СПОМНЯЙКИ, ПРИПОМНЯЙКИ СИ

Денчо Владимиров

Била ли е Ванга агент на Русия?

“Печатът е велика сила!” - известно е това възклицание, което се превърна в златна максима. Каквито нови сюжети да ни поднесе историята, все ще ги екранизираме в съзнанието ни смесено с прочетено през десетилетията във вестници и списания, в така наречения периодичен печат.

Истинско цунами от помия се лее вече от дълго време по българския ефир срещу Русия! Тече управляем процес на пропагандно натрапване и у децата на присъда над всичко свързано с великия славянски народ. Втълпява се, в повтарящи се до втръсване предавания от кокетиращи водещи и експерти тезата, че Русия е Империята на злото и всичко лошо по света идва оттам.

Което и радио да слушаш денонощно, ще ти пророкуват в повтарящи се до втръсване предавания празнодумци как щяла да се разпадне държавата на територия една шеста от земната суша, Русия. Разпадът ще е вследствие на задружните усилия на колективния прогресивен Запад.

Същият този Запад, който с Берлинския конгрес разкъса освободена от Русия България. Същият този Запад, който преди векове садистично изби и пороби населението на цял новооткрит континент и създаде там разбойнически, с европейска мая, колонии.

А днес засипва с оръжие и милиарди долари разбойници от цял свят, за да съкрушат Русия, вдигнала се и по божията справедливост да освобождава от нацистки гнет руските си съотечественици в съчинената от болшевиките през миналия век “Украинска съветска социалистическа република”.

Една от 15- те бивши републики на СССР, превърнала се днес в брутален пронатовски плацдарм за унищожаването на Русия и ограбване на богатствата й от световните хищници.

А в Брюксел дама, чийто мъж си изкарва хляба с правене на ваксини срещу мистериозно появилия се Ковид /та, затова половинката му началник на ЕС сигурно така неистово настоява да се ваксинират всички европейци до крак! /, същата тази дама от уж миротворчески съюз съобщи войнствено в реч падение на Русия.

Определи, че Русия е отзвучаваща държава и едва ли не вече трябва да запълзи пред комика Зеленски и неговите дресьори от Дивия Запад, пардон, Колективния Запад и да се моли за пощада! Ето какви ги надрънка тази дама като последна махленска кавгаджийка. Тя с възторг съобщи, че Европейският съюз е бил наложил срещу Русия най-мощните санкции от всички, които светът познава.

Какъв значителен принос в историята на цивилизацията! С войнствена интонация дамата съобщава като каруцар на две ракии, че руският финансов сектор бил направен на пух и прах и е вече на животоподдържащи системи, а руската икономика е в руини.

Тоест това, което нито Наполеон, нито Хитлер успяха да направят, тя, устатата евроначалничка и компанията й, вече са направили “от раз”. И трябвало вече само гражданите на съюза да проявяват пълна бдителност за това - руснаците да не им отмъкват чиповете от хладилници, печки и тостери, за да си движат самолетите.

Не знам какво е образованието на тази госпожа, предполагам, че е завършила поне средно училище, но трябва да престане да позори школото си с такива смехории…

Вече става ясно, че мракобесната теза за потъващата лоша Русия и въздигащия се прогресивен колективен англосаксонски и прочие Запад, е в пълен разнобой с онова, което е в действителност. И с онова, което сме съхранили в паметта си от прочетено във вестници и списания и в миналото.

Спомням си например публикация във вестник, в която се съобщава за материал в британска медия отпреди години. Британската медия съобщи, че българската пророчица Ванга е предсказала победата на Путин в избори.

В статия на известния с обективността си британски “Мирър” /„Огледало”/ се изтъква, че Ванга е пророкувала твърдо: руски президент ще доминира на поста си и ще бъде един от най-силните политици в световен мащаб.

“Всички ще се размразят, сякаш са от лед, само един остава недокоснат - слава на Владимир, слава на Русия! Никой не може да спре Русия. Русия не само ще помете всичко по своя път и не само ще се запази, но и ще стане властелинът на света” - били думите на Ванга, това разказвали хора, които са я посещавали.

Британските медии неслучайно наричат с респект българката “Нострадамус на Балканите”. Интересът към нея се засили неимоверно, след като в британския вестник “Сън” излиза материал, в който се посочва, че пророчицата е предрекла… и разпадането на Европейския съюз, разпадане започнало вече с излизането на Великобритания от него. Факт!

И това ли разсеяно не са забелязали в Брюксел?

Вестникът съобщава, че Ванга е предсказала и зараждането на Ислямска държава, войната на мюсюлманите със Стария континент /явно става дума за апокалиптичната инвазия, продължаваща и до днес, на така наречените бежански потоци, всъщност - бушуващи мътни, направляеми, може би дистанционно отвъд Голямата вода, бежански реки/.

Ванга е предсказала още, става ясно от “Сън”, и… започването на Третата световна война!

Предсказание, дано се окаже едно от малкото неточни предсказания на пророчицата. Но всъщност, ако се съди по това, какви оръжия, от различна “националност”, изпратени от различни краища на света от различни по националност и акъл управници- авантюристи, гърмят в Украйна днес, то не ли е това новата хибридна форма на Третата световна война?! Значи… Ванга не е сбъркала с предсказанието си.

А това ме кара да си припомня и за още нещо прочетено от предишни години в печата. Авторитетен човек бе казал:

“КОГАТО РУСКИЯТ НАРОД ПРЕСТАНЕ ДА ТЪРПИ, КАРТАТА НА ЕВРОПА ЩЕ БЪДЕ ПРОМЕНЕНА!”

Остава сега нашият евроатлантически слугински елит, нашите съвременни кириакстефчовци, възмутени от добрите думи на Ванга за Русия, да я обяви за руски агент.

Колко му е!..

Като слуша човек какви платени със сребърници безумия се бълват денонощно срещу Русия в българския ефир, и това може да се случи!