ГЛОБАЛНАТА ЖЪТВА

Виолета Станиславова

Из подготвената за печат публицистична книга „В центрофугата на битието”

Всички вече знаем и разбираме, че на планетата Земя се води битка за духовното оцеляване на хората. Битка за техните души. Но смъртоносното острие на глобалистите-сатанисти  най-яростно е насочено към душите на вярващите в Бога християни, които са около два милиарда по света. Подготвена е и вече в световен мащаб се води безмилостна война срещу Християнската православна църква,  както и създаването, и налагането на нова планетарна религия на Единна световна сатанинска църква. Тази световна сатанинска църква има за цел да бъдат разрушени християнските православни църкви, християнството да бъде забранено, а християните - преследвани и гонени до пълното им унищожение.

Преди време бяха публикувани в интернет шокиращи документи, които масовите медии  не разгласиха. Но това не значи, че събитието, не се е случило.

В Страсбург, още  през юни 2014 г., е бил подписан таен Международен Меморандум влизащ в сила от 1 май 2016 г. Въпреки че е бил публикуван на 14 август 2014 г. и втори път на 6 септември 2014 г. на интернет портала http:/apokalypsisnow.blogspot.ru/2015/04/blog-post.html,   той не е разпространен и дискутиран публично. Потънал е в дълбините на общественото пространство и малко хора знаят и си спомнят за него.

С Меморандума за Църквата, под диктата на глобалното правителство, е направен опит да бъдат въведени идеи и понятия в пълен разрез с учението на Православната християнска църква и разрушаването й из основи. Той представлява разписание по дати за бърза подмяна на Православната църква и реалното  й превръщане, заедно с всички останали вероизповедания, в Обединена световна сатанинска религия - анти-Църква на Сатаната и неговия „пророк”-Антихрист.

Този документ става причина за спешно свикване на VIII Всеправославен събор през 2016  г. За място на събора е била определена църквата „Света Ирина” в Истанбул. Въпреки това, през януари 2016 г., по настояване на Московската патриаршия, предвид рязкото влошаване на руско-турските отношения, мястото и времето е преместено за 16-27 юни 2016 г. на гръцкия остров Крит.

Документът в първоначалния си вид, е подписан от: Председателя на Европарламента ХЕРМАН ВАН РОМПУЙ; от Министъра на образованието на Гърция АНДРЕАС ЛОВЕРДОС; от Представителя на Константинополската Църква, извън Константинопол, Митрополит Иконийски ТЕОКЛИТОС, Мала Азия; от Представителя на Славянските Патриаршии и на Руското Правителство, Архиепископ ВОЛОКОЛАМСКИЙ Илларион; от Представителя на Света Гора - Атон, игумен ЕФРЕМ ВАТОПЕДСКИ; от Представителя на Кипърската Църква и на Правителството на Кипър, Митрополит Морфски Неофит и Тримифунтский ВАРНАВА; от Представителя на Антиохийската Църква, ИЛИЯ Триполски; от Представителя на Александрийската Църква, ВАСИЛИЙ Триполски; от Представителя на Йерусалимската Църква, ТИМОТЕЙ Востърски. (Текстът на Меморандума за Църквата публикувам отделно).

Какво е становището на Българската православна църква?

На 1 юни 2016 г. тон за отказ от участие във Вселенския форум дава Българската православна църква. В съобщение публикувано на официалния сайт на Българската патриаршия, Св. Синод предлага  отлагане на Събора. В него се казва: „Във връзка с Всеправославния събор Св. Синод реши да предложи неговото отлагане, както и да не участва в Събора, ако българските предложения за тематични и организационни промени не бъдат отчетени и уважени.

