ГЕОПОЛИТИЧЕСКА БОМБА ЗА БЪЛГАРИЯ

Генадий Велчев

1.Наскоро един приятел ме попита: Добре де, защо само у нас стана така- пълно унищожение на индустрията и селското стопанство, не го направиха нито чехите, нито унгарците, поляците, румънците. Ние ли бяхме най-глупавите или нашият елит е най-алчният и най-продажният, и най-антинародният. Отговорът ми го изненада и достатъчно впечатли с яснотата си - революциите в Източна Европа бяха националистични и преследваха национални цели със средствата на политическата демокрация - революцията в България беше интернационалистка, както и самия елит и голямата цел на елита беше да смени системата независимо какво ще остане от България, тоест беззаветно служене на демокрацията и демократичният свят. В този смисъл революцията у нас изпревари ерата на глобализма с цели двайсет години, нашият елит е с глобалистка идеология и партньор на световния елит и България е пример как една страна може да преуспее с такова идеологическо оръжие.

2. СПЕЦИФИЧНОСТ НА ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИЯ НАЦИОНАЛИЗЪМ И ДЕМОКРАТИЧНИТЕ РЕВОЛЮЦИИ. Която й да е страна да вземем от бившите ни братя по оръжие си е имала сериозни проблеми със СССР или Русия. Ние такива спомени нямаме. Нашият национализъм започва с освобождението ни от турско робство, което е и нашата национална революция. Каквото и да се говори за Русия и нейният император, нашият народ и знае и помни. Царство България не праща войските си на Източния фронт, както съседите ни от Румъния или Унгария - ние не сме клали или убивали руснаци било заради вярата им или убежденията им, или заради земите им, както и те не са ни взимали земя, даже под наем заради военни бази. От съветския модел на социализма ни останаха заводите и цялата индустрия, която и досега храни и пълни джоба на спекулантите по приватизацията. И чехи и поляци се смятаха за ощетени от СИВ, защото България ги настига по равнище на живот и индустриализация. Те идваха тук всяко лято. И виждаха. Така на опозицията, родена в България от 10 ноември, им остана като почва антитоталитаризмът и антикомунизмът , за да се закачат по някакъв начин за народа и да го накарат да тича след влака на демокрацията, който те бяха хванали. Беше им спуснат отгоре, от Господ, както се казва. Влакът на революционната демокрация дерайлира на първите избори и на американците им се наложи да преговарят отново със социалистите за бъдещето на България и нещата отново тръгнаха.

3. Другият влак, който идваше от историята, трябваше да бъде спрян на гара София и да не се говори за него. Влакът на простолюдието и досега се обсъжда активно, хората се питат какво става с Русия, ще разположат ли американците ракети срещу руснаците у нас и т.н. Нашите политици си се возят на другия влак и това изобщо не ги интересува. Те са твърди, имат нов голям брат. Само че това, от което те никак не се интересуват, живо се интересува новият им брат и това е най-сериозният му проблем с България- русофилството на българите - иначе България им харесва: стратегическа земя на западния бряг на Черно море. Американците са свикнали с омразата, но не могат да понасят да си обяснят любовта като отношение между народите. Те никога не са били народ и няма и да бъдат. Те са пипъл-хора. Американски хора. Не могат да ни имат доверие с това ни вродено отношение към руснаците и Русия.
Дефиниране на тезата: Ние, българите в България, такива, каквито сме, станахме геополитически проблем за САЩ. Американците са упорити в дългосрочните си планове и цели и сигурно работят по въпроса. Ако изследователските центрове, науката не могат да намерят решение , то ЦРУ сигурно работи по друг план, и прост, и ненаучен, и ефективен.

4. БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ СА ОТЛИЧНИ в политическата и военна област. Правителството работи безплатно за държавният департамент на САЩ във външната и военната политика, в борбата с корупцията и наркотрафика, изпълнява безупречно каквото му посочат и кажат. Армия нямаме, нямат ни доверие. Имаме пушечно месо в Афганистан, което ни струва само 100 млн. годишно. Имаме две безконтролни американски бази, от които не взимаме нищо, защото били съвместни. Ще дойдат и противоракетните системи на САЩ за разполагането на които поляците поискаха 5милиарда долара за превъоръжаване на военно-въздушните си сили и отказаха американците от идеята. При нас няма да им струва нищо, защото щели да ни пазят според правителството ни, напротив, ще трябва да додадем да участваме и ние, НАТО била солидарна организация. Уелкъм ин Булгерия - тука могат и самолетоносачи да довтасат и да украсят нашето Черноморие, а ние да поемем почивката на морските пехотинци, защото ще ни пазят. Американският бизнес върви отлично на държавно ниво, трябва да се признае това на американската дипломация. Плащат ни с поздравителни писма от Обама. Ето го новия брат на премиера ни. Наистина отличен (шест) за САЩ. Те са в криза, трябва да им помагаме. Мисля, че използвах уместно речника на днешните управляващи.

