ФАКТИТЕ ОТ ЖИВОТА ПОТВЪРЖДАВАТ ПРЕДЧУВСТВИЯТА МИ

Валентин Катасонов

бележка и превод: Румен Воденичаров

Ако трябва да посочим анализатори в днешна Русия, които не са изкушени от политически сили, то това безспорно са икономистът проф. Валентин Катасонов и историкът проф. Андрей Фурсов. Фактът, че единият от тях точно в Деня на Европа показа, че чашата на търпението му спрямо президента Путин е преляла говори, че след извънредното положение заради „пандемията”  в Русия ще се случат трудно предвидими събития. Предлагаме ви размислите на проф. Катасонов пред Радио ТВ(Москва) на 8 май 2020 г.

Появата на Владимир Путин на политическия небосклон беше символично. Това се случи точно на прелома между две хилядолетия. Изборът на датата беше лош сигнал за бъдещето на Русия. Днес не приличаме ли на екипажа на подводница, който все още е жив, но подводницата е обречена на гибел?

Тогава, през 2000-та година имах предчувствия, които днес се потвърждават. Това беше последната година на ХХ век. Десет години преди нея бяха години на революции, главният лозунг на които беше: „Долу комунизма!”, „Долу Съветския съюз!”, „Долу социализма!”.

Революции се извършват винаги с отричане на  предишното. След това настъпва моментът, в който трябва да се обяви и да се осмисли някаква идея. 20 години Русия живее без идея, като кораб без платна и кормило. Ние обсъждаме въпроси на икономиката, но без връзка с национална идея. 20 години ръководството на страната бяга от тези стратегически въпроси. Получава се така, че животът губи смисъл. Отчитаме, че раждаемостта пада, защото доходите ни са ниски. Но в съветско време те не  бяха по-високи, а хората раждаха. Поговорете с млади хора. „Ние не разбираме защо да живеем, нямаме мечта”- ще ви кажат те. Те не само не раждат, те напускат живота. Икономистите могат да правят анализи, но националната идея отсъства. ВВП се бои като дявол от тамян да зачеква тази тема и да постави този ключов въпрос в дневния ред на обществото.

Вие често употребявате определения като „нашата  власт”, „нашето правителство”, „нашата външна политика”. Тя не е наша. За съжаление Русия не е субект, а обект на световната политика.

Ако приемем за база тази теза, много неща стават разбираеми. Като икономист обръщам внимание, че Русия е под твърдо външно управление. Първата и най-важна власт, в която и да е капиталистическа държава, а Русия днес е капиталистическа държава, има институцията наречена Централна банка (ЦБ). В продължение на 20 години президентът на Руската федерация Путин нито един път не беше стъпвал на територията на ЦБ. Едва на 25 март, в обръщението си към населението на Русия, той започна да говори за кредитна ваканция и реакцията на ЦБ веднага беше „удар по носа”. Президентът беше стъпил на чужда територия. През последните месец и половина имаше още няколко негови опита, но резултатът беше същият.

В интервю с един журналист в неформална обстановка на въпроса какво време би избрал, ако имаше възможност да влезе в „машина на времето”, Путин отговори, че би избрал да се върне във февруари 1917 г. В душата си Владимир Путин е представител на идеологията на Февруарската революция. Но ние знаем, че през февруари 1917 г. програмата за Русия беше катастрофа. 20 години имаме на практика временно правителство. Не е ясно кой управлява РФ сега. Разиграва се някакъв водевил. Министър-председателят Мишустин се разболя навреме и изчезна в карантина. Това  не е и Временно правителство, това е Временна колониална администрация. Стават понятни някои външнополитически акции. Колониалните и полуколониалните страни с военния си потенциал могат да се използват като пушечно месо. Спомнете си Германия в 30-те години. След Първата световна война тя се разпадаше. След това дойде Хитлер и започна военно икономическото напомпване на Третия райх. Това беше изкуствен проект за икономическо чудо. Не изключвам  подобен проект да се  разработва за Русия и това оръжие да бъде използвано даже срещу нашия народ.

ВВП може да взима решения, строго ограничени в някакви рамки. Формулата е проста: „ЦАРУВА, НО НЕ УПРАВЛЯВА”. Той не е в състояние да се противопостави на олигарсите и да въведе прогресивна скала на данъчно облагане, както е в цял свят. Това надхвърля неговите рамки.

Бих ви предложил един паралел. На времето се увличах от историка Лев Гумильов и четох как той описва Хазарския хаганат (каганат). Хаганът се появявал един път годишно да каже нещо на народа. Но кракът му бил вързан с въженце да не би да му хрумне да побегне от сцената. Нещо такова наблюдаваме и с Владимир Путин. Само че днес не се вижда въженцето на хагана, защото е зад кадър. Разбирате ли притчата?

Руските олигарси са момчета на повикване. Това е колония. Но „Еще не вечер!”. Може да настъпи и по-сериозна ситуация и да стане страшно. Сега с политика на изолационизъм заради коронавируса и пандемията, в Руската федерация(РФ) може от колонията да се създаде информационно-банков концлагер. „Нашата власт” прави всичко възможно за да се отчете пред „господарите на парите”, че строи такъв концлагер.

Русия не пребивава  в състояние на мир. Срещу нея се води Студена война, която сега наричат „хибридна”. За периода на от 1992 до 2019 г. съгласно РОССТАТ сме загубили почти 14 млн свои граждани. А това е неестествено намаляване на населението, сравнимо със загубата  във Великата Отечествена война (26 млн).

Корона вирусът направи прозрачни плановете на световното задкулисие. Прочел съм всички доклади на Римския клуб свързани със съкращаване на населението на Земята от 1972 г. насам:

Първи доклад (1972 г.) „Граници на ръста”  -  „Населението на земята трябва да се ограничава, да се сдържа…”.

Втори доклад: “Населението на земята трябва да се намалява….”

Последен  доклад: “Оптималното число на земното население е 1 милиард!”

Днешната истерия за коронавируса няма нищо общо с медицината. Не е необходимо да  задълбаваме в световна конспирация. Това е план на световното задкулисие за съкращаване на населението на света.

8 май 2020 г. Радио ТВ версии