с посредничестовото на брата Натан в Англия/ и за армията на Наполеон /с посредничеството на брата Яков във Франция/. Тактиката за финансирането на войниците от двете страни се повтаря после отново и отново. Да вземем като пример наполеоновите войни, които отнеха живота на 1 милион и 400 хиляди до 1 милион и шестотин хиляди души. В тези широкомащабни военни операции са въвлечени всички страни на Европа, а също така Египет и Османската империя.

Смесицата от безкрайни сражения и разбити човешки съдби е послужила за прекрасно прикритие на производството на пари. Докато католиците се борят с протестантите и православните, докато върви съревнование на политическото честолюбие и пълководческите таланти, семейството на Ротшилд извлича не малко ползи от създаването на банкови мрежи Лондон - Париж - Франкфурт на Майн - Виена - Неапол. Инвалидите на Франция получиха дворец, техен последен дом в Париж, а френското разклонение на семейство Ротшилд спечели от тези войни 600 милиона франка, което със 150 милиона превиши капиталите на всички останали банки в страната. Впрочем кланът на Ротшилд произхожда от хазарите, които се оказали в Европа след разгрома на Хазария.

Още през 1694 г. Банката на Англия е станала частна. Иначе казано - била приватизирана. Към това подтикват днес и руската Сбербанк. В резултат от наполеоновите войни Натан Ротшилд присвои банката на Англия. Масоните, които в началото на 19 век въвлякоха Русия във война с французите и Франция, бяха спонсорирани също от семейство Ротшилд.

Когато Наполеон започва накрая да разбира, че е само винтче в чужда машина, той бе моментално отстранен чрез военната авантюра при Ватеpлоо. Но тук има още нещо. Сега нашата страна се сблъсква със същия този механизъм. Нас ни въвличат във ВТО /Световната търговска организация - на български СТО/. Щом като Наполеон се опитва да възпре външната търговия да не управлява държавата, Франция да внася средства в собствения си аграрен сектор и промишленост, тоест в живота на своята нация, точно тогава режимът му пада, а самият император завършва в изгнание на безлюден остров.

През 1816 г.когато Русия е изглеждала посипана с лаври като „освободителка на Европа”, фамилията Ротшилд конторолира в Англия вече значителна част от златните запаси. Даже нещо повече - тя фиксира тяхната цена. Приемането на златото в качеството му на реален изпълнител на книжните пари е означавало тогава и сега само едно, че членовете на семейството Ротшилд, живеещи в различни страни, два пъти на ден се договарят помежду си за цената му и го продават и препродават, припечелвайки от разликата, която изпомпват от джобовете на купувачите.

Затова, когато ни показват в американските филми „гениални” участници в борсовите спекулации, които тъй да се каже умеят да осъществяват делови прогнози, трябва да разбираме, че това е картина за глупаци, които просто трябва да повярват в това, което го няма. С лъжа и хитрост спекулата надува цената на златото. А реалната стойност на продукта може да се оцени само с вложения в него труд.

Когато малко по-късно руската рубла се изравнила не със златото, а със среброто, което международните банки не можели да контролират, против Русия е започнала Кримската война. Една англо-френска ескадра прави десант в Балтийско море, друга в Петропавловск на Камчатка, трета - турско-френско-английска /60 хиляди души/ - в Крим. И макар че Русия печели повечето военни сражения, тя губи на дипломатическо ниво. Вина за това носи министър Карл Робърт фон Неселрод, евреин по майка, с протестантско вероизповедание.

Войната винаги е довеждала до дефицит бюджета на страната. А в този момент в Русия вървяла реформата за освобождаването на селяните от крепостна зависимост. Тя само така се наричала „освобождаване”. В действителност тази „свобода” заробвала селските общини, като ги принуждавала колективно да плащат на помещиците пари за откупуване на земята. За осъществяването на реформата бил получен голям външен заем, предоставен на нашата страна от английския клон на семейство Ротшилд. Когато дошло времето да се плаща дългът, САЩ принудили Русия да им продаде Руската Аляска.

