СЕМЕНАТА НА ЗЛОТО ОТДАВНА СА ПОСЯТИ И У НАС…

Да кажем НЕ на Истанбулската конвенция!

Жени Костадинова

Дана Интернешънъл, Бой Джордж, Кончита Вурст (победител/ка на Евровизия 2014), Азис, Рики Мартин (гей, баща на две момчета, износени от сурогатна майка), Джордж Майкъл, Елтън Джон, Синтия Никсън (Миранда в „Сексът и градът”), Джоди Фостър (носител/ка на два Оскара и „Златен глобус”), Кевин Спейси (носител на два Оскъра), Адам Ламбърт, Кристофър Пол Колфър, Манс Зелмерльов (победител/ка на Евровизия 2015), Куин Латифа (носител/ка на „Златен глобус”)…

Много са! И не само в музиката, киното и шоубизнеса - и в политиката, и в социалните сфери, по върховете на властта и в медиите - навсякъде. Неведоми сили отдавна ни подготвят за „третия пол” и Истанбулската конвенция. Няколко десетилетия вече ни внушават, че да си гей, лесбийка, травестит, транссексуален, джендър, изобщо - човек с „различна” сексуална ориентация и идентичност, е не само нормално, но и МОДЕРНО. Ако си такъв, значи си в крак с времето. Ако си хетеросексуален, т.е. нормален като пол и ориентация, си леко изостанал и на път да се превърнеш в маргинал.

Преди дни разговаряхме по темата за безумната Конвенция със сестра ми, която има дъщеря на 17 години и е ученичка в София. Сестра ми отдавна се опитва да ми каже НЕЩО, но аз все си мислех, че това е преувеличено и не обръщах особено внимание. „Казах на дъщеря ми да не се събира с деца, които са гейове и лесбийки, а тя ми отговори:

„Няма да стане! Това означава да не се виждам с половината си приятели!”!!!

Ето това се случва, мили хора! Случва се реално!

Семето на демонизма е посято вече и ние проспахме неговия растеж. Години наред всички ние забелязваме, че музикалните конкурси Евровизия се печелят от гейове, транссексуални същества, травестити, възмущаваме се помежду си, говорим, изразяваме несъгласие, но отминаваме.

Защото: „Е, знаем, че хомомафиите са навсякъде! Ние нищо не можем да направим!”

Години наред всички ние забелязваме, че телевизионните канали ни облъчват със сериали и формати („Сексът и градът”, „Мюзик айдъл”, „Биг брадър”…), в които тънко и подмолно се прокарват едни други „ценности” и „морал”, възмущаваме се, отбелязваме, че това не ни харесва, но отминаваме.

Години наред идеята за джендъризма се прокарва, налага и отстоява, и Истанбулската конвенция е естествено следствие от тази целенасочена и добре отстоявана политика.

Отдавна не ни прави впечатление, че еди кой си кмет на еди кой си европейски град е гей. Или че премиера, вицепремиера, президента на еди коя си европейска държава (простете, не им помня имената) е с обратни сексуални наклонности.

За 30-40 години в света стана революция, която отстоя правата на „различните” - както виждаме не само да са равни на нормалните, но нещо повече: да наложат собствения си антиприроден и антиверски модел на поведение за норма.

Лесно става това - чрез обработване на умовете, психиките на децата и младежите чрез техните поп идоли, музикални и филмови икони, чрез телевизора, модата, попа, фолка и пр. Лесно се внасят у нас празници като Хелоиун и Джулая, и те даже стават по-актуални и значими от много други.

Мнозина от вас навярно са забелязали, че 1-и ноември отдавна е Вси светии и Хелоуин, а после Ден на народните будители. И в този ред биват отразявани (ако изобщо Деня на будителите е отразен) и в медиите.

Питала съм се: как преди 70 години светът успява равнодушно и безропотно да приеме фашизма и избиването на евреите, да последва Хитлер в абсурдната му политика, как това безумие се превръща в масова лудост!? Е, сега разбирам: една друга лудост, един нов фашизъм - морален - е на път да се приеме и утвърди като норма. И ние българите сме на път да кажем „да”.

Днес от 11 часа в градинката пред Софийския университе 200 неправителствени организации, подкрепени от представители на академичните среди и граждани, се обединяват в подкрепа на ратификацията на Истанбулската конвенция с отворено писмо.

