ДВА ЗАВЕТА

Денчо Владимиров

В слугинажа си на олигархичния Запад управниците на Украйна са пропуснали да прочетат нещо кратко от историята, което разкрива истинските намерения на  западните ментори на тази страна. МЕНТОРИТЕ …настървено следват един завет! Заветът на някогашния върл душманин на руския народ Ото фон Бисмарк, още от времето, когато Русия се управлявала от цар.

Ето какво е завещал Ото Бисмарк:

„МОГЪЩЕСТВОТО НА РУСИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОДКОПАНО САМО ЧРЕЗ ОТДЕЛЯНЕТО ОТ НЕЯ НА УКРАЙНА… НЕОБХОДИМО Е НЕ САМО ДА СЕ ОТКЪСНЕ, НО И ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ  УКРАЙНА НА РУСИЯ.  ЗА ТОВА Е НУЖНО САМО ДА СЕ ОТГЛЕДАТ ПРЕДАТЕЛИ СРЕД ЕЛИТА И С ТЯХНА ПОМОЩ ДА СЕ ПРОМЕНИ САМОСЪЗНАНИЕТО НА ЧАСТ ОТ  НАРОДА ДО ТАКАВА СТЕПЕН, ЧЕ ТОЙ ДА ЗАПОЧНЕ ДА НЕНАВИЖДА ВСИЧКО РУСКО, ДА НЕНАВИЖДА  СВОЯ РОД, ДАЖЕ НЕОСЪЗНАВАЙКИ ТОВА. ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ВЪПРОС САМО НА ВРЕМЕ…”

Днешните  изпълнители на този завет са известни.

Припомням, че Бисмарк е и един от главните творци и на зловещия Берлински конгрес  през 1878, разпокъсал освободената от Русия България на парчета! Този завет на  Бисмарк за българите се изпълнява и днес от неговите следовници на Запад, в ЕС! Да  поискат ревизия на решенията на този конгрес изредилите се български управници на Прехода не посмяха. Пазят си “eвроатлантическите” ни фалшиви патриоти и патриотки топлите местенца и заплати по еврослужби….

А руснаците?

Те, и сега, в събитията в Украйна, следват завета на един свой велик пълководец - Суворов.

С този  завет той е водел към победи войниците си с възгласа “РУСКИХ  СВОИХ НЕ БРОСАЮТ!!!”

Това е най-простичкото обяснения защо Русия, следвайки суворовския завет,  поведе своята битка за спасяване от геноцид на живеещи зад пределите на федерацията милиони руснаци.

Русия скъса с тактиката на “меката сила”, сложи край на подхранвания от години от колективния Запад геноцид над милиони руски съотечественици зад граница! Пресече  замаскираните стари мераци за заробване на целия руски народ!

Ще остане в историята позорът за перестроечните продажни управници на Русия от 90-те години, които в лакомията и мимикрията си забравиха като в амнезия завета на  великия си руски пълководец: “Руских своих не бросают!”

След предателството в Беловежката гора от тогавашните продажни главатари на Русия, Украйна и Беларус, с разчленението на съветската държава милиони руснаци останаха  извън крилото на Матушка Русия и се оказаха в …робство. Дотам, че в прибалтийски  ширини те бяха лишени като роби и от избирателни  права, и дори от правото да говорят и пишат на своя майчин руски език!

Това дълго време бе търпяна болка и гняв на руските хора в новата им история.

На 3 октомври 2009 г. като участник в Третата асамблея  на Фонда “Русский мир” в Москва почувствах тази  руска болка в едно от изказванията на водещ във форума:

- През 1992 година с пляски и танци бе проведено разложението на СССР. И  Русия по волята на перестроечните ни управници като Елцин се прибра в  границите си от съветско време. Без обаче умопомрачително тогавашният ни  елит да помисли за оставащите руски хора зад тия граници, във вече чужди, неприятелски държави. Ще дойде ли време да се поправи това? - питаше  водещият  форума в една от залите на  величествената Централна руска библиотека срещу  Московския държавен университет.

Е, виждаме - това време дойде.

За да се потвърди казаното от пълководеца: “РУСКИХ СВОИХ НЕ БРОСАЮТ!”

Бях свидетел и на още нещо от  предисторията от  сегашните събития в Украйна. Като журналист бях канен на ежегодните срещи, организирани от дружество “Найден Геров”, с руския посланик в Руския културно-информационен център в столицата.

Там млади руснаци, живееши в България, на срещите с руския посланик Юрий Исаков  в столицата питаха:

“ДОКОГА СЪС СТРАТЕГИЯТА  НА “МЕКАТА СИЛА”?

ДОКОГА ЩЕ СЕ ДОПУСКА ВЕРОЛОМНОТО РАЗШИРЯВАНЕ НА ВОЕННИЯ БЛОК НАТО НА  ИЗТОК?

ДОКОГА ЩЕ Е ТОЗИ ГНЕТ НАД  РУСКИ ХОРА ИЗВЪН РУСИЯ?

ДОКОГА ЩЕ ГИНАТ РУСНАЦИ ОТ НАЦИСТИ?

ДОКОГА, ВАШЕ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО?”

Въпроси, на които вече се отговаря - с действия, с изоставена доктрина на “меката сила”.

Търпението на Руската мечка е пословично. Но не и безгранично. Тя повече не можеше да вярва като някогашните продажни перестроечни авантюристи на лицемерните  обещания на западните англосаксонски  вълци , които им ОБЕЩАВАХА да не правят и крачка на изток с оръжие. И мимикриралите съветски велможи ТОГАВА им повярваха във своето овчедушие и перестроечно умопомрачение! Всички вкупом бяха забравили  старата руска пословица, че вълкът козината си мени, но не и хищническия си нрав!

И дойде време да се берат злощастните гнили плодове на перестройката и предателството.

Затова днес в православна, братска на Русия славянска Украйна, дойде това трагично  изпитание, в което, изоставяйки стратегията на “меката сила”, руснаците отстояват  завета на  своя велик пълководец Суворов - “РУСКИХ СВОИХ НЕ  БРОСАЮТ!”.

DO  YOU  UNDERSTAND, ladies & gentlements?