По време на гражданската война между Севера и Юга в Америка семейство Ротшилд пак финансира двете воюващи страни: лондонската банка - армията на Севера, а парижката - армията на Юга. Като научил за това Ейбрахам Линкълн отказал да изплаща на банките огромните проценти. Неговата съдба е известна на всички. Той е бил убит, така да се каже, от изстрел на самотен терорист. Някои изследователи намират много общо между обстоятелствата за смъртта на Ейбрахам Линкълн и на Джон Кенеди. Символично, и двамата са били убити в петък, в деня на Разпятието на Христос. Двамата убийци на президентите на САЩ са били премахнати още преди влизането им съда. По Ейбрахам Линкълн стреляли в навечерието на Великден, а по Кенеди в навечерието на Деня на благодарността.

Печална и преждевременна е смъртта на Александър Втори. Той отказал на фамилията Ротшилд при опитите й да създаде контролирана от нея Централна банка на Русия. Такава борба срещу фамилията водел в САЩ и Линкълн. И двамата загинали.

Фамилията Ротшилд станала също така таен механизъм и за руско-турската война, тя се прицелвала и в борсовите спекулации с нефт. Но тя също се стремяла към нефтените запаси на Батуми. И Ротшилдовци постигнали своето през 1886 г., когато купили акциите на Каспийско-Черноморското нефтопромишлено и търговско общество. Механизмът на операцията бил следният. Кредитирането на банките в Русия ставало за 6 процента годишно. Ротшилд започнал да отпуска кредити под 2-3 процента. “Евтините”пари само на външен вид били евтини. В действителност те се отпускали като гаранция за придобиването на произведения нефт. Така Ротшилд концентрирали в свои ръце едрите партиди бакински нефтопродукти и наложили пълен контрол над транспортирането на руския нефт за износ.

Рокфелерови поискали преразпределяне на пазара. Както свидетелстват документите на Конгреса на Съединените щати, Джон Д.Рокфелер от първите години на 20 век е оказвал финансова подкрепа на Ленин и Троцки, тя била засилена особено след неуспеха на революцията от 1905-та година. Тази дейност била най-активна през януари 1917 г., когато партньорът на Рокфелер, банкерът Яков Шиф, започнал да дава пари на Троцки.

Рокфелер получил правото за продажба на руски нефт през 1926 г. Нюйоркската компания „Standart Oil”, принадлежаща на тази фамилия и нейният партньор „Vakuum Oil Company” чрез „Chase Manhattan Bank” сключили договор за продажба на съветски нефт в европейските страни. В същото време Джон Д.Рокфелер предоставил на болшевиките заем от 75 милиона долара. А през 1927 г. „Standart Oil” построила в Русия нефтопреработващ завод.

А. Тимофеев пише, че американският конгресмен Луис Макфадън, председател на Банковия комитет на Палатата на представителите, казва следното пред членовете на Конгреса на 10 юни 1932 г.: „Отворете документите на Военторг - търговската организация на съветското правителство в Ню Йорк, на Госсторг - главния орган на търговската организация на Съветския съюз и на Държавната банка на СССР и ще бъдете учудени от това, колко от парите на американците от хазната на Съединените щати са отишли в Русия. Проверете какви сделки са се осъществявали между Държавната банка на на СССР и „Standard Oil” Ню Йорк”.”

Макфаден се е занимавал с разследването на манипулациите на Федералния резерв, контролиращ американското ковчежничество. Има три покушения върху живота му. И накрая той умира при неизяснени обстоятелства. Фамилията Рокфелер изтъргувала от СССР изключителните права в сферата на нефтената търговия. В замяна Съветският съюз получил машини, технологии и заводи, кораби и самолети. Дейвид Рокфелер през 1964 г. се срещал с Никита Хрушчов, в 1973 г. - с Алексей Косигин. При всички случаи са се обсъждали въпросите за разширяване на търговско-икономическото сътрудничество. През 1989 г. Дейвид Рокфелер се срещнал и с Михаил Горбачов. Следващият път се видели в Москва през 1991 г., малко преди пуча. През 1992 г. Горбачов е бил на гости на Рокфелер в Ню Йорк. Като резултат от срещата Горбачов спечелил 75 милиона долара за създаването на своя фонд.