За своята позиция Св. Синод взе предвид следните съществени причини и обстоятелства:

1) липсата в дневния ред на Всеправославния събор на особено важни за св. Православие теми, които да имат актуално значение и да изискват своевременно всеправославно съборно решаване;

2) възникналите официално заявени от Поместни православни църкви несъгласия по някои от вече одобрените текстове за Събора;

3) невъзможността, според вече приетия регламент за провеждането на Великия и Свят Събор на Православната църква, да бъдат редактирани текстове в хода на работата на Събора;

4) предложеното разположение на Предстоятелите на Поместните православни църкви в залата, предвидена за провеждане на заседанията на Събора, което разположение нарушава принципа на равнопоставеност на Предстоятелите на Автокефалните Православни църкви;

5) неподходящото месторазположение на наблюдателите и гостите на Събора;

6) необходимостта от извършването на големи и необосновани финансови разходи в случай на участие на БПЦ-БП в Събора.

След проведеното гласуване Св. Синод единодушно

Р Е Ш И:

I. Настоява Великият и Свят Събор на Православната църква, 16-26 юни т.г., да бъде отложен, като подготовката за неговото провеждане да продължи;

II. В противен случай Св. Синод на БПЦ - БП категорично заявява решението си за неучастие в работата на насрочения за 16-26 юни т.г. Велик и Свят Събор на Православната църква.”

Мотивите на Българската православна църква да не участва в събора, са представени и в интервю на Ловчанския митрополит Гавриил, публикувано на сайта на Светия синод. В него той казва, че заради редица смущаващи аспекти в съдържанието на предсъборните документи; заради това, че предложените текстове на проектодокументите са се превърнали предварително в приети с консенсус и фактически са станали непроменяеми, БПЦ няма да участва в Събора. Защото с решенията, които ще се вземат на този Събор, се цели да се  узакони икуменизма (сливане в едно на всички християнски църкви).

Какво е становището на другите православни църкви?

Решението на БПЦ е последвано от това на Антиохийската патриаршия и на Сирия. На следващия ден и Сръбската православна църква призовава към здрав разум и отлагане на форума до изглаждане на възникналите противоречия. На 10 юни и Светия Синод на Грузинската православна църква обявява своя отказ от участие във форума. На 13 юни Руската православна църква официално отказва участие, а митрополитът на Румънската православна църква е призовал към благоразумие, за да не се стига до безизходно положение и провал на подобен форум.

На 19 юни, първият папа-йезуит Франциск, призовава всички католици към молитва за успеха на форума.

Въпреки всички тези възражения, откази и недоволства, Съборът се е състоял. В него не са участвали Българската, Грузинската, Руската и Антиохийската православна църква. На сходна критична позиция са застанали и монасите от Света гора. А според статута на Великия и Свят Събор на Православната църква, всички решения, които се вземат са невалидни дори при отсъствието само на една от 14-те поместни православни църкви. По този начин Съборът от 2016 г., губи статута си на Всеправославен.

Не ми се иска да пропусна и един фрапиращ епизод състоял се по време на форума, който ще използвам за неоспоримо доказателство колко дълбоко е навлязла в световното пространство извратеността и колко многобройни са вече покварените човешки души.

В предпоследния ден от срещата в Крит, участниците в него получават поздравления от ЛГБТ-младежи. Организация наречена „Европейски форум на ЛГБТ-християнски групи”, се обръща с отворено писмо до Събора. Тя представлява обединение от 40 групи от цяла Европа, около 6000 псевдохристияни - лесбийки, гейове, бисексуални, трансджендъри и пр. джендъри. Ето какво казват те в него:

„Ние ходатайстваме за всички хора в многообразието на техните сексуални ориентации и джендерни идентичности, а не защитаваме греховната злоупотреба с тези неща. Ние вярваме, че Светото Писание и традицията на Православната църква ни дават множество примери за утеха и благословение на многообразния свят на човешката сексуалност, включително на ЛГБТ и техните отношения. Съзнаваме, че нашето разбиране на Светото Писание и православното богословие може да изглежда дръзко, но ви молим да ни изслушате и да приемете нашето обръщение като продиктувано от нашата вяра и грижа за благото на Църквата и нейните чеда”, завършват писмото си ЛГБТ-активистите. То е подписано от името на православната работна група на Европейския форум на ЛГБТ-християнските групи, в лицето на Михаил Черняк, както и от Елейн Сомерс и Вили Елхорст, съпредседатели на Форума.

