ПОЕТИЧНА КНИГА НА РОМАН КИСЬОВ В РУМЪНИЯ

В края на месец юли 2014 г. излезе от печат поредната книга на поета и художника Роман Кисьов извън България… След миналогодишното издание с избрани стихове на бенгали в Калкута (Индия), този път избор от неговата поезия се появява на румънски език в град Яш, Румъния, с марката на известното издателство  Timpul (Време) и в сътрудничество с международното списание за европейска и азиатска поезия, поетическа култура и духовност KadoПреводът е дело на известния румънски поет, есеист, литературен критик и преводач Мариус Келару (Marius Chelaru). Книгата е с обем 68 страници и е озаглавена Lumea cuvintelor (Светът на думите)
Придружена е с предговор от преводача, подробна био-библиографска бележка за автора, седем авторски рисунки на Роман Кисьов в книжното тяло, както и една на предната корица.
Поезията на Роман Кисьов вече е позната на румънските ценители на Ars Poetica чрез многобройните публикации на негови стихове в превод на румънски през последните години в авторитетни литературни издания в Букурещ, Яш, Констанца, Крайова, Питещи, Куртя де Арджеш и др.