Ротшилдовци също готвели заговор срещу СССР. Надявайки се да нанесат удар на Рокфелер, те нанесли удар върху нашата държава. Отначало същият този Михаил Горбачов санкционирал създаването в Москва на международната търговска „Банка за обществено финансиране и кредитиране на национални програми”. За основа са използвани пари от швейцарската банка на Ротшилд BanquePrivee Edmond de Rothschild. Те претендирали да имат тотален контрол над икономиката на Съветския съюз. Намесила се КГБ, като заявила, че ръководителите на редица съвместни предприятия, включени в създаването на Банката на Ротшилд, са свързани с международната мафия. Тогава Ротшилдовци започнали да финансират перестройката.

Вече ни е известно, че зад гърба на Михаил Ходорковски също стояла фамилията Ротшилд. Ходорковски е бил само номинален владетел на „ЮКОС”. И се говори,че той не би лежал в затвора, ако не е била фамилията Рокфелер, която се стремила да погълне „ЮКОС”, но потънала в глоби за финансовите си машинации и липси в американския бюджет.

Днес Рокфелер са диво раздразнени от това, че фамилията Ротшилд е сложила лапата си върху сътрудничеството в арктическия район на РФ. “Именно в това се крият и корените на днешните съдебни разследвания, в чийто ход съвместното предприятие ТНК-БР се опитва да оспори тази сделка” - пише А.Тимофеев.

Натаниел Ротшилд обръща внимание и на компанията „Башнефт”, която спечели конкурса за разработка на две твърде перспективни находища - Требс и Титов, а също и на „Русснефт”, с намерение да изкупи акциите, принадлежащи на АФК „Система”, собственост на руския олигарх Владимир Евтушенко. В сферата на наинтересите на фамилията Ротшилд попадат и други ресурси. Натаниел Ротшилд отдавна дружи с О. Дерипаска - възлов акционер на РУСАЛ и добър познат на В. Потанин - съсобственик на „Норникел”.

През януари 2011 г. е създадена инсталация, работеща на основата на студения термоядрен синтез и позволяваща да се произвежда изключително евтина електроенергия с използване на водород и никел. А „Норникел” е най-големият световен производител на този метал. „Норникел” отказва да допусне нови лица в ръководството на компанията. И Тимофеев изказва предположението, че някои „заинтересовани структури”, претърпели фиаско за получаването на контрол над „Норникел”, са взели мерки, щото внедряването на технологията, позволяваща да се получи евтина електроенергия като се използва никел, да бъде забавено. Борбата за „Норникел” ще продължава. Има интереси на Ротшилдовци в Белорусия.

Но ние трябва да помним думите на сваления Наполеон, че „парите нямат своя родина, а финансистите не са патриоти”. Именно предшествениците на Ротшилд са си взели за герб или символ звездата със шест лъча. Този знак от племето на Дан, едно от 12-те библейски колена на синовете Израелеви, означава в кабалистиката числото 666. Както е писал на времето богопомазаният Сергей Нилус в книгата си „Антихристът е пред портите”, това е и неговият печат. Юдеите до 18 в. не са считали звездата със шест лъча за символ на юдаизма. И сега много от тях не са съгласни и не го признават. Но именно от хазарските кръгове на данитяните-кабалисти са произлизали хората, които са се стремили да обновят юдаизма, счита политологът Татяна Грачова. Религията започва да се превръща в идеология. А хората избират идеологията си сами и го правят съзнателно.

