СРЕДНОЩНИ ДИАЛОЗИ

Любомир Духлински

Представяш ли си какъв би бил животът,
ако чувстваш болката, която причиняваш?
Светът щеше да е съвсем друг.
Крикор Азарян

06-05-2021, 20:53
Написа: Старо куче

Питаш ме как си представям Родината? Кога - сега или след години? Не знам. Нямам никаква представа накъде вървим и къде ще стигнем. А ти как си я представяш? След 30, след 40 години? Пука ли ти въобще?

06-05-2021, 20:58
Написа: Мимоза

Всички ще са видимо подпийнали поради ниската цена на алкохола, щастливи и живеещи в чалгатранс. То и сега повечето имат по някое леко психично отклонение, но след още 30 години нормален човек няма да остане. Бе като цяло ще е още по-голям цирк… Европейски прованс.

06-05-2021, 21:13
Написа: Кирчо

Какво ти пука? Приеми нещата от веселата им страна и се забавлявай с дивотията българска. В нощта след едни избори Виза Недялкова резюмира кратко, точно и ясно нещата: „Едни прости хора убедиха други прости хора да гласуват за тях!” Нищо няма да се промени, постоянно играем, вече като сериал, „Криворазбраната цивилизация”. Разчеква ти се устата от смях. Какви тъпаци, какви лъжци, каква наглост! Понеже те знаят, че ни лъжат, а и ние знаем, че те ни лъжат, майтапът е пълен. Ботев го е казал преди 150 години:  „Тежко, брате, се живее сред глупци неразбрани…”

06-05-2021, 21:23
Написа: Бобо

Понеже продумахте за изборите, да ви кажа какво ми се случи. Да разберете колко е изкукал българинът. Отидох да гласувам заради шоуто. Когато един от секцията рече да ми даде бюлетина, аз му викам: „Благодаря, имам си!” Той, като всеки психародървар, не схвана майтапа, извика полицай и ме претърсиха. Ужасно се забавлявах. Дори предложих да си събуя слипа за ме преровят, а ченгето посиня от яд и ми тегли една не съвсем служебна майна. Защо не схваща цялата абсурдност, нелепост и комичност на случката?

06-05-2021, 21:25
Написа: Силвето

Според мен, хората навън са много по-изхабени - емоционално, морално и физически и с повече психични отклонения. Само че ние успешно ги догонваме.

За 30 години нищо не се е променило в БГ-то, едва ли ще се промени и в следващите 30-40 (ако още я има България). Населението ще се стабилизира на около 5 милиона заради ниската раждаемост. Ще се занимаваме с обгрижване на болни и възрастни, туризъм, повече ловен, отколкото нормален, защото на кой му се ходи по голите баири или му се лежи на улицата край морето. Пък и то мръсно… То въобще кой ли вече ни приема насериозно…

06-05-2021, 21:33
Написа: Червения петел

За теп откъснах цвете,
но то омря…

06-05-2021, 21:39
Написа: Баце

Аз ако можех да имам визия за след 30 години, нямаше да съм емигрант, нали, баце? Но ми е приятно да виждам и чета амбициозните събратя, бъдещи емигранти! И сестрите емигрантки, разбира се, с тях е още по-приятно. Ама те сестрите повече приличат на ловна дружинка…

Каква ти визия, баце? Северозападна България - цигански резерват. Югоизточна Българя - взета от Турция без един изстрел и даже и без протест от дупедавците ни политици! Етническите българи в големите градове, прованса пуст и контролиран от въоръжени банди. Преходът между големите градове - с тежковъоръжен конвой. Визия, та дрънка, баце!

06-05-2021, 21:53
Написа: Силвето

Много съм скептична за по-доброто бъдеще. Всеки може да помогне, само че сега сме: „Ой, гиди, гиди - и кой накъде види!” Едно голямо гето. Имигрантите са предали нещата вече - не Богу дух, пу-пу, да не са им уроки! Никой не иска да се връща, нито го интересува. Не смея да правя планове, за да не ми се смее дядо Господ, но поне вече не страдам. Случват ми се неща, които не вярвах, че ще ме сполетят, но пък и от тях човек много научава. Аз се уча в момента - как да стана егоист.

