ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЕ

Валентин Катасонов

превод: Литературен свят

Ислямистки фанатици извършиха масови убийства на християни в коптски храмове в Египет. В неделя с разлика от няколко часа в храмове на коптската християнска църква в Египет прогърмяха два взрива. Първият взрив е станал около 9:30 местно време в половин милионния град Тант, в северната част на страната.  В главната църква на града -  Мар-Гиргис, в зала с площ 600 квадратни метра, побираща около сто седящи места взривът е направен от смъртник, дошъл в църквата по време на службата и активирал скрито устройство след като се приближил към първите редици. Тук, в града в северната част на страната, са загинали 28 души, около 80 са ранени. След няколко часа втори терорист-смъртник се е взривил до входа на църквата във втория по големина град на страната - Александрия, където по това време се е намирал патриархът на Коптската църква Теодор (Тавадрос) II. Терористът се е опитал да влезе в храма, но е бил спрян от сътрудници на полицията, на които непознатият се сторил подозрителен. В резултат взривното устройство е задействано до входа. Сред загиналите в атентата са 17 души, сред тях са четирима сътрудници на полицията, които са спрели смъртника, 66 души са пострадали. Общо жертвите на двата атентата са 45 души, повече от сто са пострадалите. Отговорност за взривовете е поела терористичната групировка «Ислямска държава» (ИДИЛ, забранена в РФ). Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси обяви, че в страната за срок от три месеца се въвежда извънредно положение, министерския кабинет е утвърдил решението. Ръководителят  на държавата също така е възложил на въоръжените сили да засилят мерките по границите, а на силите на реда - да засилят охраната на жизнено важни обекти. Ще отбележим, че тези взривове не са първите атаки срещу християнски храмове в Египет. Така, на 1 януари 2011 г., след новогодишната служба, терористите взривиха една от най-големите църкви в Александрия; тогава загинаха 24 души. На 11 декември 2016 г. взрив отнесе живота на 27 души в църквата в Абасия в Кайро.

……………

Атентатите в Египет, преди това в Швеция, Астрахан, Петербург - проява на някаква антисистемна фашистка сатанинска секта ли са или това е същността на самото вероучение, както твърдят изпълнителите на атентатите?

Мисля, че с исляма се прикриват именно онези, които е правилно да бъдат наречени сатанисти. Това не е просто дума. В края на политическата си кариера тогавашният президент на САЩ Барак Обама подписа един от президентските си актове, с който легализира църквата на сатанистите. И дори легализира програми за обучение по линия на църквата на сатаната. Днес живеем в предпоследните времена на човешката история. И за това е писано в последната книга на свещеното писание «Откровение на Йоан Богослов» или «Апокалипсис».

Така че всичко се развива като по ноти. Друг въпрос е, че ние не знаем времето, когато краят ще се случи конкретно, но апокалиптичните признаци са твърде много. Ако отначало се говореше, че трябва да бъдем толерантни, сега вече направо се казва, че християнството е изживяно и трябва просто да се унищожи. Днес антихристиянското движение, подхранвано от сатанисти, е взело глобални мащаби.

Тези сатанисти нямат някакво конкретно, териториално установено място. Не трябва да се казва, че сатанистите се намират, да речем, във Вашингтон или в Ню Йорк. Друг въпрос е, че несъмнено сатанистите са свързани с онези, които се намират във Вашингтон и Ню Йорк и може би дори командват онези, които се намират във Вашингтон и Ню Йорк. Във Вашингтон е администрацията на Доналд Тръмп, същата администрация, която взе решението за нанасяне на удар «Томахоук» по обекти на държавата Сирия. А в Ню Йорк са банките на Уолстрийт, господарите на парите, които плащат всички тези операции. Така че ислямът тук няма нищо общо.

