ВНИМАВАЙТЕ! ПАК ЩЕ СМЕНЯТ ВРЕМЕТО!

Любен Панов

Точно в деня на изборите, още преди да научим резултатите, щели сме да се събудим с Ново време. Сменят го по график или по нареждане от Европа.
Не съм съгласен.
Че как така?!
Че нали затова са тези избори - честно да си кажем какво време искаме - Старото, Сегашното или Ново да бъде!
……………….

Едно време друго време беше. Като му дойде времето, запяхме „Времето е наше!” Междувременно някои наистина си го взеха и заплюха. Тези, дето пееха от първия ред на временната тарапана пред Партийния дом. Преди това пред Парламента. Тогава те казаха, че не му било времето сега времето да бъде на всички ни, а само на тези, които подпалиха Дома частично и по вечерно време. Когато много-много не се виждаше какво време ще настъпи рано на сабахлеим.
После ние заплюхме тях. Обаче късно…
Защото мъгла се стелеше заедно с пушеците.
И в мъглата, точно в мъглата вероятно ние се загубихме във Времето.
Или то се загуби между първите, не знам.
Но така или иначе - времената показаха, че все още не му е времето ние да бъдем във времето и то да бъде в нас, както в едно друго време, преди век и половина, ни бе завещано от един ревоюлционен за времето си гений.
…………..

Но и неговото завещание било временна работа.

Щото ето едно име, което преди време беше буквално потънало в утайника на демократичното време.
Коритаров.
/В „утайника” казвам, защото чиста вода в това езеро не е имало никога!/
Вчера този наш приятел /и приятел на всички времена!/ ни светна каква била истината за един австралийски револлюционер, намерил българска почва за подвизите си.
Той пък Джок.
Между две премигвания Коритаров ни донесе, както само той си знае, че Джок не е наследник на аборигените, защото генетиката му се крие дълбоко в славянските племена отсам Хемуса, някъде около днешно Карлово.
И ние, българите, да не сме се правели на улави да сме си измисляли херои, а да сме се добре загледали в Джок-а. /Австралийчето./ И да си признаем! Защото Джок и Апостола си приличали като две капки вода! Особено по поведение.
Ашколсун бе, Георге! Самият ти да беше абориген, толкова точно не можеше да го кажеш!
/Поведенческият близнак на Апостола направи изявление малко преди изявлението на Жоро Коритаров, че дори и освободен от затвора, ще си остане в България. За какво, мислите? Да претрепе още някой друг ли? О, не! „В ползу роду!”, иска да каже младият мъж. Вероятно има намерение да търси гроба на своя поведенчески близнак. И като го намери, да му прошепне: „Нищо не се е променило във времето, мой приятелю! Твоето племе си е останало дълбоко в гората. Като нашите в Австралийско. Безсмислено е било твоето верую… По себе си го разбрах.”/

Аз официално съм поданик на Ботсвана-2. Като гледам и тука, май че този Джок ще излезе прав.