Като проводник на тази идеология е банковата мрежа на Ротшилд и Рокфелер, търговците и комерсантите, на които им било разрешено да пресичат граници, Мата Хари - разузнавачи и шпиони… Например, като се знаело, че Англия печели войната, фамилията Ротшилд дава указание на своите мрежи да продават английски облигации, като разпространяват слуха, че Англия търпи поражение. Участниците на пазара започват масово да продават английски облигации на безценица. Ротшилдовите мрежи започват да ги изкупуват. А когато Англия победила във войната и цената на облигациите стремително полетяла нагоре, Ротшилдовци се оказали с двадесеткратна печалба и поставили под пълен контрол британската икономика. След икономическата окупация винаги идва и политическата.

Натан Ротшилд писал: „Който контролира печатането на парите, контролира и правителството.” Ротшилдовци чрез Великобритания са направили много и за създаването на Израел, който избира за свой символ тяхната звезда със шест лъча. Когато през 1914 г. Ротшилд контролира трите главни информационни агенции в Европа: Wolff /Германия/, Reuters /Англия/, Havas /Франция/, тогава използва Wolff, за да склони немския народ да води война.

„Кристиан Раковски /Хаим Райковер/, бившият кървав диктатор на съветска Украйна, личен приятел на Троцки, един от основателите на комунистическия интернационал, член на ложата на илюминатите и бивш съветски посланик в Париж, на разпита през 1938 г. прави шокиращи разкрития за революцията и плановете на Ротшилд - пише Татяна Грачова. - Той потвърджава, че илюминатите-Ротшилдовци са планирали да използват комунизма за налагането на световна диктатура на свръхбогатите”.

Обърнете внимание - не диктатура на пролетариата. Защо именно троцкизмът е имал намерение да смачка Русия? Жената на Троцки, Седова е била дъщеря на Животовски, който е бил в обединение с банкерите Варбург, партньори и роднини на Яков Шифф. Тук се крие и причината за това защо троцкизмът е жив и до днес. Тази идеология се подхранва в световен план с огромни пари.

Керенски проправя пътя на Троцки. Счита се, че ако гражданската война в Русия е била резултат от борбата на политически партии, то тя би завършила бързо. Тази война е подхранвана и разпалвана. С това се обяснява и нейната жестокост. Войната между „белите” и „червените” се оказва много по-жестока от Първата световна война. Това не е само война, а целенасочено изтребване на народите с цел максимално отслабване на Русия, чийто природни ресурси е трябвало да преминат в ръцете на тези, които хвърляйки предизвикателство към Бога се опитват да го подменят със Златния телец и така да завладеят света.

На разпита Раковски казва: „…След смъртта на Ленин, когато Троцки остана сам със Сталин, който беше започнал трескавата си дейност, ние вече предвиждахме своето поражение в Централния комитет. Трябваше бързо да се ориентираме в ситуацията и затова решихме да се престорим, че сме съюзници на Сталин, да станем сталинисти, още по-големи от него самия, да започнем да изпадаме в крайности и по този начин да саботираме политиката му. Останалото го знаете.”

Тяхната дейност е източник на нови политически репресии. Но и по-късно - вече Хитлер - също е финансиран от Ротшилд. Ротшилдовци са причина за Холокоста. Хитлер трябваше да довърши делото на Троцки. Като виждат, че Сталин не може да бъде свален чрез държавен преврат, те решили да направят това, което било направено с Николай Втори. Според някои източници Хитлер е бил роднина на фамилията Ротшилд по майчина линия.

Всъщност приликата на смъртта на Линкълн и Кенеди се обяснява с това, че последният е подписал Указ 11110, който връщал на правителството на САЩ правото да пуска в обръщение пари, като не се съобразява с принадлежащия на Ротшилд Федерален резерв. След шест месеца Кенеди е убит по същата тази причина, поради която е убит Линкълн през 1865 г., а също така и Александър Втори - през 1881.