Отделен въпрос е, че, разбира се, в исляма има много направления, тълкувания, секти. Някои от тях наистина са екстремистки, но трябва да се каже, че ортодоксалните мюсюлмани се разграничават категорично от тези екстремисти. Ако сме откровени, понякога и зад табелата на християнството също се скриват тоталитарни секти, които ние, християните, трябва не само да критикуваме, но и да искаме забраната им.

Така че «ислямският тероризъм» в този случай е просто някаква показна, външна страна. Тя е много удобна за онези, които плащат тези операции, които ги клонират. «Разделяй и властвай». В този случай е налице опит да се вбие клин между исляма и християнството, конкретно - разклонение на християнството, като коптското. Това е една от древните църкви, със свои особености. Когато бях в Йерусалим при слизането на благодатния огън, там имаше много копти. Ние ги смятаме за свои братя.

В сатанинско-терористичния интернационал поръчителите и изпълнителите имат различен произход, образование и т.н. Но всички те са обединени от чисто сатанинската идея за човешко жертвоприношение. Някога имах неприятни контакти със сатанисти в САЩ, опитвах се да разбера: с какво дишат те, с какво живеят. Направиха ми впечатление на хора-медиуми. Т. е. те са някакви биороботи, които се намират под пълния контрол на инфернални същества, невидими за обикновените хора и за съществуването на които ние, християните, знаем прекрасно.

Не трябва да се иска от сатанистите някакви рационални и понятни обяснения на тяхната идеология. Това може да бъде просто безсъзнателно поведение. Всичко това много добре е описано с думите от Евангелието от Йоан, глава 8, стих 44. Христос казал на фарисеите и книжниците: «Ваш баща е дяволът; и вие искате да изпълнявате похотите на баща си. Той си беше открай човекоубиец и не устоя в истината, понеже в него няма истина. Кога говори лъжа, своето говори, защото е лъжец и баща на лъжата». Т. е. в действителност дяволът винаги действа по определен алгоритъм.

Отначало той сее семената на лъжата. Днес прекрасно виждаме как тази лъжа се разпространява по каналите на СМИ, по каналите на системите на средното и висшето образование, чрез институциите на така наречената култура. Това преобръщане на съзнанието, което после, във втория акт, води към това, че хората стават убийци. А понякога те доброволно извършват суицид.

Това също е много интересен момент, защото хората, попаднали под властта на инфернално същество, са много по-склонни към суицид. А знаете, че в християнството това се смята за страшен грях и самоубийците дори не ги погребват на гробищата.

Историята е ентропийна. Най-фундаменталните закони, описващи физическата реалност, са законите на термодинамиката. Вторият закон на термодинамиката е законът за нарастващата ентропия. Разпадът, опростяването на сложната структура на света, създаден някога от Твореца е ентропиен процес. Но такъв  ентропиен процес става и в обществото, и в човека.

Има, разбира се, идеолози, които могат да обяснят човешките жертвоприношения. При това те ще използват за това светски език - научен или псевдонаучен език.

Например, наскоро обсъждахме смъртта на патриарха на клана Рокфелер Дейвид Рокфелер, който умря на 102 г. Но приносът на този милиардер в ентропийните процеси в нашия свят е трудно да бъдат обхванат. Фондът Рокфелер в края на 60-те години създаде такава международна институция като Римския клуб.

Ние познаваме достатъчно добре Билдербергския клуб, оценяван от мнозина като елемент на световното правителство. Но Римският клуб също е и  интересна мондиалистка структура, която си поставя за задача идеологическото обосноваване на политиката, която провеждат на Запад.

Първата книга на Римския клуб е «Световната динамика» на Форестър, 1969 година. После се появи докладът на Медоуз «Границите на растежа». По онова време изучавах тези книги и затова добре ги помня и досега.

Това е проект на Дейвид Рокфелер и същността му се заключава в това, че на нас ни обясняват: на планетата има твърде много хора. За да се спре замърсяването на околната среда, изтощаването на природните ресурси, изтощаването на озоновия слой, глобалното затопляне и така нататък, трябва в пъти да се съкрати числеността на населението. Всъщност това е възраждане на самата евгеника, с която се занимаваха още през 20-те години на миналия век в САЩ.

