ЗА УБИЙЦИТЕ – КИЛИЯ С ДЖАКУЗИ И ПЛАЗМЕН ТЕЛЕВИЗОР!

Денчо Владимиров

Айн, цвай, драй-дрън! Слушаме по радиото новина, че от немската прокуратура ще вземат окончателно решение дали да екстрадират явно красящият мира /света/ в момента и Германия Красимиров, само ако …получели от България надеждно потвърждение, че в страната ни затворите отговарят на всички европейски стандарти и че условията в тях не застрашават здравето на престъпниците.

Не се упоменават конкретно какви са тези европейски стандарти за пандизите, само стана дума, че и при тях размерът има значение /размерът на килиите/.

А може би според европейски стандарти немците са държали и изнасилвача и убиеца на немското момиче, арабския изверг-мигрант, в просторна комфортна слънчева ароматизирана килия с джакузи, плазмен телевизор, движеща се моторизирана пътека за тичане и разкършване, климатик с моден дизайн, тенис корт и прочие?

Тези претенции на немската прокуратура ни навеждат и на други мисли.

Поне 90 процента от днешните българи и децата им не знаят какво значи всеки ден на обяд да имаш на масата по три ястия - първо - супа, второ - блюда с мръвки, трето - десерт, че и безалкохолно, за да не ти приседне хапката. Така както е в днешните български затвори за затворниците.

Иначе е известно, че обядите на мнозинството от българските трудещи се на работните им места се състоят най-често само от някоя баничка, геврек и кафе. А някои бизнесмени икономично изяждат по две-три пакетчета снакс на обяд в офисите и толкоз.

И ако 90 процента от българите не са ходили от 30 години на концерт, цирк, театър, то на престъпниците в затворите ни масирано гостуват културни бригади от артисти, певици, писатели и за добро поведение се награждават да напускат пандизите и кой се върнал носталгично обратно там - върнал, кой не - хайде пак впечатляващи като на кино издирвателни операции от родната полиция…

Та, засега пак се ядва това, че немската прокуратура е поискала само писмени потвърждения от България, доскорошна страна председател на Европа, че затворите й отговарят на някакви европейски стандарти.

Защото е могло да се случи и нещо по-усложняващо екстрадицията на палавия ром от Германия в родината му - да решат и изпратят от Брюксел в България многочислена дивизия от скъпо платени експерти, които за сметка на джоба на бедния българин да обследват до последно килиите във всички затвори в европейската ни страна.

И чак тогава да върнат „героя” в Русчук, където само по времето на валията Митхад паша е било възможно някога да стават такива зверства с „гяурки”…