Ама ние си имаме силно послание за единство. В случай, че сте го забравили: за хан Кубрат, синовете му и снопа пръчки. Ама откъде пръчки сега…

06-05-2021, 21:56
Написа: Кори

Ние сме различни. Тук сме от 681 година. Държавата се казва като нас - България. На нас ни е мила, това е нашия дом, ние си го обичаме. Тука сме имали минало, ще имаме и бъдеще - надявам се. Всъщност не се надявам, а вярвам че ще е така. Най-големият проблем за мен е, че културно и морално сме се върнали в пещерите. Днес е Гергьовден, бъдете здрави!

06-05-2021, 22:06
Написа: Мария

Не знам какво става с българите, но все ние сме прецакани. Не че някой идва да ни цака - ние сами си го постигаме! Защо българите сме злобни едни към други? Вечно гневните и критикуващи хора всъщност не тласкат цивилизацията напред, защото не търсят нови решения, не вървят напред, а си остават при проблема и се гневят от него безкрай, Да сте чули някой в БГ да каже добро за друг? И да не се оплаква и хленчи?

06-05-2021, 22:13
Написа: Непознат

Аз пък мисля да дърпам за Англето. В България в момента имам хубава и доходоносна работа, която ми позволява да живея напълно пълноценно. Имам си и хубаво семейство, но просто не ми харесва климата вече и не бих искал да продължавам живота си тук. А един приятел вика: „Ако искаш тишина и спокойствие, Лондонистан не е твоето място.” Че ще дърпам - ще дърпам нанякъде. Ама накъде? Според процента на собствени жилища, Румъния е на първо място, България - на 9-то от общо 47 страни в Европа. Само че по нивото на щастие обаче България е на 129-то място от 157 страни в света. Притежаването на жилище изобщо не стига, за да си щастлив.

06-05-2021, 22:23
Написа: Бай Ристо

Пич, ако си се уредил в България - хубава работа, дом, кола, жена или приятелка и т.н., какво точно ще търсиш в Англия? Не се вкарвай зорлем у филм, дето свършване няма - като те опънат на строежа и да те псуват плиткоумни арапи, дето ще са ти шефове!

Аз съм в UK от 18 години, само че напоследък се замислям дали да не се прибера в БГ за постоянно, че ми писна от английски олигофрении! А ти де си се засилил зорлем да влезеш в лайняните социални слоеве, просто ми е голяма чуденка… Животът е един и къс отгоре на това! Да бягаш от „беззаконие, безнаказаност, простотия и корупция” и да се нахендриш в социалното дъно е доста ексцентричен ход! Ама щом сте решили -  пробвайте. Да видите със собствените си очи, иначе цял живот ще го изживявате като пропуснат шанс

06-05-2021, 22:28
Написа: Умник Гюро

Интелигентния човек отначало не е нито русофил, нито русофоб - той става русофил след като се сблъска с простащината на русофобите

06-05-2021, 22:32
Написа: Баце

Баце, тея хора са семейство с две деца и не знаят, че тея институции - култура, изкуство, пъбове, концерти - ще ги гледат само отвън през прозорците, като нас, щото нема да са на по хиляда кинта на седмица и ще имат солидни сметки за квартири и наем, и еди кво си. В БГ те май имат и някакво социално положение, не са баш сетни измекяри и като се озоват между такива като нас тука, ще им дойде малко усилно.

06-05-2021, 22:35
Написа: Гошо Хубавеца

Няма по-хубаво нещо от дома, аз ще направя скоро 5 г. и още ми е терсене, само броя кога ще излезна отпуска, хващам си първият самолет и направо в България, а прибирането ми обратно е мъка. Да ви кажа ли що няма да прокопсаме? Едно време е имало 3 000 активни борци. Държавата само тях е обгрижвала като света майчица и пак и е било нанагорно. Сега тези, дето са на хранилка, са почти 700 000. Сещай се за какво думам. Е, те за това няма да прокопсаме.