Впрочем, там изследванията по евгеника са финансирани също от Фонда Рокфелер. Тогава още е бил жив патриархът-основател на този клан - Джон Рокфелер-старши.

После това се премества във фашистка Германия, мнозина асоциират евгениката именно с Хитлер, макар че тя започнала в САЩ. Днес, разбира се, думата «евгеника» не се използва, тя се е компрометирала.

Затова сега казват: биотехнологии, генетика. Всъщност това е работа на различни технологии, насочени към унищожаване на човечеството, към геноцид. И ето ви жертвоприношение. Но никъде не се говори направо за това, че е обръщение към сатаната. А се говори, че е извод, който произтича от така наречените научни изследвания и от различни видове модели.

В Римския клуб даже за по-голяма убедителност през 70-те години поставили мощен компютър, който пресмятал и дал такива резултати: хората са прекалено много, трябва ако не да се унищожават, то поне да се прекрати размножаването им.

Как да се борим със сатанизма, от който и в нашата страна масово са заразени хората, особено подрастващите? Винаги много предпазливо се отнасям към предложенията да напиша някаква програма, манифест или да дам някаква универсална рецепта. Но винаги апелирам към Евангелието, към Свещеното писание.

Господ е казал: не можете да служите и на Бога, и на Мамона (древноизточния идол на парите). Господ нали не е казал: не можете да служите и на Бога, и на някаква Астарта или Юпитер. Христос е живял именно в онези времена, ходил е по земята, когато процъфтявали римските езически богове.

А той кой знае защо си е спомнил именно Мамон. Навярно Господ като сърдцевед прекрасно е разбирал, че именно тук е най-слабата точка, най-слабото място на човека, затова сякаш е предупреждавал човечеството.

Хиляди книги не струват една книга, наречена Евангелие или Нов завет. Там е източникът на мъдростта, а той е непостижим за нас.

Все едно - ние никога сами нищо подобно не можем да измислим. Но и е ясно, че именно тази мъдрост, тази светлина, която се излива от страниците на Евангелието, предизвиква бясната ненавист на господаря на сатанистите - и той ги насочва към такива убийства, както в коптските храмове.

Това е проява на поляризацията на нашия свят: добро и зло, светлина и тъмнина. Именно свещеното писание точно описва противоборството на тези полюси. Сега става поляризация на нашето възприятие на живота.

Поляризацията е била винаги, но нашето възприятие на тази поляризация в съветския период от историята ни беше слабичко. А сега започваме прекрасно да разбираме как действително е устроен този свят. Това е промисъл.

Но връщайки се все пак съвсем на земята, може би ще си струва да се изгорят с огнен меч разсадниците на псевдоислямистките сатанински секти? Та нали е известно, че има сеещи ненавист джамии и проповедници, но тях почти никога не ги пипат с редки изключения.

Евангелието там няма да им занесем, а нещо трябва да се направи. Действително, онзи ислям, който съществуваше в Руската империя и СССР, беше напълно съвместим с православието и той може напълно да бъде наречен традиционна религия. Той изцяло като че ли се вписваше в нашата руска цивилизация.

А всички сегашни извращения са привнесени отвън. Какви мерки са необходими, за да се пресече това зло? Вероятно същите мерки, като онези, които се използват по отношение на тоталитарните секти, прикриващи се с християнска символика.

В страната ни има достатъчно много съдебни решения по повод на такива тоталитарни секти. Мисля, че в исляма трябва да се върши същото, но вероятно още по-твърдо.

Така че имаме определен опит как да се борим с това. И имайки предвид особената екстремалност, особената деструктивност именно на псевдоислямските секти, може би към тях трябва да се прилагат по-сурови наказателни мерки.

——————————

в. „Завтра”, 10 април 2017 г.