Тук е мястото за едно малко информационно отклонение по темата джендър-идеология, тъй като джендъризма и сатанизма вървят ръка за ръка.

Според интернет страницата Live Science около 700 000 американци или 0.03 % от населението на САЩ мисли себе си като трансджендър. Националният център за трансджендър равенство обаче оспорва тези данни и твърди, че броят им остава неизвестен, тъй като нараства с всеки изминал ден.

Като част от антидискриминационната си политика, Комисията за човешки права в Ню Йорк преди време публикува списък с различните полове, които бизнесът трябва да приеме. Според тази Комисия, ако някой служител си позволи да използва погрешното местоимение, когато се обръща към такъв служител или клиент, може да получи глоба в размер на 250 000 долара. В административния документ се казва още, че тези служители или ръководители, които отказват да използват коректните обръщения, ще бъдат уволнявани. Освен това администрацията на президента Барак Обама е пратила препоръки към всички американски училища, които трябва да позволят на своите ученици да ползват тоалетни по техен избор, според пола, който предпочитат да бъдат.

Ето и пълният официален списък на утвърдените в САЩ 31 пола, към 2016 г.:

1. Bi-Gendered - в различно време ту мъж, ту жена. 2. Cross-Dresser - човек, който се облича в дрехи, типични за противоположния пол. Травестит.  3. Drag-King - жена, която се облича в мъжки дрехи, обикновено за целите на шоу-бизнеса.  4. Drag-Queen - мъж, който се облича в женски дрехи, обикновено за целите на шоу-бизнеса. 5. Femme Queen - мъж, който с всевъзможни средства (хормони, облекло и дори хирургия) засилва женствените си черти. 6. Female-to-Male - жена, добила мъжки облик след хирургическа намеса. 7.  FTM - жена, добила мъжки облик след хирургическа намеса. 8. Gender Bender - лице, което експериментира с половите стереотипи или направо отрича съществуването им. 9. Genderqueer - лице, което не пасва към никой от половите стереотипи. 10. Male-To-Female мъж, добил женски облик след хирургическа намеса. 11. MTF - мъж, добил женски облик след хирургическа намеса. 12. Non-Op - лица, които не искат да се подлагат на хирургична намеса, но все пак считат себе си транссексуални. 13. Hijra - южноазиатското название на транссексуалните. 14. Pangender - всеполов. 15. Transexual/Transsexual - транссексуален. 16. Trans Person - трансджендър личност, непринадлежаща нито към мъжкия, нито към женския пол. 17. Woman - жена. 18. Man - мъж. 19. Butch - лице от женски пол с подчертано мъжко поведение и стил. 20. Two-Spirit - двудушевен, с две души. 21. Trans - транссексуален, трансджендър. 22. Agender - безполов. 23. Third Sex - Трети пол. 24. Gender Fluid - човек, който според условията може да се чувства повече мъж или повече жена. 25. Non-Binary Transgender - транджендър, лице без принадлежност към никой от половете. 26. Androgyne - андрогин, хермафродит. 27. Gender-Gifted - трансджендър лице, наслаждаващо се на свободата извън нормата на половете. 28. Gender Bender - лице, което експериментира с половите стереотипи или направо отрича съществуването им. 29. Femme - лице от женски пол с хомосексуална ориентация, следващо стереотипите на женското поведение и стил. 30. Person of Transgender Experience - лице с трансджендър опит. 31. Androgynous - андрогинен.

