ИМА МИНИСТЪР - ИМА ПРОБЛЕМ, НЯМА МИНИСТЪР - НЯМА ПРОБЛЕМ!

Денчо Владимиров

И след оставката на Валери Симеонов изпитваме всенародно върховна досада от игрите на политическите ни бройлери, но заедно с това в гърдите напира и някакво диалектическо чувство на гордост.

Ами, че то и тази оставка е поредният висок акт на морал в правителството на Борисов! Нали все така - като високи морални актове - биваха квалифицирани всички оставки на неговите министри и през този Му мандат?

А и той самият даваше челен пример на висока моралност с хвърляне на къчове, пардон, на оставки през последните десет години. Да, спомнете си - то какви ли не хвърляния на оставки като висок морален акт не бяха и през последния мандат на партията-държава, пардон, какво ми става днес, все се изтървам …

Имаше министър Николай Петров, но отдавна вече го няма. Както е казал Сталин май -има министър - има проблем, няма министър - няма проблем. Човекът извърши своя висок морален акт и си хвърли оставката, която тутакси като пингпонгова топка му бе приета от премиера.

Имаше министър на име Николай Нанков - и той хвърли оставка и се покри със славата на високоморален управник.

Последва го министър Валентин Радев - и остана в историята като високоморален и той.

Ще блести в плеядата с примера си на хвърлена оставка и Ивайло Московски /бе, то що протести имаше, които да го наведат на такъв високоморален акт!/,но накрая кандиса - хвърли оставка и влезе в историята с високоморалния си акт.

И ето сега след месец бунт народен оставка хвърли патриотично и уж непоклатимият на пръв поглед за коалиционната вселена вицепремиер Валери Симеонов.

Така, общо по брой на хвърлени оставки т.е. високоморални актове на министри, само за един мандат, България излезе на първо място в света, както примерно Франция във футбола.

И то се знае - по този начин се сдобихме и със славата на държава с най-моралното правителство през годините на прихода, пардон, на прехода и даваме вече челен пример и за останалия свят.

На страни например като САЩ, където президентът така и не дава възможност министрите му да влязат в двестагодишната история на страната с висок акт на морал, т.е. като сами си хвърлят оставките. По простата причина, че бързо ги изпреварва и сменя с лекота като треньор на футболен отбор.

Та, ще има да ни гонят и американците по регистрирана висока моралност на управниците си…

А с броя на хвърлените си лични оставки самият ни текущ премиер вече е направо за Книгата на Гинес, където никой от колегите му по планетата, по първи хора, може да го измести.

Ни Меркел, ни Орбан, ни Путин са хвърляли оставка поне веднъж, поради което хич не могат въобще да се мерят по моралност с българския управник и неговите министри.

Който си го може - го може, така казва народът. Ура!