06-05-2021, 22:40
Написа: Мадлена

Най-ганьовската черта на българина - „Мара подробната”. Къде работиш, какво работиш, колко пари печелиш, къде живееш? Веднага започват да ти мерят колко печелиш и как така ти ще печелиш, а пък той, видиш ли, не бил по-глупав от теб и той трябва да печели същото, дори и да няма идея за какво става въпрос. За мен движещата сила и определящата лицето на една нация е средната класа. В България средната класа е мачкана и стискана от всички страни - олигархията, богаташите, политиците (те всъщност са в първите две категории), прави и здрави търтеи, ама на социални помощи. Че и от самата държава, която най-много дои и стриже работещите, честните хорица…

06-05-2021, 22:50
Написа: Виктор

И в тази тема се вижда много ясно този ганьовски манталитет, за който мнозина се разливат в приказки - аз всичко знам, вие - не. Вижте само как определени потребители подхвърлят язвителни забележчици от рода на „о, ти да си на мойто място, тогава ще видиш…”.

Почти всеки, живял в чужда държава, върнал се или не, започва да обяснява, натрапва и подчертава  през колко трудности е минал, какви лишения е търпял, как хитро се е справил и т.н. А най-много врещят бъдещите емигранти. Не се ли сещат, че на всеки му е трудно и всеки в живота си среща препятствия, всеки търпи лишения и се бори за нещо - без значение дали живее в Трън, Каспичан, Лондон, Чикаго или София.

06-05-2021, 22:55
Написа: АнтиЕмигрант

Моето мнение като човек с 10 години живот чужбина е: ако положението не ви е спешно и належащо да емигрирате, моля ви, не го правете. Ако англичаните бяха имигрирали 1843,  1945, 1960, 1984, 1989 година, сега нямаше да има Англия. Така и ние, българите, оставяме питомното, за да гоним дивото. Аз съжалявам, че емигрирах. Пълна глупост е това да жертваш всичко, за да станеш емигрант. И пак казвам - не познавам успял емигрант. Познавам само хора, работещи и плащащи сметките си като емигранти! Глупаци сме, братя, глупаци…

06-05-2021, 23:03
Написа: Старо куче

Не ми обяснявайте какви очаквания трябва да имам за живота и средата. Нямам. Никакви. Просто бягам от средата в България - тя убива надеждата. Не искам от света нищо и го моля да ми отвръща със същото - така съм тръгнал от малък, така ще карам и занапред. А читавите хора, които съм намерил, няма да изгубя, дори да ида на полюса. Мен ако питате, трябва да се разселваме, за да оцелеят гените ни. Иначе сме за мустака.

06-05-2021, 23:09
Написа: Бай Ристо

И що не издържа нашенеца в емиграция, особено докторчетата? Щото там се иска яко бачкане и не могат да си искат допълнително пари. Щот медицинските им сестри не са като наще - да им пускат for free, щото пръстчетата им ще попаднат в менгемето. О, да, по-добре е в БГ - могат да си скубят пациентите и няма никакви шансове някой да ги осъди за изнудване или лекарска грешка.

Ще цитирам думите на един мой приятел, стоматолог:

„Като дойдат при мен, всички имигранти се хвалят кви пари получавали, кви къщи имали, кви коли карали, как били успели в странство… А аз само цъкам с език  -  бре, бре, успели! Ми кат сте толкоз успели, що бъхтите толкоз път да дойдете при мен да ви оправям развалените зъби, а не си ги оправяте дето живеете?”

06-05-2021, 23:17
Написа: Ку-ку бенд

Аз не моля, но пък благодаря винаги…

06-05-2021, 23:24
Написа: Автора

Понеже тук е анонимно, ще споделя… Не я обичам тази България. Най-вече заради това, че хората са мишки и се оставят да бъдат мачкани. Народ, недостоен за уважение. Славейков го е казал. Да, изтърпели сме много, но си е все по вина на българския овчи манталитет. И какво? Като живеем с 5 евро дневно голяма гордост? Хора, които имат поне капка самоуважение, няма да го търпят това. Омръзна ми да ходя по протести, а там да има 200-300 души. Омръзна ми цялата грозотия и свинщина на българина - погледнете в каква кочина живеем. Аз изчистя площадката пред блока, а след мен фасове и опаковки. Бориш се, бориш се, ама отчаянието взема връх. Калпава нация сме. Още римляните са го разбрали и от нашите земи не са взимали войници. Няма никъде поговорка като „Преклонена глава сабя я не сече” - това е позор. Чакам да завърша, вдигам си парцалите и толкоз… По-лошо не знам дали може да е.