Но нека се върнем към темата за Събора. Сатанинският Меморандум тогава не е приет, но никой не може да каже какви поражения е нанесъл и дали не се спазват и до днес някои клаузи. Тайно. Защото преди немного време изплува на повърхността една малка брънка от него, а тя е за забрана на кръщенето на бебета в някои страните в ЕС. Подобни смели действия официално и показно се извършват, тъй като през 2021 г., на 14 септември, в Страсбург, са приети текстове за правата на ЛГБТИК в ЕС (добавените букви И и К са нови видове сексуалности - „интер” и „куиър”). Гласуването е станало по следния начин:  387 гласа „за”, 161 „против” и 123 „въздържал се”. В приетия документ Европейският парламент разяснява, че тези граждани трябва да могат да упражняват пълноценно правата си. А еднополовите бракове или регистрираните партньорства, сключени в една държава-членка, трябва да бъдат признавани във всички останали страни-членки.

Ето една незначителна извадка от този много дълъг и умишлено объркващ документ.

„(…)

М.  като има предвид, че в едно свое проучване от 2019 г. Агенцията на Европейския съюз за основните права установи, че дискриминацията, основана на сексуалната ориентация, половата идентичност, изразяването на половата принадлежност и половите белези, се среща все по-често в ЕС;

Н.  като има предвид, че ЛГБТИК лицата все още се сблъскват с дискриминация в някои държави-членки по отношение на социалната закрила, социалната сигурност, здравеопазването, образованието, достъпа до стоки и други услуги, които са на разположение на обществеността, включително жилищното настаняване, и предоставянето на такива стоки и услуги; като има предвид, че хоризонталната директива относно недискриминацията, която би могла частично да коригира този пропуск по отношение на защитата извън рамките на заетостта, продължава да бъде блокирана в Съвета вече над 10 години;

(…)

П.  като има предвид, че не съществуват правила на ЕС относно признаването между държавите-членки на съдебни решения относно родителските права и че няма разпоредби на ЕС, които да са насочени към разрешаване на конфликти в това отношение; като има предвид, че някои държави-членки не признават браковете на лица от един и същи пол, сключени в друга държава-членка, за цели на националното законодателство, различни от разрешенията за пребиваване; като има предвид, че изглежда, че някои държави-членки, които позволяват на еднополовите двойки да сключват брак, не желаят да признаят еднополовите регистрирани партньори от други държави-членки; като има предвид, че в някои държави-членки еднополовите двойки с деца могат да бъдат лишени от правно признание на споделените им родителски права по отношение на техните деца; като има предвид, че на трансполовите родители често се отказва признаване на предпочитания от тях пол при преминаването на границите, което води до това, че граничните органи не ги признават като родители на собствените им деца;

1.  приветства първата по рода си стратегия за равнопоставеност на ЛГБТИК за 2020-2025 г., приета от Европейската комисия на 12 ноември 2020 г. (COM(2020)0698), която включва като ключови действия законодателна инициатива, чиято цел е да се осигури защита на правата на „семействата на дъгата”, и актуализиране на насоките от 2009 г. относно свободното движение в срок до 2022 г.;

2.  изразява дълбоката си загриженост относно дискриминацията, на която са подложени „семействата на дъгата” и техните деца в ЕС, и факта, че те са лишени от правата си въз основа на сексуалната ориентация, половата идентичност или половите белези на родителите или партньорите; призовава Комисията и държавите-членки да преодолеят тази дискриминация и да премахнат пречките, пред които са изправени тези лица при упражняването на основното право на свободно движение в рамките на ЕС;

3.  подчертава необходимостта да се работи за пълноценното упражняване на основните права от ЛГБТИК лицата във всички държави-членки на ЕС, и припомня, че съответно институциите на ЕС и държавите-членки имат задължението да ги подкрепят и защитават в съответствие с Договорите и Хартата, както и в съответствие с международното право;

