ПРАВ Е СТИВЪН ХОКИНГ

Денчо Владимиров

Отиде си великият физик космолог Стивън Хокинг, завещавайки на земляните от препускащия във Вселената с бясна скорост кораб-планета повече разум и доброта, повече еволюция със знак плюс, повече съвършенство.

Отиде си, оставяйки ни много предупреждения за опасностите, които стоят пред човечеството и в космоса, и на самата планета, човечество все още еволюиращо, избиващо се, мамещо се, потънало в подлост и лъжа.

И една негова мисъл, казана с горчивина, ни остави:

“Човечеството е алчна, глупава и най-голяма заплаха за Земята”.

За съжаление събитията и от последните две седмици ни доказват колко е прав британският учен, след като негова високопоставена сънародничка, провалена в избори, в авантюри по “брекзит”, упражняваща се злополучно като премиер на бивша империя, за да отклони вниманието на народ и свят от явната си непохватност, измисли чудовищна провокация срещу народа… на Русия !

И прогони с един замах като зла вещица от Шекспировите трагедии десетки дипломати на страна, с която е в дипломатически отношения от векове!!! И трагикът Шекспир би се смаял! Пък и би се скъсал от смях, нали е и по комедиите.

И ето, че в знак на “солидарност” започна гоненето на руски дипломати и от САЩ, ЕС и други краища по света, без да се предвиди докъде може да му излезе краят на това безумие…

И ето, че се доказва колко е прав Стивън Хокинг - какво друго, освен ярък пример за всеобщо оглупяване сред управници на държави е този пореден разрив на сътрудничество между народите, акт на раздалечаването им, вместо да надделява разумът за сближаване и сътрудничество?

Е, прав е британският физик и неслучайно си отиде с толкова лоши предчувствия за човечеството…

Това е положението, Стивън. Ако ни гледаш някъде отгоре, сигурно ще клатиш отчаяно гениалната си глава и ще казваш тежко „Sorry, sorry…”