06-05-2021, 23:53
Написа: Бай Ристо

Автора, с думите си просто доказваш, че си точно от тази част на народа, която тайно мразиш - комплексираната, намусената, негостоприемната и неприятната. Българите са различни, но не по-лоши или по-добри от французи, германци и какви ли не други. Българинът е толерантен, търпелив и социален човек, семейството му е най-важното, интересува се от ближния, гостоприемен е.

Ето границите вече са отворени - хващай си чукалата и се омитай - какво само ревеш из форумите? И не знам на тебе от какво ти е писнало, ама не мен ми е писнало от отрепки като теб, които знаят само да хулят. И такива като теб заслужават точно същото отношение като това, което имаш ти. Сам доказваш каква мишка си с първото си изречение - „Понеже тук е анонимно, ще споделя…”  Виж се колко си жалък, дори не смееш да кажеш на висок глас това, което мислиш, ами търсиш някакви анонимни сайтове, за да си кажеш мислите.

И как стигна до заключение, че не сме велики? Друг народ издържал ли е такива тегла и мъки като нашия? И е оцелял. Нима има грък, сърбин, албанец, англичанин, който се е сражавал с отрязана ръка само и само да спаси другаря си в окопа? Лъжеш се, човече, България е също толкова велика, колкото и другите държави. Това, че сега положението не е цветно, не означава, че трябва да се отказваме от нея. Да, зле сме, да, страдаме, но това не означава че трябва да си намразваме родната земя. Пък и никой не те кара да я обичаш насила. Взимай си багажа и бягай щом мислиш, че това е най-добрия вариант

07-05-2021, 00:13
Написа: Пепо

А аз си падам до известна степен нихилист - ако стане война, например, не бих защитил България.

07-05-2021, 00:15
Написа: Старо куче

Огорчен и разочарован съм от политиците и политиката, както и от манталитета на хората и особено на жените в страната - те са нагли, арогантни, лицемерни и използвачки. Както и да е. България умира и никой и нищо не може да промени, независимо какво опитва. Умира демографски, а това е най-бавното и сигурно оръжие за ликвидирането на една нация.

07-05-2021, 00:19
Написа: Мимоза

Ама, хора, точно ЗАТОВА умираме. Преди време сме били ВЕЛИКА нация, печелили сме битки, за които цяла Европа е била сигурна, че ще загубим! Сега сте мишки и само се оправдавате - ама защо, ама какво. Спрете да се плюете, спрете да плюете държавата!

07-05-2021, 00:33
Написа: Баце

Мрън, мрън! Много е лесно да мрънкаме, оплакваме и да търсим вината в другите. Погледнете се сами себе си и тогава плюйте по другите и държавата. Това било зле, онова било зле, тоя боклук, оня боклук, а вие сте перфектни и разбирате от всичко, ама няма да си мръднете пръста да направите нещо. По-лесно е да се мрънка.

Били ви ниски заплатите, ама в работата няма да останете и 5 минути допълнително, а останалото ще го свършите, колкото да се каже, че сте го свършили. Е, че как, къде по-хубаво е да си клатите по цял ден краката и да философствате.

Погледнете първо себе си - най-вероятно вие самите сте част от проблема, баце.

07-05-2021, 00:53
Написа: Автора

Пичове, стига сте ме ругали! Ще ви кажа как стоят нещата, поне при мен. Както беше казал един писател: „За да победи злото е необходимо само едно - добрите хора да не правят нищо.” Та аз ще се придържам към тази максима. Бил съм патриот, но нещо се пречупи в мен и престанах да бъда. Та това, което ще направя, е да седна на бира и чипс и да гледам разпада на Българя. А той е неминуем - циганите ще претопят по-голяма част от българите, умните ще избягат в чужбина, а тук ще останат ганьовците, чалгарите, проститутките, жените използвачки, лицемерите и т. н.