4.  настоява, че ЕС трябва да възприеме общ подход към признаването на браковете и съжителствата между лица от един и същи пол; призовава държавите-членки по-специално да въведат съответното законодателство, за да гарантират пълно зачитане на правото на личен и семеен живот без дискриминация и свободно движение на всички семейства, включително мерки за улесняване на признаването на предпочитания от трансполовите родители пол;

5.  припомня, че правото на ЕС има предимство пред всеки вид национално право, включително пред противоречащите си конституционни разпоредби, и че следователно държавите-членки не могат да се позовават на каквато и да било конституционна забрана на еднополовите бракове или конституционна защита на „морала” или „обществения ред”, за да възпрепятстват основното право на свободно движение на лицата в рамките на ЕС в нарушение на правата на „семействата на дъгата”, които се преместват на тяхната територия;

(…)

10.  призовава Комисията да предприеме конкретни мерки за гарантиране на свободата на движение за всички семейства, включително за „семействата на дъгата”, в съответствие с решението по делото Coman и Hamilton, в което се посочва, че терминът „съпруг/съпруга”, използван в Директивата за свободното движение, се прилага и за партньорите от един и същи пол; отправя искане към Комисията да проучи дали държавите-членки спазват решението по делото Coman и Hamilton и да предприеме действия за принудително изпълнение съгласно член 258 от ДФЕС срещу тези, които не спазват това решение; призовава Комисията да предприеме действия за принудително изпълнение срещу Румъния във връзка с продължаващото неспазване на това решение и липсата на правни средства за защита, които са принудили ищеца да се обърне за правна защита към Европейския съд по правата на човека;

(…)

15.  възлага на своя председател да предаде настоящата резолюция на Съвета, на Комисията, както и на правителствата и парламентите на държавите-членки“.

Документът е приет през септември 2021 г. Използвайки тази законодателна възможност, през януари 2022 г. в Германия, 125 представители на германската Католическа църква разкриха заедно, съвсем официално, своята принадлежност към ЛГБТК+ обществото. Сред тях са свещеници, проповедници, референти и ръководители на католически общини, преподаватели и преподавателки в религиозни училища, сътрудници и сътруднички на църковната администрация. „Работим в Католическата църква и сме хомо, интер, би-, транссексуални и от третия пол”, заявяват те и настояват за промени в църковното трудово право като призовават и други католици да се присъединят към инициативата OutInChurch. Малко преди старта й  бе съобщено, че Германия вече има първият в историята си пълномощник на федералното правителство по въпросите на сексуалното и джендърно многообразие.

И още една добавка - вече е налице в някои страни от ЕС налагането на „партньорства” на содомити (сексуален акт между човек и животно), което е в абсолютен противовес с православната християнска религия.

Всичко това навява на мисълта, че все пак Меморандумът за Църквата действа подмолно и нещата се движат в предначертаната от глобалистите посока, въпреки острите възражения и несъгласия на общностите, не само в ЕС, но и по света.

Вече има информации за гонения на християни в САЩ. Броят на жертвите от ненавистта и омразата към тях расте с всеки изминат ден. В интернет пространството прочетох, че е уволнен лекар-християнин, защото казал че полът на човека е даден от Бога. Дейвид МакКерет отказал да се съобрази с инструкции какъв пол да вписва в регистрите. Той работел в департамента за труд и пенсиониране, където оценявал степента на инвалидност на хората подали молби за това. По време на инструктажа му било обяснено, че в удостоверенията трябва да бъде записан такъв пол на кандидатите, какъвто те сами си посочат. С други думи, ако мъж влезе в кабинета му, настоявайки, че е жена, докторът трябва да се отнася с него като към жена и да му говори в женски род. Но докторът не се подчинил. Бил е наясно каква реакция ще предизвика поведението му в общността на хомосексуалистите и транссексуалните. Очаквано, договорът му за работа набързо бил прекратен, с мотив - отказ  да използва „правилните” местоимения спрямо хора, които се идентифицират с противоположния пол, което се счита от тях за обида, според закон в тяхна защита, приет в САЩ през 2010 г.

