ЩЕ ОЦЕЛЕЕ ЛИ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ?

Денчо Владимиров

Независимо социологическо проучване

Противно на мрачните платени прогнози на множеството съвременни социологически дами и господа, които вещаят, че както е тръгнало един ден българите ще си отзвучим като нация, то аз искам безплатно да заявя твърдо: не, мили дами и господа социолози, политолози, социални антрополози и всякакви още добре поминуващи се в този поминък “….лози” на така наречената ни демократична действителност, не, българската нация няма нито да отзвучи, нито да изчезне съвсем и след този, и след всякакви още съчинени ни отвън злощастни преходи. Българската нация ще оцелее! Ураааа!

- Ама как така, бе! Нема как да стане това? - ще се провикне по радиото „некой социален антрополог”. - Изчислили сме - в тази и тази година ще изчезне и последният българин на територията на държавата, основана от Аспарух! И другарите, пардон, господата антрополози от Запада са на това мнение …Нема как иначе да стане!

- Да, ама не! - ще кажа твърдо аз като един бивш репресиран бетеанец, впоследствие велик демократ, по-велик и от Демокрит.

И ще дам само един простичък аргумент.

- Няма да изчезне българската нация, господа антрополози, защото… все ще трябва по днешните български земи да останат и българи, шепа да са, ама да останат! Сещате се защо, нали! Ами че то иначе… закъде са без тях и министрите ни, и депутатите ни, и държавните ни чиновници, и банкерите, и светилата на родния бизнес, и мутрите ни?

Нали все трябва от някои в държавата да се прибират непосилни данъци, сметки за ток, парно, вода, здравеопазване, лекарства, образование и прочие прибирания-обирания.

За да ги има големите пари и висок лайф стандарт за тях - Превъплътилите се, за избуялите издънки на екзотичния ни, преобразил се и превъртял се безброй пъти от 80-те години насам като танцьорка на пилон роден партийно-комсомолски елит и хилядите му производни от наплодилата се паразитна популация на демократичния ни преход.

Да, ще трябва да оцелее нацията ни - и ТЕ, франкейщайните на демокрацията, приели и приемащи все нови и нови образи и лица, ще се борят със зъби и нокти за своето ново място в обществений кадрил. За да ги има все така воаяжите им по дългите великденски и първомайски празници в чужбина, за да се множат имотите им и офшорките в екзотични острови и заливи, за да ги има и големите лъскави /с астрономически заплати/ служби за нашенци и нашенки в Брюксел, Страсбург, Люксембург, Женева, Ню Йорк…

Затова ще я има българската нация, мили мои сънародници и сънароднички!

Едва-едва ще шава, ще е жива-умряла тази наша българска нация, ще се поддържа на изкуствено дишане и системи, но ще я има!..

Докато свят светува български речи пред микрофони все ще се държат и български нови чорбаджии като зайците ще се плодят, къде с нашенски генетичен роден материал, къде с вносен от всички посоки на света…