00-05-2021, 01:03
Написа: Бай Ристо

Да, България е тежко изпитание! Не е за лигльовци, които нищо освен себе си и собствената си кожица и удобство не могат да видят.

07-05-2021, 01:10
Написа: Лейди Тачър

Жалка картинка. Да мразиш собствената си родина! Такъв ли е днес българският народ? Срамувам се. Не може да мразиш всичко и всички, да плюеш за щяло и не щяло и накрая да живееш добре. Така че, честито, българи, ще си сърбаме попарата още дълго време. И не се оплаквайте, сами си я надробихме.

07-05-2021, 01:13
Написа: Светльо

Ми тя природата и фолклора ни са си добри. Проблема е в народа и манталитета и най-вече в простащината. Българинът е безволев, безбожен, ограничен и все някой друг му е виновен. Дето вика Баце: „Тъп си, защото слушаш чалга, а слушаш чалга защото си тъп.” Кръговрат, майна. Откъдето и да тръгнем, накъдето и да вървим, все на едно място излизаме. У гьола. Дето вика един братовчед: „Хубава ни е държавицата, брчет, ама на народ не можахме да случим.”

07-05-2021, 01:18
Написа: Мадлена

Е, не са чак толко лоши българите. Просто не познавате по-лоши.

07-05-2021, 01:21
Написа: Петкан Дивака

Автора, зле си! Сигурен ли си въобще, че си българин. Ние, българите от чужбина, вече си продаваме каквото имаме, за да се върнем в България. Явно имаш комплекса на „неизлезлия българин”. Все пак, ако толкова мразиш България, тръгни си, точно вие, обезверените и глупави хейтъри, сте тези, които дърпат държавата ни назад. Продължавам да вярвам, че заспалият ни народ отново ще се събуди и България отново ще стане велика. Сега ни направи услугата да забравиш нашия език и да спреш да пишеш тук - пиши във форумите на други държави и много щастие. Радвам, че такива негативни и пасивни хора като теб се изнасяте и така прочиствате обществото.

07-05-2021, 01:28
Написа: Старо куче

Защо оплюхте момчето бе, брайкя и сестри българи? Ама сте и вие… Един човек да каже нещо искрено и българите веднага ще го дръпнат в казана. И то с заучени фрази от вестниците. А и го гоните навън. Та нали това е нашата родина, измислени родолюбци. Сега какво - да се примиряваме, че всичко е наред ли? Не, не е на ред и трябва да направим нещо, за да задържим тези млади хора като това момче, а не да ги пъдим. Само още едно нещо да кажа, най-важното - гробовете на бащите и дядовците ви са в бурени, фамилната ви къща е рухнала и се разпада, а вие какво - да бягаме, брайкя, щото тука е кофти, нали? А кой ще изчисти гробовете и ще сложи покрив на къщите? Истината е, че всеки мрънка за нещо, а не прави нищо. Имало боклук. Ами хванете и изчистете. Не, българинът седи и чака общината да почисти. После защо не живеем по европейски. Ами щото не сме европейци. Елементарно, Уотсън.

07-05-2021, 01:36
Написа: Баце

На герба лъв, пък в живота - мишки.

07-05-2021, 01:53
Написа: Родолюбец

За пропадъка на държавата сме виновни ние, защото я обиждаме. На коя къща в БГ има нашето знаме?  Повечето народи само си мечтаят за богата история, собствен език и азбука. В Америка може да се правят на голямата работа, ама своя азбука ще видят през крив макарон. Цялата са я взели от латинците и римляните. Език собствен даже нямат, говорят този на Испания и Англия. Мишките долни и проклети - така ги мразя…

07-05-2021, 01:59
Написа: Мимоза

Да, много е лесно да си велика държава, когато имаш 150 или 300 милиона население, когато разрушаваш по-малките държави за кеф, като им даваш заеми, за да им „помогнеш”, а после ги печеш на шиш, докато се разпаднат тотално.

