Анна Койчева

Анна Койчева е родена през 1961 в София. Като ученичка публикува в сп. “Родна реч”. В средата на 80-те и заминава на работа като участъков педиатър в Толбухин. Посещава литературните четения в Балчик и Толбухин заедно с Камелия Кондова, Йордан Кръчмаров, Сашо Серафимов, Елка Няголова, Ивайло Диманов, Ива Николова, Венко Евтимов, както и с тогавашните актьори в Драматичния театър Мая Новоселска и Теди Москов. След завръщането си в София сътрудничи на БНР, програма “Хр. Ботев”, както и на изданията “Пулс”, “Софийски вести”, “Демокрация”, “България”, “Континент”, “Здравен форум”.
От 2001 година живее и работи в Обединеното Кралство, отначало в Уелс, а по-късно – в Англия. Публикува свои разкази и статии във вестниците “Сега”, “Антимовски хан” и “Монитор”, както и в електронния бюлетин на издателство ЛитерНет. Съвместно с Александър Маринов от Държавния Архив в Пловдив обработва и публикува статии и очерци на родоповеда Петър Маринов, историк и дългогодишен учител /неин дядо/.
През 2006 година излезе първата й книга “Писма от Обединеното Кралство”, издадена от издателство “Литернет”. В момента подготвя втора книга “Разкази от Обединеното Кралство”.


Публикации:


Проза:

ПРОФЕСОРЪТ И НЕВЕРНИЦИТЕ/ брой 14 ноември 2009

РУСКАТА “КОЛЕДА”/ брой 16 януари 2010


Публицистика:

“ЗА ДЯДО НА СЕЛО”/ брой 13 октомври 2009