През 1995 г. експертът в областта на атомната енергия Кити Литъл потвърждава,че Ротшилдовци контролират 80 процента от световните запаси на уран. Армията на банкерите е свързана и със създаването на генното оръжие, и с наркотиците. В края на януари 2009 г. Изпълнителният директор на Управлението на ООН по наркотиците и престъпността Антонио Мариа Коста казва в интервю за австрийския седмичник „Профил”,че парите от наркотици са „единственият на дадения етап ликвиден инвестиционен капитал. Във втората половина на 2008 г. ликвидността беше главен проблем на банковата система и по този начин ликвидният капитал стана важен фактор”. Получава се така, че парите от продажбата на наркотици са нужни на правителствата, за да спасят държавата от икономическата и финансова криза. Това е чисто сатанински подход. Към властта със всякакви средства. И като равносметка - власт на канибалите.

Ето сега се твърди, че оранжевата опозиция в Москва формира екстремистка нелегална съпротива от бивши военни, за да вземе властта по „дамаски сценарий”. Това е тезата на генерал-майорът в отставка от милицията, екс-главата на русийското бюро на Интерпол Владимир Овчински. Своята гледна точна известният криминолог изложи на 15 май на кръгла маса в Обществената палата на РФ, където представителите на МВД и на опозицията се опитваха да разберат кой е провокирал безредиците на 6 май.

Радикал-провокатори на 6 май нападнаха служителите на полицията. Те бяха с маски и хвърляха по полицаите камъни и димки. Но оранжевите са многослойна опозиция. Има слоеве, които се виждат от всички. Например представителите на антифа, някои от „Левия фронт”, а също така анархистите. Но има и други, за които Овчински казва, че са „формирани от терористите в нелегалност”. Това са обучени хора, които имат твърдо-опозиционни възгледи и са готови на всякакви радикални действия. Това е много сериозен проблем за обществото. Една от групите на елита работи за това, как по-бързо да се свали Путин от длъжността президент.

„Дамаският сценарий” е тактика, която се прилага от сирийската опозиция срещу режима на Башар Асад. По същността си това е терористична война - взривяване на правителствени сгради, нападения на служители на полицията, стратегия на напрежение, управлявано от хаоса, който виждаме в Сирия. В Русия тази стратегия се реализира в Дагестан. Там не минава и седмица, дори и ден без терористично нападение.

Видяхме как бяха организирани масови безредици в Казахстан в края на 2011 г. Съществува още и сценарият от Налчик, който се случи преди шест години, когато въоръжиха нелегално младежта, след което сутринта я хвърлиха за превземане на правителствени сгради.

Сега в Интернет се появи съобщение, че от Кавказ към Москва са тръгнали няколко автобуса с терористи.

Определени едри олигархични и политически структури не са доволни от Путин, те жадуват за революция. А всички революции, както виждаме, се хранят от мръсните пари зад граница, от всички тези банкови мрежи с маса невидими агенти. Овчински казва: „Един от играчите, който поддържа терористите в Сирия против Асад това е Катар. А Катар - това е опашката на американската корпорация ExxonMobil. Ако Асад бъде премахнат, ExxonMobil ще може да прокара газопровод през Сирия в Саудитска Арабия и по дъмпингови цени да продава газ в Европа. Това препречва усилията на Русия за развитието на Северния и Южен поток. В. Путин води политика на твърда енергийна експанзия в интерес на Русия. Това не се харесва на много на Запад и на Изток.”

Всъщност от опозицията се иска политическите групи, които са се сформирали около В. Путин да отстъпят на политическите групи, спонсорирани от оранжевата опозиция. Това е и същността на политическата борба. „Демокрацията” мирише на нефт и на газ, на кръвта на младенците и на парите, макар и да казват, че парите не миришат. Когато парите са големи, те миришат на човешка кръв и на барут. Оранжеви революции за благото на народа не съществуват.


Сайт на в. „Российский писатель” - Съюз на писателите на Русия, 03. 07. 2012