5. АМЕРИКАНСКОТО ПРИСЪСТВИЕ В БЪЛГАРИЯ след 10 ноември 1989 г. е рамкирано от два основни идейни документа - проектът за нова конституция на България и планът Ран и Ът - и двата проекта разработени в САЩ. С първия документ беше ликвидирана общонародната собственост и освободен народа ни да претендира и да се разпорежда по какъвто и да е начин с нея, и прехвърлено всичко като частна собственост на държавата. На елементарен език: на народа му оставиха само къщите, ако е имал къща. В замяна получи пълна свобода да говори и претендира, и протестира пред новите собственици. Социалистите успяха в преамбюла да убедят американците, да се пише в конституцията, че държавата е все пак социална. Те са много горди и досега с това си постижение. За цялото чиновничество, което пълнеше улиците на София, изобщо всякакви икономически аутсайдери,студенти и псевдосиндикалисти, промяната даваше шансове за растеж и мечти. Всичко беше вече в държавата, беше тяхното време за растеж. Те така си и бяха написали и на знамената „Времето е наше”.
За тези, които бяха изучавали Маркс, но не за да строят социализъм, беше ясно, че проектът им е успял - икономическите основи на социализма в България са унищожени, Маркс и привържениците му в България могат да пият по една студена вода. От тук нататък любителите на строежи в България могат да строят само капитализъм. Какво ще стане със сградата на българската икономика беше разписано във вторият проект- планът Ран и Ът - наръчника на всички реформаторски правителства в България досега. Нашият народ знае резултатите и може да им се любува. Това, което излезе и сащиса народа ни е, че ние сме щели да станем пет милиона - от девет на пет. Вече нищо не може да ни изненада.

6.КАКВО ИСКАТ ОТ НАС АМЕРИКАНЦИТЕ - доверие, което ние не можем да им дадем и това е проблемът. Всичко каквото поискаха им дадохме и си го взеха, и още има да вземат. Щом са тука, значи ще искат и ще получават. Проблемът ще се реши, единият като си отиде. Няма разумен българин да си мисли, че в близко обозримо бъдеще американците ще си отидат от България. Напротив те сега се настаняват, както са свикнали трайно, по всички линии.

7.КОМЕНТАР НА ТОЧКА 6. Само в България преминаването от социализъм към демокрация (капитализъм) става с приемането на нова конституция, издиктувана от САЩ. Само в България беше приложен специален план за развитие на икономиката, от която, както и от социализма,да не остане нищо. В Чехия и Полша си имаха национални движения и национални лидери - Вацлав Хавел и Лех Валенса, патриоти, разбира се, а не политически търговци със съдбата на своя народ и страна.
Разбира се, че използваха антисъветските и антируските настроения на народите си, за да се направи нещо ново и по-добро, но не и да позволят на някой да му унищожава народа или да го управлява отвън. Те вече го бяха опитали. САЩ се задоволиха да изчакват и да наблюдават отвън. Стигаше им антисъветизма (антикомунизма) и русофобията. Изчакаха ги и ги вкараха в НАТО веднага след разпадането на СССР и свалянето на Горбачов от Елцин, и влизането му в Кремъл като президент на Русия. Интересното е, че и там Елцин смени конституцията и започна икономически реформи много подобни на нашите. Там поне реформата имаше руско име и руснаците псуват на руски. Откъде Елцин е взел новата конституция, която толкова много прилича на нашата? Хубава конституция, лошото е, че тогавашната руска Дума не искаше да я приеме и се наложи танковете да излязат и да пострелят в парламента. Цял свят видя как депутатите излизат и се предават на руския Спецназ. Такива са победите на Америка. За съжаление се появи Путин и се разбра, че Русия е само захапана, а не глътната от Америка и геополитическата игра продължава.

8. РУСКО-АМЕРИКАНСКИТЕ ИГРИ ЗА БЪЛГАРИЯ. Казват, че е договорено политическото изтегляне на Русия от България и предаването на зоната на влияние и контрол на САЩ. Така, както те го разбират. Изявите на посланиците на САЩ, включително и на настоящия, го показват, че това е така. Руският посланик се появява на трети март. Американският е навсякъде и по всяко време. С обстойни напътствия към елита, най-вече държавния. Имам чувството, че сме в римско време и в нашата провинция е дошъл консула на императора. Старините, на които лежи София, подсилват това ведро чувство. В заключение е ясно, че руснаците спазват тази част от договора. Ще си говорим вкъщи за двата братски народа, ако някой руснак ни дойде на гости.

