ЯСЕН КАЛАЙДЖИЕВ – С РОМАН

На 21 октомври (сряда) от 18,30 часа в КДК Хасково ще се проведе премиера на романа „Лагерът на невинните” с автор Ясен Калайджиев. Книгата третира актуалната днес тема за детското насилие, за това какво се случва с нашите деца при общуването помежду им. Рецензент на романа е Христо Карастоянов. Критичен анализ по време на премиерата ще изнесе Мина Карагьозова.
Запитан какво още да очаква публиката по време на премиерата, авторът заяви, че подготя и мултимедийно представяне на детски рисунки като фон, за да могат присъстващите не само да се потопят в света на децата, но и да се получи контраст с описаното в романа.
„Лагерът на невинните” е втора книга за Ясен Калайджиев, последвала след десет години мълчание дебютната му стихосбирка „Ключови думи” (ИК „Пламък” 1999, ред. Георги Константинов), за която авторът получи наградата на Младежки дом Хасково на конкурса „Южна пролет”’2000. След дебюта си като поет, Калайджиев разшири успешно творческите си търсенията и в прозата, спечелвайки няколко награди за разкази.

Литературен свят