Във Великобритания, която е приела джендър-идеологията като държавна политика хората, които не са съгласни с налудничавите твърдения, че полът е въпрос на личен избор, също са подложени на гонения и репресии. Особено ако са православни християни. Джендър-гестапото брутално погазва свободата на съвестта и на изразяване на нормалните хора. Ето един пример от там. Учителят по математика Джошуа Сътклиф е бил уволнен от училището The Cherwell School в Оксфорд, заради фразата: „Браво, момичета!” С нея той оценил отличната работа на група ученички. Но родителите на едно от тези момичета настояват, че тяхната дъщеря не трябва да бъде наричана „тя” или „момиче”, защото в семейството им било решено, че това момиче е „То”. Майката на детето подала жалба до директорката. Тя започнала разследване и поискала наказание за учителя-нарушител. Училището било включено в „джендърна” програма, в рамките на която всички учители били преминали задължително обучение и им било наредено, под заплаха от уволнение, да не наричат децата „той” и „тя”, както и да не използват думите „момче” или „момиче”. Джошуа Сътклиф твърдял, че е спазвал тези заповеди и е наричал децата само „според избраните от тях имена”, а фразата: „Браво,  момичета!”, се е откъснала неволно от устата му само веднъж и той веднага се извинил. По време на разследването на случая за „обидата” обаче се установило, че той е християнин. Освен това признал, че е вътрешно убеден православен християнин и, че всички деца, според Божия план, се раждат „момичета или момчета”. Директорката на училището моментално го уволнила.

Идеята за Обединена световна сатанинска религия и анти-Църква на Сатаната и неговия „пророк”-Антихрист,  не е нова. Първата стъпка е направена в Сан Франциско, Калифорния, през 1966 г., първоначално във вид на движение. Негов вдъхновител, създател и Върховен жрец е Антон Шандор Ла Вей, наричан още Черният папа, който през 1969 г. написва и Библията на Сатаната. Църквата на Сатаната не разполага с „храмове”, където да се събират последователите й. Има Централа, която  по времето на Ла Вей се е намирала в Сан Франциско. Там са се събирали до смъртта на Ла Вей  през 1997 г. След това е преместена в Ню Йорк. Днес достъпът за външни лица в нея е абсолютно забранен и обществеността няма никаква информация какво се случва там.

През последните години последователите на Църквата на Сатаната системно провеждат кампании, призоваващи за премахването на всички християнски символи от държавните институции в САЩ. Техният ултиматум е, че ако искането им не бъде изпълнено, то тогава до християнските символи трябва да бъдат поставяни и сатанински статуи и символи. Което се и случва. В американското общество сатанизмът вече официално е признат за религия.

В САЩ децата, които посещават държавните училища, отдавна не учат за традиционните семейни ценности. Вместо това им се внушава, че няма биологичен пол и, че трансджендъризмът и сатанизмът, са напълно нормални неща.

Преди време BBC публикува видеоматериал, в който се вижда как в началното училище Bewsey Lodge 6-годишните ученици пишат любовни гей писма като задача в клас. На записа се вижда как тяхна учителка ги кара да напишат любовно писмо от името на „принц Хенри” до неговия прислужник „Томас”. „Ще обясните на Томас защо идеята да се ожени, за вас е страхотна!”, им казва учителката Сара Хопсън. „В това училище децата от ранна възраст учат за отношенията в ЛГБТ общността. Днес урокът е за гей брака. В приказката принцът (Хенри) иска да се ожени за прислужника си (който е мъж). Затова децата в момента пишат любовно  писмо от негоно име. По този начин те ще открият света и цялото разнообразие наоколо, а на това трябва да ги научим още в ранна възраст”, допълва тя.

