НОВОГОДИШНО ПРИВЕТСТВИЕ НА ГЕНЕРАЛ ЛЕОНИД ИВАШОВ

Леонид Ивашов

превод: Литературен свят

Уважаеми приятели и съратници!

От все сърце ви поздравявам с Новата година!

Настъпващата 2012 година е знаменателна за нас в много отношения. През нея се навършват 400 години от победата на Народното Опълчение на Козма Минин и Дмитрий Пожарски. Навършват се и 200 години от разгрома на пълчищата на Наполеон. Уверен съм, че 2012 година ще бъде преломна в съдбата на Русия.

В навечерието на Новата година бих искал специално да благодаря на многобройните обществени, политически организации, които ме издигнаха за кандидат за президент на Русия и хилядите обикновени граждани, които живо откликнаха на моята кандидатура и ми предложиха, според силите си, своята помощ и подкрепа.

Този порив нагледно показа, че въпреки двадесетгодишното тотално промиване на мозъци, нашият народ е жив и готов за духовен подвиг.

Именно това изплаши най-много управниците на днешния режим, опитващ се чрез фалшифициране на изборите да задържи властта и да продължи политиката на грабеж на народа.

Ние нямаме илюзии по отношение на тази власт и отказът на регистрация на група избиратели в подкрепа на моята кандидатура за пореден път потвърждава неспособността на властите и липсата им на готовност да побеждават в честна и открита борба.

Моята кандидатура за президент на Русия, аз и моите съратници, разглеждаме като разузнаване преди бой. Противникът пуска последните си резерви: юридическия формализъм на фона на въпиющото потъпкването на основите на конституционния строй.

Нашата цел: изменение на политическия курс на страната от деградация - към развитие, от разорение - към изобилие, от военно-политическа слабост - към държавна мощ, като не допуснем при това нито хаос, нито дезорганизация.

Лозунгът ни понастоящем е: енергията на протеста да стане енергия на самоорганизирането и съзиданието!

Убеден съм: Победата на народно-патриотичните сили предстои!

Желая на всички ви увереност в утрешния ден, изобилие у дома и крепко здраве.

Всички ние имаме Любовта към нашата Родина - Русия, тя е с велико минало и велико бъдеще, което ние ще сътворим със собствените си ръце.

Честит празник, скъпи приятели и съратници.

Имам честта,
Генерал-полковник Л. Г. Ивашов


http://www.za-nauku.ru// 01.01.2012 г.