ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕТО НА ПРОФЕСОР ПЕТЪР ИВАНОВ

Денчо Владимиров

Запомнил съм интервю на Радио „Фокус” от 2010 година, в което нашият известен професор Петър Иванов каза:

„… По данни на ЦРУ населението на България за 2009 г. намалява с 11 промила, което прави 79 хиляди души. Ако тази тенденция бъде запазена, всеки може да си направи сметката, че за 10 години ще станат около 800 хиляди души. За 40 години ще станат 3,5 милиона. Като ги извадим от сегашното население, което според ЦРУ не е 7 560 000, а е 7 200 000, ще видим , че населението след 40 години, през 2050 г. ще бъде около 3,5-4 млн. души. От тях много голяма част ще бъдат цигани и турци. Циганите сега са 1 300 000, турците са 1 200 000 и тогава те ще станат общо към 3 000 000, а българите ще бъдат към… 500 000. Това е моето дълбоко убеждение, че ще се случи, ако тази тенденция продължи. Просто българската нация изчезва.”

И още:

„Фокус: Според ваши колеги намалява числеността на хората с български произход, които са извън пределите на страната.
Проф. Петър Иванов: Тази тема е по-странична специално за мен, но сигурно и това нещо е факт. България, знаете, е заобиколена от територии, в които живеят българи - Беломорска Тракия, Западните покрайнини. Съответните държави там полагат всички усилия за противодействие срещу самосъзнанието на тези хора като българи и те се превръщат съответно в румънци, молдованци, гърци, турци и т.н. Турция не позволява в нейната територия да има българи по националност. Там всички са турци. В турската конституция има един член, според който турчин е всеки, който живее в Турция.”

И пак още от интервюто: „…Европейският съюз има интерес да депортира циганите си на друго място. И както виждате, ги изпраща подобно ешалоните преди 60-те години в съответните места за депортация. И къде ги изпраща?
Изпраща ги в България.
Европейския съюз търси място, където да депортира всички цигани и България дава удобни условия за това.
Българското население намалява, то ще изчезне и тук ще има само цигани и турци.
Какъв е проблемът циганите да бъдат населени тук и другите европейски страни да бъдат освободени от циганското си населени. Турция също има интерес територията тук да бъде дебългаризирана. Турция отдавна има такива мераци.”

Не знам дали бройлерният ни демократичен елит е запознат с тези предупреждения на българския учен, както и с доклада на бившия комисар на ЕС по разширяването Йоханес Хан, който преди години призова днешната територия на България да бъде заселвана със западноевропейци, тъй като българската нация била пред …изчезване! Този доклад бе публикуван и в книгата „България умира тихо” на Христо Казашки, четен е бил и пред българските евродепутати…

Но оттогава досега няма знак, че пагубната тенденция за обезбългаряване на територията на държавата ни е спряна. 13 години след предупреждението на професора населението на България се е стопило на малко над 6 000 000 и продължава да намалява… Но като щраус злополучният ни евроатлантически елит е скрил безхаберно глава в пясъка!

Разбира се, може и след 30 години някой нов литературен шарлатанин по тези земи да получи награда от чужда фондация за романа си, но той вече ще е написан не на български, а на чужд език!