Под публикацията на BBC във Фейсбук много потребители възмутено възразяват срещу сексуализирането на децата от най-ранна възраст и писането на любовни гей писма като учебна задача. Един от тях, представил се за директор на училището, отговаря: „Горда съм с училището, децата и семействата им. Интересно колко много хора смятат, че учебното ни съдържание е сексуално. Ние преподаваме на децата и по теми като расизъм, екстремизъм и религия. Предизвиквам всеки, който се съмнява в работата ни относно ЛГБТ да дойде и да поговори с нашите малчугани. Те ще ви покажат какво е уважение и, че няма нищо лошо в това да си момче, да искаш да носиш пола, както и да имаш двама татковци или две майки, които те обичат, и че няма такова нещо като момичешки или момчешки неща”.

През пролетта на 2022 г. в Грийнсбъро, пред началното училище „Джойнър”, около 50 родители-християни, провеждат масова молитва на открито, чрез която показват своя протест срещу настанилия се в училището на децата им „Следучилищен сатанистки клуб”. Според Джун Еверет, директор на кампанията за After School Satan Club и ръкоположен служител на Сатанинския храм, клубовете на сатанистките фенове се основават нарочно в училищата, там, където има детски християнски клубове! Целта на заниманията в сатанинските училищни клубове е за налагане на „множеството истини” и „всеки си има своя истина”. Чрез тях, в ранна възраст много по-лесно може да се промият мозъците на децата за разбирането за добро и зло, състрадателност, взаимопомощ, саможертва, красиво, грозно, правилно, неправилно, съвест, вина и пр. морални и етични ценности, на които родителите в християнските семейства ги учат.

Сатанистките организации, агресивно навлезли в началните училища, уж казват, че не проповядват никаква религия, но в същото време продават на учениците сатанински символни дрънкулки, както и членски карти за принадлежност в клуба. За децата принадлежността им към някое детско общество или група, е жизнено важно. Не е случайност, че по-големите ученици се идентифицират чрез татуировки с образа на Сатана. За тях те са белег на независимост, самостоятелност, сила и успех.

В Америка  все още има защитници на християнските ценности. Големи прослойки от обществото  продължават да вярват в Христос. Но тази част от населението застарява. Вярващите в Бог християни постепенно изчезват, а младите последователи намаляват. И макар упадъкът на християнските общности да продължава да се движи с бързи темпове, в разглеждания училищен случай православните християни се явяват като врагове на новопоявилите се уж невинни детски сатанистки следучилищни събирания. Нормално е родителите да недоволстват и да протестират като виждат какво се извършва с децата им. Но властите веднага ги обявяват за врагове и им лепват прозвището „фундаменталисти”. На широката общественост се вменява, че те са виновни за неправилното възпитание на децата им и трябва да бъдат заклеймени.

Официалните данни сочат, че най-много сатанисти има в САЩ, Великобритания, Франция и още в няколко европейски държави. Факт е, че през 2016 г., в град Салем, САЩ, е построена и първата Църква на Сатаната. А през 60-те години на миналия век, когато Ла Вей създава сатанинското движение, в Хюстън, Тексас, отваря врати Църквата на Луцифер. Нейните създатели са последователи на движението Нова Епоха  (New Age). Секта, която съществува и до днес.

Лъжите, омразата, моралната поквара, разврата, пълната духовна деградация, които вече са програмирани в ДНК-то на новите поколения, се разпространяват като нелечима зараза. Процесът е необратим. Защото заразата идва от най-високите етажи на управлението на света.

Тя се разпространява от програмите за сексуално образование на Световната здравна организация за Европа, ЮНЕСКО и УНИЦЕФ, от най-ранна детска възраст. Ръководството за сексуалното образование на ЮНЕСКО, включва обучение на 9-годишни деца за „сексуална стимулация” и „дефиниция и функция на оргазма”.

