ГОРЧИВИТЕ ГНИЛИ ПЛОДОВЕ НА ПРЕХОДА

Денчо Владимиров

„Това за мен не е държава!”- в този смисъл се бе изказал в едно от последните си прощални интервюта при абдикирането си от политиката, бившият основател на СДС и КТ „Подкрепа” Константин Тренчев. И беше прогнозирал, че ще става все по-лошо…

Май излезе пророк.

Наистина държава ли сме вече щом на спортна пътека в зона за отдих в европейския град Русе бива изнасилена и убита бягаща за красота и здраве млада жена?

При толкова успешни управления с кметове от СДС и ГЕРБ в този град, така ли не се създаде надеждна общинска охрана за хората, за да могат спокойно да потичат за здраве в спортните зони, да отдъхват, без да ги изнасилва изверг и убива?

Или и тукашната общинска охрана е като в големия град П., където общинските охранители отдавна наддават на килограми и са абонирани за най-дебелите сенки в парковете в очакване да им донесат с кетъринг порциите с мръвки, а какво става из парка - е далеч от техния взор…

Така, ето, че и Русе се прочу с подвига на изверг през годините на злощастния ни преход.

Както преди години се прочу и тракийският град Пазарджик, с двойното убийство на двете сестрички, които просто са се връщали късно вечерта от разходка в квартала си отвъд гарата. Който познава Пазарджик, знае че гарата е доста отдалечена от жилищната зона и има доста път до нея.

А вечерният транспорт от години е липсващ и хората пристигащи от късните влакове са оставени в ръцете на таксиджиите и на „опцията” да се прибират пеш до кварталите си.

И ако някога по този път „от града до гарата” не бе опасно да се движиш и нощем, от двете страни имаше живот на предприятия, с охранители, то сега в тъмното по този маршрут бродят изключително прегладнели и зли песове.

Но от години по този път от уж европейски град до европейската му гара не се виждат дежурно да обхождат полицейски коли из тъмницата.

Така че ако полицията си обхождаше нощния град навред, едва ли двете сестрички биха попаднали толкова лесно в лапите на моторизирания изверг…

Прочу се през последните години на демокрация и старопрестолния град Велико Търново. Всички потръпваме, когато си спомним за жестокото убийство на млада жена от изверг с тесла.

Къде е била тогавашната общинска охрана и в старопрестолния град, за да се предотврати злодейството върху беззащитното момиче, което просто се е прибирало от работа привечер - пак от гарата, която в картите е обявена като част от града?

Тоест, като място обезпечено със сигурност…

И не можем да не си спомним, че и София, в началото на своето трагикомично Председателство, се прочу с мащабен подвиг на изверг - пак с убийство на жена, захвърлена в кладенец и последвало масово убийство на хора, седнали на празнична трапеза за Новата година.

И този подвиг на изверг става в места, които в картите на София са обозначени като сигурна част от града.

Но тук имаше и нещо още по-фрапиращо - че „подвигът” бе извършен от човек, който вместо в затвора осем години си бе живял необезпокояван от съдии и полицаи на свобода!!!

В този случай вече въпросите за това кои институции КЪДЕ са били през това време, представляват дълъг, страшно дълъг печален списък…

Та, все по-често ще си спомняме пророческите думи на бившия синдикален началник и основател на СДС Константин Тренчев, че това вече не е държава и че ще става все по-лошо…

Пуснете си радиото, телевизора, разгърнете вестниците - и сбъдващите се илюстрации на това пророчество ще ви цапардосват всеки ден като горчивите гнили плодове на злощастната ни „демокрация” или по-точно „демонкрация”, както я наричаше поетът Дамян Дамянов.

Ето, впрочем, че и той се оказа пророк…

Вместо на демокрация, се натресохме целокупно на „ДЕМОНКРАЦИЯ”!…