РАЗМИНА ИМ СЕ НА РУСНАЦИТЕ

Денчо Владимиров

Кажи-речи три юлски дни и нощи и горските долини в България повтаряха новините от правилни и правилно платени електронни български медии, че причината за плячкосването на личните данни на кажи-речи на почти всички българи от непристъпната крепост на НАП, пак води до …руска следа - хакването било изпратено от руски домейн и так далее.

Тази подробност от поредната българска смехотворна сага с изтичане на данни в родината на еврокомисарката по Ай Ти технологиите, се въртеше на всеки половин час по радиата и в гърдите на евроатлантически ориентирани българи се надигаше поредният справедлив гняв: „Абе пак ли тия руснаци, бе!? Докога, бе? Хватит, бе!”

И български евроатлантици вече бяха готови и с хипотеза, че лично Путин е разпоредел да се хакне родния ни НАП с думи от този род: „Хакнуйте немедленно етот непревзимаемый болгарский НАП, еще раз, еще многа, многа раз!” И затанцувал казачок под такта на известната руска песен.

Май нещата вървяха и до ново спешно извънредно свикване на Съвета за сигурност заради поредното руско злодеяние срещу евроатлантическата държава България, отличник на НАТО и все на първите места по фукарлък и умирачки в ЕС, когато цъфна новината, че заподозреният хакер бил …българин, пловдивчанин, от Европейската столица на културата, хакер с натрупана вече биография, държавен чиновник на министерско равнище и вероятно с министерска заплата …Който, текущият премиер изкара почти гений и препоръча да се назначи на някакъв пост, защо не и за еврокомисар по високите технологии .

- Ами сега? Кво ще правим сега, ба? Как да заметем хипотезата, че плячкосването на милиони лични данни от системата на НАП не се дължи на външна руска намеса и Путин е невинен като сълза? - сигурно това са си казали паниксьосани мъдрите началници на евроатлантическата ни все още държава.

Поради новите обстоятелства не се състоя и поредният сбор на Съвета за сигурност.
Не се задействаха и нови санкции срещу Русия „от самых до окраин”.

И докато нашите еврогоспода и евродами още търсят начин как да се измъкнат от конфузното положение с повтаряната три денонощия фалшива новина - намек за руска следа, то стратези от партията-държава, пардон, не държава, сега като че ли издигат призиви да не се изпуска тази отворила се възможност за окепазяване на двойните ни освободители-руснаците.

За което трябва просто нашите върховни ченгета, пардон, върховни и върховно платени експерти по някаква сигурност да докажат, че и в тази направила ни за смях и пред кокошките грандиозна хакерска атака, има все пак …руска следа!

Как да се докаже все пак руската следа?

Фасулски просто.

Като се измъкнат сигурни данни, че в миналото си българският хакер е посещавал руските филми „Ну, погоди”, „Маша и медведь”, че е слушал Висоцки и Алла Пугачова, че е ял руски сладолед, а на неотдавнашния си абитуриентски бал е пил руска водка вместо по-прогресивното и демократично евроатлантическо питие - уиски…

Все железни факти водещи твърдо към руска следа и в този пореден еврорезил за родната ни еврокапиталистическа действителност…