Заразата се разпространява и от СЗО - Световната здравна организация. Според стандартите  й за сексуалното образование, в Европа на децата от 0 до 4-годишна възраст трябва да им се дава информация за мастурбация, а децата между 4 и 6 години трябва да се обучават за еднополовите взаимоотношения, както и за браковете между мъже и между жени, и колко е хубаво и интересно да бъдат отглеждани от еднополови брачни двойки.

Заразата се разпространява и от ООН - Организацията на обединените нации, която предложи да се създаде нов световен празник - Денят на нетрадиционното семейство, който да се празнува ежегодно на 18 май. Този празник щял да подкрепи семействата, състоящи се от двама или трима мъже или две или три жени, семейства, в които двама бащи или майки, които възпитават дете и пр. Според идеите на тази организация, силното нетрадиционно семейство е обещание за бъдещето на човечеството.

Заразата идва и от новите „християнски” ценности на папа Франциск. На врата му наред с традиционния Христов кръст той  носи и кръст с цветовете на дъгата. За милионите католици по света това е официален знак да приемат и пропагандират извращенията на джендър-идеологията. Същият този папа, във Ватикана прие, изми и целува краката на мигранти, пред очите на целия свят.

„Тиранията се установява от демокрацията. От твърде крайната свобода се поражда твърде жестоко робство”, казва древногръцкият философ Платон още през пети век пр.н.е. Това правило важи и днес. От „твърде крайната свобода” британското външно министерство например, е поискало от ООН да смени в документите си термина „бременни жени” с „бременни хора”, за да се включат и транссексуалните. А вместо майка и баща да се  въведе „родител 1″ и „родител 2″. В Канада гражданите могат да записват в паспортите си и „неутрален пол”. Държавата дори е променила текста на химна си и вместо „всички твои синове” пеят „всички ние”. Вече в много страни по света висши държавни постове се заемат от гейове и лесбийки. На никого не прави впечатление, че извратен гей-ръководител на европейска държава пристига с гей-партньора си на официална среща в ЕС. През върха на властта в Сърбия е минала хомосексуалистка. Лесбийка е управлявала Исландия. Американска актриса лесбийка се е кандидатирала за кмет на Ню Йорк… Страшното е, че всички тези сатанински домогвания по върховете на властта, водят към промени  и в традициите, в социалните норми, в религиозната идентичност на хората.

Последователите и на сатанизма, и на луциферианството все повече набират сила. Те се стремят учението и идеите им да бъдат възприети добре навсякъде по света, за да може народите да се обединят чрез тях в новата Единна световна сатанинска Църква и религия. Затова се полагат големи усилия и се даряват много средства. Както и за целенасочена, смазваща пропаганда. За нея помагат и  известни знаменитости от различни области в обществото. Много световно известни имена на музиканти, филмови звезди, нашумели медийни лица, телевизионни програми, телевизионни водещи, театрали, политици, модни икони, бизнесмени, милиардери, шоумени, спортисти и пр., и пр., са посветили своя талант и средства за утвърждаване на сатанизма и унищожаване на православното християнство.

Ако направим паралел между построяването на Църквата на Сатаната в град Салем през 2016 г. и Международния Меморандум за Църквата, обявен за влизащ в сила от 1 май 2016 г., както и спешното свикване, във връзка с него на VIII Всеправославен събор през юни 2016 г., можем да разберем колко надалеч са стигнали заговорниците. Колко опасно са напреднали глобалистите-сатанисти в стремежа си да унищожат частицата Божествена искра вложена от Бог в човешките души и как бавно, но неотклонно най-мощното тайно общество в света, уронва устоите на християнството и християнското семейство.

Ще можем да сглобим и пъзела очертаващ общата посока и общия начин на действие за тотално подчинение и унищожение не само на православието, но и на всички останали световни религии, които помагат на  нормалните хора да опазят собствената си идентичност и в трудни моменти да потърсят опора във вярата си, която да им даде кураж и сили за живот и оцеляване.

2022 г.