АНТИМОВСКИ ХАН

Излезе първи брой на списание “Антимовски хан”, то ще е тримесечно и е издание на Сдружението на писателите – Добрич. Премиерата му ще е на 25.03.2009 от 18 ч. в Художествена галерия Добрич. На читателите на списание “Литературен свят” предлагаме уводните думи на главния му редактор, поета Сашо Серафимов. Желаем на колегите от “Антимовски хан” ползотворна работа и много успехи!


Сашо Серафимов

ЗДРАВЕЙ, ЧИТАТЕЛЮ!

Здравей, приятелю на думите! Но не на тези думи, с които политици и всякакви други приказливци се опитват да ни разкажат живота, да ни разкрасят дните със „сладки и медени”, а на онези прости човешки думи, които идат от страната на доброто, преминават през духа и се превръщат в малки бисерчета като роса, с които светът ни изглежда по-друг, по-нов, по-красив, по-мъдър.
Светът изглежда по-човечен!
Та и ние в нашето списание искаме да те нахраним тъкмо с такива думи. Искаме да ти кажем, че слънцето грее еднакво за всички, че дъждът е красива бъбрива приказка, че твоят път в живота е най-великата мисия и че „Земята може да не е най-доброто място във Вселената”, но за сега по-добро не е открито.
Заповядай,
влез в хана, разпрегни душата си, сподели неуловимото, чуй болката си в стиховете и в разказите. Тук има място за всички. Ще се разшета нашата литературна Сарандовица из страниците, ще ти приготви топла храна, ще те нагости, ще напои жадната ти душа и ще ти каже няколко добри думи за из път. Защото човек с човек се срещат и душа с душа могат да се докоснат и заедно да си поделят невидимото в този иначе доста пообъркан свят…
Нашият хан няма точно място и няма да го намериш на картата. Но потърсиш ли го, бъди сигурен, че той ще отвори вратите си за теб, а стопанката ще ти рече:
- Добра стига, пътниче!