АБЕ, ПОСМАЛИ, МАНГО!

Денчо Владимиров

Тия дни пак чухме бисер от устата на „външния ни постоянно премиер”, че в България нямало нито един убит журналист! Няма и толкоз! Всичко е спокойно! Журналист да си в България днес! Цветя и рози!

И сигурно затова никак не е случайно, че сега и русенката Виктория Маринова, глутница от мекерета, социолози и платени пера и гласове из медии, се опитват да изкарат, че …тя, телевизионната водеща, не е била журналистка. Какъв тепегьозлък!

Зер иначе думите на „премиера трети провал” увисват. Той казва, че няма, пък някои неправилни медии и полицаи казват друго. Лош матриал…

Иначе в исторически план що журналисти са убивани в отечеството ни - като се започне с Ботьов и се стигне до Хербст, Гео Милев, Ясенов, Смирненски и прочие.

А в ново време много бързо забравихме, че една фоторепортерка, майка, се самозапали пред Президентството по време на учтивия президент Плевнелиев, запали се от отчаяние и както писаха медии - запалила се е със запалка от предизборните сувенири на ГЕРБ. Каква жестока ирония на съдбата!

Погледнете само и вестниците, където се съобщава за още убити от днешната озъбена капиталистическа действителност журналисти!

За един бивш колега, намерен в крайпътна канавка, научих от устата на друг колега.

Бързо си отидоха и моя съгражданин от Гюмюрджина Николай Гюлев и съпругата му чудесната журналистка, Елена Атанасова. Тя написа прекрасен пътепис за пътешествието ни до родния за двама ни град, днес в Гърция, публикуван бе в „Дума”.

Всеки месец жестокият мартиролог продължава - геноцидът на българите е в ход и на първо място в отстрелването му са интелигентите, истинските интелигенти, а не мекеретата на всяка власт.

Погледнете страниците на вестник „Словото днес”, „Литературен свят”.

Колко „напуснали ни” колеги …Напуснали ни от немотия, от безпаричие, от липса на съвременни грошове за лекарства, лечение…

Е, в бизнесизданията и други „правилни медии” на властта няма да намерите новина за отишъл си от жестокия капиталистически геноцид, журналист!

В бизнесизданията става дума само за пари, пари и пак пари и за възхода на успешни българи - рожби на прехода и постбайганьовската парвенющина и dupedavstvo. Там се пише за поредната новост в тоалета на принцесите на Британия, за разводите на разюздани гърли и прочие….

Така че, външният ни премиер да престане да тръби наляво и надясно, че у нас няма убийства на журналисти и така да създава фарсова идилична картина на полицейско-бандитското ни управление в държавата.

Както е казано в народната поговорка „Посмали, манго!”