Лесно е да разцепиш България и да дадеш на съседските й държави нашата земя, което безродниците политици са готови да направят, за да угодят на чорбаджиите си. Лесно е да избиеш милиони евреи и само 30-40 години по-късно да се наричаш „най- богатата и добре приета нация в Европа!” Защо никой германец не се срамува от историята си? Чувстват се гузни заради избитите, но до там. Живея в Германия отдавна - нито веднъж не съм чула някой да каже, че го е срам от немската история.

Никой не е искал да се роди в криза и безпаричие, но се е случило. Не можем да мразим мястото, на което сме родени, защото е имало тази съдба.

А пък аз с удоволствие ще се омъжа за българин и ще си спазвам българските традиции, където и да се намирам. Аз, за разлика от други хора тук, си го признавам -  алчна съм и искам животът ми да е лесен и богат - затова и емигрирах. В България остават два типа хора - такива, неспособни да се махнат, и родолюбци, които се борят напук на всичко и напук на всеки. И се чувстват добре. А аз не съм нито от едните, нито от другите. Кукувица…

07-05-2021, 02:12
Написа: Кака Сийка

Ми аз нямам проблем с това, че не обичате България. Това си е ваш проблем. Аз чувства на омраза, злоба и завист не изпитвам към никого. Тези, дето мразите България и всичко българско, мразите себе си, живота си и всички хора. Да обичаш България не значи да обичаш простотията, която ни е превзела, а да обичаш традициите, да почиташ паметта на дедите си, да се гордееш с българските герои, артисти, певци и учени, които са дали толкова много на света. Пак казвам - ваш си е проблемът с омразата. Вие ще сте отхвърлени и ще си живеете с омразата и комплексите. Да, безродници, за съжаление 99% от вас ще остават тук, в България, защото не ви стиска да напуснете.

07-05-2021, 02:20
Написа: Баце

Абе, шарани, ква Европа е по-добре от нас, бе? Тея са толкова примитивни - нали съм живял 10 години и в смрадливата Франция и при тъпите шваби, и при грозните англичани. Европа като манталитет и генетика е на последно място в света. Я прочетете малко история да видите, че тия диваци всичко са взели или от арабите или от българите и византийците. Ама нали ви промиват мозъците… Такива като вас трябва да ги стерилизират заедно с шибаните ви семейства, които са допуснали да се родите и да разсъждавате така.

07-05-2021, 02:25
Написа: Кака Сийка

Постът на Автора ме разочарова и натъжи, защото наистина е писан от човек без идентичност и мразещ себе си, но както се казва: „Не спори с глупака, хората може да не разберат разликата.” Не може и не бива човек да мрази Родината си, езика и принадлежността си! Живей си в чужбина, мрази България и времето ще ти покаже, може би ще ти покаже, какво е трябвало да мразиш и какво не.

Една от най-прекрасните държави в света е България. Тези които я мразят, не осъзнават колко всъщност е ценно българското гражданство и какво ни дава - дори да е само невероятната природа и мусаката. Не чалгата е виновна за омразата. Вие, мразещите, на първо място мразите себе си, защото така сте решили. И лошото е че където и да идете, продължавате да мразите.

Омразата руши здравето и разболява психиката на мразещия, дори и сърцето и стомаха те болят. Аз лично не искам да губя време да мразя. Здравето ми и времето ми са твърде ценни. България също. България просто много ми е дала - тук съм човек и тук е красиво и хората са готини.

07-05-2021, 02:35
Написа: Старо куче

Ей, пичове, да спираме вече, че сабаалем сме на работа! Последно от мен: Сьорен Киркегор казва: „Има два начина да се самозаблуждаваме: единият е да вярваме на неистини, другият - да не вярваме на истината.” Как да срещнем всичките си мнения? Всеки си има своята истина, никой не слуша никого. И не вярва на никого. Днес сме под икономическото робство на американския империализъм, а ролята на вчерашните предатели е изиграна от съвременните послушковци. Ако е вярна приказката за Пинокио, то носовете на нашите политици от лъжи вече са обиколили земното кълбо три пъти и половина.

И стига сме си чесали езиците: оцеляването на България е утопия. Тя умря през 1989-та година.

07-05-2021, 02:43
Написа: Коко

Аз пък не обичам зеле!