ИКОНОМИЧЕСАТА СФЕРА. За Русия, като зона на влияние, е запазена икономическата сфера. Тук цялата тежка индустрия е създадена със съветска помощ и е логично американците да се съгласят да не пречат, а да помагат, след като имат политическия контрол. Поменикът с ликвидирани и окрадени заводи, комбинати, корабостроителници е дълъг. Руснаците бяха изхвърлени от този бизнес заедно с нашите инженери и работници. Американците се хвалят, че нашите емигранти в САЩ са най-качествените от икономическите емигранти дошли от Източна Европа. Американците обичат да смятат, пресметнали са и това. Американците са чели не само Маркс, но и Ленин, те знаят, че политиката е продължение на икономиката, но с други средства, а за войните при капитализма, да не говорим. Така зоната на руско влияние се оказа празна, или почти празна.Русия трябва да забрави за България и тя наистина ще забрави за България, ако няма сериозни икономически интереси. Такава е логиката на стратезите, да речем, от Пентагона, които дават задачите на по-нисшите звена на американската политика, ЦРУ и американската дипломация. Пентагонът иска чиста територия на България от страна на руски икономически интереси. Русия смята за голям успех прокарването на руски енергийни трасета през Черно море и Република Турция, че има поръчка за Атомна централа там, а американската цел е точно тази - да я изолират от България, да заиграе по свирката на Пентагона.Последният конфликт на американската администрация с Русия е строенето на Белене. Няма да допуснат реанимирането на руските икономически интереси в България чрез нова АЕЦ, както и на българите да имат сериозна енергетика. Ще блъфират, че ще строят нов блок в Козлодуй. Нас ни чака унищожение на енергетиката. Поредната криза, която ще изхвърли още 2 млн. българи в чужбина, си е заложена в програмата. Българският Кадафи, подполковник Бойко Борисов, каквото може ще свърши в тази посока. Подполковникът така е залегнал пред американците в показно на земята, че ако продължаваме да го наблюдаваме как лежи, няма никога да се изправим.

СПОРАЗУМЕНИЯТА ВЪВ ВОЕННАТА ОБЛАСТ за неприсъствието на американски войски и създаването на военни бази на САЩ на българска територия, което гарантира сигурността на Русия от заплахи от нашата територия, очевидно, не се спазва като всичко подписано от САЩ. С любимата си техника на конфликта-степ бай степ, те са готови вече да разположат и ракетите си в България. Разчитат,че руската мечка ще реагира бавно, а „ромската” общност ще танцува с цигулки и дайрета за забавление на американските генерали.

9. ГЕОПОЛИТИЧЕСКАТА БОМБА ЗА БЪЛГАРИЯ. Ако „руските имперски икономически интереси”, аз не знам защо не говорят така за аналогичните руско-германски енергийни проекти, могат да бъдат спрени с куклени русофобски изпълнения на българското правителство и емисарите на държавния департамент като продуцент вдъхновител и ръководител на този техен съвместен проект и отхвърлена Русия от другата страна на Черно море и нашата ивица остана чиста за Пентагона, за него нещата стават още по-мръсни, на по-голямата дълбочина, която е и стратегическата. На масово, на народностно ниво засилва подозренията на българите за злонамереност към България и Русия. На психологическо ниво, а още по-малко на ценностно, НАТО изобщо го няма в съзнанието на българина - ние все пак поживяхме и в капитализма , а от турско ни остана поговорката -интереса клати феса. Та, ако русите останат от другата страна, не на Дунава, а на Черно море - какво да правим с българите като им налеем толкова антипатии и симпатии в ума и душите. Ние сме все пак и славяни и сме дали много на славянството. Има начин и той работи. Да се освободим и от тях , има вече българи по цял свят, има зелени карти, имат паспорти за целия Европейски съюз. За какво им е България? Най-бедната страна в Европейския съюз. Поредната криза и още два милиона ще забравят за България. И ще останем тука 5 милиона български граждани, точно като в плана Ран и Ът , с абсолютно променен етнически състав на страната и с почти никакъв потенциал за възпроизводство на българите, защото старите хора ще останат тука, а те са повече от два милиона. Не искам да смятам , нека си покажат сметките от Пентагона , ЦРУ и Вишингтон, мога да им се доверя на изчисленията - те добре смятат на чужд гръб и чужда територия.

10. КАКВО ПОЛУЧАВАТ САЩ. Фирменият знак на България и една мултиетническа общност от цигани, българи и български турци, с тенденцията българите да намаляват и обособят като етнически анклави, подобно на сърбите в Косово, така че България ще се оформи като Косово две - петдесетхилядната военна база там и новите им бази в България. Проамериканско доминиращо като нагласа отношение на „ромската” общност, антируски или протурски нагласи в българските турци и умираща българска общност. Сорос отдавна работи с българските цигани и формира нов цигански елит, който на практика е готов да управлява 111 000 кв.км нова „американска територия” вече в Европа. Какво прекрасно циганско лято очаква България под незалязващото американско слънце. Досвидания, Болгария - и за Русия, разбира се, - навеки. Тук ще се появят отново и български момчета в американски униформи и чудесно говорещи на английски.

20.06.2010