ОКУПАТОРИ

Лозан Такев

…Щиковете на съветските окупатори опрели в гърдите на българина, а на 9 септември 1944 година нямало освобождаване, а било началото на репресии и заглушаване на гражданската съвест, станал преврат с помощта на части от Червената армия…

Откъснахме се от динамиката на процесите в европейските държави, деформира се икономическото ни развитие, декларират от Външното министерство по повод една изложба …Защото сме живели 75 години от векове за векове с окупатори!!!

Добре, де! Тогава какво да кажем за декларацията на Алън Дълес отпреди 75 години? Помните я …По нейните правила и послания и сега живеем. Какво да си припомним около бомбардировките в столицата и други градове в България, за убитите десетки хиряди и ранени невинни, за разрушените сгради и къщи, за евакуираните …И те ли бяха от Червената армия!?

Какво са днес американските бази у нас …О, не. Това не са окупатори, те са наши съюзници, съмишленици …Както няма и заглушаване на гражданската съвест по отношение на другомислещите за закупените и предплатени на високи цени американски изтребители Ф 16!

Това са евроатлантически ценности…

А какво е фондацията „Америка за България”? Какво е Сорос? И последвалите от него беди! Какво са американските електрически централи? Както и всички останали търговски вериги, собствениците на „Софийска вода”, ЧЕЗ , Елпроменерго, чуждите банки и фирми? Какво са постоянните инструктажи в Белия дом, молитвените закуски с непременното постоянно участие на Цветан Цветанов?

Ами присъствието на няколкото американски посланици у нас в последните тридесет години и личната им намеса във вътрешните ни работи, без да споменаваме имената им, защото не предизвикват особена симпатия, независимо от отличията, дадени им от държавни дупедавци и нагаждачи…

И да не забравяме, а да кажем и на незнаещите, че по време на окупацията през 75- годишната история на България, държавата ни от бедна селска страна е била на 27 място в ООН като индустриална аграрна народна република, и наистина просперираща държава, госпожо председател на Европейската комисия Урсула! …Вече сме според осведомени към шестдесето за последното демократично и преходно тридесетилетие без окупатори…

Ще припомня и нещо казано от Чърчил: „Българският народ трябва да бъде сурово наказан, не само защото е германски съюзник, но и никога не е бил в състояние да предложи на световната история нищо друго, освен посредствени политици, които при всяка нова генерация го водят към нови и нови провали …”

Казано е, преди да хвърлят бомбите над балканската ни страна…

Това определено се отнася и до вас, господа Бойко Борисов, Екатерина Захариева, Цветан Цветанов, Петър Стоянов, Филип Димитров, Александър Йорданов, Ангел Найденов, Цвета Караянчева и останалата нова кохорта държавни и не толкова държавни мъже и жени.