07-05-2021, 02:53
Написа: Бай Ристо

Който му се спи - да ляга и да нанка. Каквото и да твърдите, всички сме псевдопатриоти, защото днес никой няма да тръгне да умира за род и родина, за водачите на нацията. Всеки по-млад ляга и става с разписанието на самолетите. Да не се лъжем, дълбоко в сърцата си знаете, че всички сме еднакви - безмилостни чудовища, готови да направят всичко, за да изплуват в този изкуствен ад. Идеалът ни е мъртъв и си лежи в гробовете на Левски и Ботев. Прекършен дух и изпепелени мечти - това е България. Затова хората са песимисти, нихилисти, мрънкалници и хейтъри - средата ги е направила такива.

07-05-2021, 03:03
Написа: Калин Орела

Автора, как ще я обичаш Българията, след като си един тъп скъсан калпак, който вместо да се напрегне и да направи нещо със собствените си ръце и ум, с което да се гордее, също като кукувица гледа да снесе някъде, където нито принадлежи, нито пък хората там го искат. Това е причината, че България умира, а вие сега забивате последните пирони в ковчега й. Надгробната и плоча е вече готова и на нея пише: „На това място имаше някога държава, наречена България, която беше населена с мижитурки и тъпанари, които не я заслужаваха.”

Диви Балкански Прасета! Не можете ли да проумеете, че НИЕ СМЕ ДЪРЖАВАТА - БЪЛГАРСКИЯ НАРОД? Мнозина от вас казват: „Ще емигрирам в някоя друга държава, а ако нищо не стане там, винаги мога да се върна в България.” Калпаци малоумни, къде ще се върнете, след като само до няколко години страната ни вече няма да я има заради такива като вас?

07-05-2021, 03:23
Написа: Странджата

Уважавам мнението на Автора - няма лошо всеки да каже какво мисли. Все пак - има мъже, има и хора като Автора. Едните обичат България и вярват в честта, другите вярват в евроатлантическите ценности, обичат секса между мъже и бежанците-джихадисти. Все пак зависи от нас - истинските мъже и жени - да защитим България от хората от втората категория.

07-05-2021, 03:28
Написа: Калина Малина

„Обичам” или „не обичам” може да се отнесе до всичко друго, но не и до държава. Да я обичаш, е все едно да обичаш разписанието на влаковете. Съвсем друго е да обичаш рода си, корените си, дома си, близките си. Именно те са съдържанието на понятието Родина. Аз моята Родина си я обичам. Страдам, когато съм разделена от нея, защото тук е всичко, което ми е скъпо в живота - майка ми, къщата на баба, приятелите от детинство, любимите кътчета от природата, градината ми…

07-05-2021, 03:34
Написа: Бай Ристо

Ние, българите, дори не сме народ, а просто население, което не става нито за съюзник, нито за враг. Проститутки - който даде или поне обещае повече и сме с него. Неща като национална позиция и интереси са ни чужди. Нека си признаем, че напълно си заслужаваме и житието, и битието. Управляващите са просто концентриран израз на самите нас и няма за какво да ги упрекваме. Айде, лека нощ от мен.

07-05-2021, 03:50
Написа: Калин Орела

Автора, не си сам! Като тебе има много други дръвници. Отличителната ви черта е, че за своите несполуки, обвинявате всички и всичко, на не и себе си. Ако не е майка ти, защото те е изтървала на главата ти няколко пъти като си бил бебе, ще са децата на улицата - когато си бил малък, че и като тийнейджър, все те биели и те наричали кукуригу и овца. В училище освен чалга и кючеци, нищо друго не си научил, но иначе претендираш вероятно, че си образован, но не ти дават хубава работа, щото имало шуробаджанащина, че и корупцията и тя ти пречи и все те дискриминирали, защото имаш голяма крива глава, малки свински очички и половин сантиметър челце. Колко му е, най-лесно е да виниш България. Тя, горката, няма как да се защити, щото чака на хората си. Проблемът ви е, че като отидете в чужбина и там сте си същите диви прасета.

07-05-2021, 04:03
Написа: Баце

Баце, направо ме разсънихте пак. Да ви кажа, тръгнали сте към световния свинарник и прасета ще си останете. Мани ги…

The page is forbidden!