Разбира се, те акцентират върху ненасилието над жени и деца, което е част от текста в тази конвенция, и което всеки нормален човек би подкрепил, но далеч не е това съществената й част.

И днес НИТО ЕДНА организация не написа и не застана зад подкрепата на писмо, което е ПРОТИВ Конвенцията!

Само Светият Синод излезе с призив към народните ни представители да не ратифицират Истанбулската конвенция. Висшият клир обяви, че конвенцията „поражда тревога за бъдещето на Европейската християнска цивилизация, защото съдържа ново разбиране за човека - човека като самовластен господар, ЧОВЕКЪТ БЕЗ БОГА, който следва своите желания и страсти до такава степен, че може да самоопредели дори пола си!”

Не съм чула, до настоящия момент, някоя организация да е подкрепила тази позиция на Св. Синод! Чуват се само нашите фейсбукгласове на възмущение, които са гласове в пустиня. И никой ли не си дава сметка, че ако приемем този подъл документ, утре ние няма да имаме законово право да изразяваме своето несъгласие с полово „различните”, защото ще нарушаваме закона и ще подлежим на санкции!? Трябва ли да се стигне до там, че чак когато детето ни сподели, че е сексуално изкушавано, притискано, насилвано… да се стреснем и потърсим защита!?

Ще направя едно важно уточнение!

Аз не съм против хората, които са се родили с различна полова идентичност! Не съм против тях - като хора, като човеци. Напротив! Имам чудесни познати и приятели, които са такива и аз ги уважавам и обичам. Съчувствам им. Защото според мен, да си с душа на жена в тялото на мъж е голямо изпитание, труден урок, който си дошъл да учиш на земята. Защото това е едно сложно вътрешно противоречие, което си призван да решиш и разрешиш - за себе си, по пътя на осъзнаването ти като човешко същество и Божие творение.

Мили хора с различна сексуалност! Никой не е против вас. Но защо се опитвате да ни наложите своите проблеми като норма и да ни накарате да ги следваме!? Защо трябва да подтикваме ДЕЦАТА още в ранна неосъзната възраст, да се питат от какъв пол са и дали наистина са такива, каквито се виждат в огледалото? И само аз ли виждам НАСИЛИЕ в тази Конвенция, която е доброволна, а трябва да се приеме НА ВСЯКА ЦЕНА - защото в противен случай щели да ни сметнат за ретроградни, с остарели понятия и манталитет представители на „посткомунистически страни”!?

Велик е Бог, защото ни е дал свобода.

Дори тази свобода - да избираме пола си. Да си роден с тяло на жена, а да се чувстваш мъж. Или обратното… Но не ни е дал насилието. Не ни е дал разврата. Не ни е дал заблужденията. Блудствата - във всякаква форма - са антибожествени деяния. Дяволски изкушения са. Да си спомним Божиите заповеди, да си спомним какво ни казват великите учители, пратениците на Бог:

„Въздържание! Въздържание е нужно във всичко!”

Въздържание е нужно и в мислите, и в храната, и в половото общуване, и в желанията ни, които са безмерни… когато в тях вилнее сатана. Не случайно духовните учители не водят полов живот, обричат се на безбрачие, на тримирене, на пост и молитва, посвещават мислите и делата си на молитви за нас, грешните, за да страдаме по-малко, поради своето падение. Далеч сме от живота на светците, но те са ни дадени за пример - към какво да вървим и към какво да се стремим, за да се спасим. Да спасим човека, Бога в себе си!

Ако все още човека и Бога в нас е жив, ако не сме свършили вече като народ и нация, като част от християнската цивилизация, нека кажем НЕ! на Истанбулската конвенция!

Нека спрем това безумие, този документ с епохално значение сега, когато все още имаме (дано имаме) възможност! А не да си скубем косите след няколко години и да молим отчаяно за помощ. Късно ще бъде. И няма да има кой, сред човеците, да ни чуе!

А Бог вижда и чува, и въздава.

„И видя Господ, че развратът между човеците на земята е голям, и че всичките им сърдечни мисли и помисли бяха зло във всяко време…”

(Битие 6:5)

Знаем какво се е случило после: Бог решил да унищожи злите хора на земята като им изпратил потоп, но запазил единствения праведник Ной и животните…

София, 23 януари 2018