БЪЛГАРИЯ – СЕПТЕМВРИ 2014 г.

Веселин Стоянов

ВНИМАНИЕ! ОПАСНОСТ!

Един невзрачен човечец, жаден за власт и пари, бе поставен на президентския стол. Шутовските усмивки, топлите прегръдки и ръкостискания са маската, зад която се крие една бедна духом, морално и интелектуално душа. Ако той беше обикновен гражданин на страната, никой нямаше да му обръща внимание, но седнал на високия стол, той става опасен за държава и народ.
В своята антибългарска игра Росен не е сам. В ренегатския му отбор участват освен другарите Плевнелиев и Близнашки, още Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Кристалина Георгиева и още цяла армия от ренегати, все дългогодишни, верни, потомствени кадри на БКП. Те ругаеха прогнилия капитализъм и империалистическия Запад, венцехвалеха социализма и великата страна на строящия се комунизъм. Най-страшното - на тях им беше дадено п р а в о т о да р е ш а в а т ч о в е ш к и с ъ д б и. Днес тези ренегати отново искат да ръководят, да живеят както при социализма, да решават вече съдбата на родината! За постигане на целта се наложи да хвалят омразния доскоро капитализъм, да слугуват на империалистическия Запад, да ругаят социализма и Русия. С този политически багаж те преминаха в противниковия лагер. Приеха ги, защото им бяха нужни слуги и тези слуги управляват днес България. Как?

ДРУГАРЯТ ПЛЕВНЕЛИЕВ ДАРЯВА

България ще лекува украински войници (защо не и украински опълченци), като лечението щяло да се осъществява в нашата страна. Сумата за лечение е 500 000 лв. и в кои болници на България ще се осъществява, не се уточнява. Оказваме финансова помощ на Украйна в момент, в който хиляди българи пострадаха от наводненията, останаха без дом и покъщнина, други се скитат безработни и гладни, защото за тях п а р и н я м а! Това вече е национално предателство.

ДРУГАРЯТ ПЛЕВНЕЛИЕВ ПРЕДЛАГА:

Да помолим Вашингтон да открие на българска земя още 3 американски военни бази, за да достигнат свещеното число 7. Разноските и поддръжката са, съвсем естествено, за сметка на най-бедния в ЕС народ - българския, въпреки че той не е давал съгласие да бъде ограбван и да става мишена на ответни унищожителни удари. Ето още един пример за национално предателство, съпоставим със случаите от Първата и Втората световни войни.

ДРУГАРЯТ ПЛЕВНЕЛИЕВ ОБЕЩА,

по принцип, на своите американски ръководители, да присъедини България към евентуална „Коалиция на желаещите”, за сухопътни удари срещу Ислямска държава, на срещата на върха на НАТО в Уелс. Другарят Плевнелиев би трябвало да знае, че кървавата баня в Близкия изток бе плод на американската агресия в Ирак, Либия и Сирия. Не е редно сега български момчета да плащат с живота си за вашингтонските безумия. Ето един типичен пример за национално предателство.

ДРУГАРЯТ ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ПОИСКАЛ

от заместник-финансовия министър, с писмо от 02.09. т.г., да му бъдат отпуснати допълнително близо 1 млн. лв. за изпълнение на негови международни програми, за президентската администрация и законодателни промени (?). Сумата е отпусната веднага с решение на МС. По информация от източник на вестника ни „България без граници”, половината от парите (500 хил.лв.) са за покупка на оръжие за украинската армия. Чакаме потвърждение и от втори източник и ако това се установи документално, то налице е сериоозно престъпление срещу българския народ.

СТАНА ИЗВЕСТНО,

че днешният президент на Украйна Порошенко е бил „информатор” на американското посолство в Киев, по времето когато е бил депутат в украинския парламент. Няма да бъде изненада, ако нашият Плевнелиев, който толкова много обича украинския си колега, последва неговия пример в служба на народа си.

КАКТО СЕ ОЧАКВАШЕ, РЕНЕГАТЪТ ПЛЕВНЕЛИЕВ НАЗНАЧИ ДРУГ РЕНЕГАТ ЗА СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР…

С какво може да се похвали той?

- с проамериканска външна и вътрешна политика
- с поголовни политически чистки по всички управленски нива
- с необосновани свръхразходи
- със зловредна енергийна, икономическа и стопанска политика
- Близнашки заяви, че България е направила своя цивилизационен избор - пълноправен член на ЕС и НАТО. Ако беше средноинтелигентен, Близнашки трябваше да знае три неща: първо, че посочените две организации нямат нищо общо с цивилизованост; второ, че те са марионетки на САЩ и трето, че никой не е питал българския народ дали желае да бъде марионетка на чужда нам сила.
- Правителството отпусна 750 млн. лв. от валутния резерв за разплащане по спряната от ЕК Оперативна програма „Околна среда”. Плащанията са спрени заради нарушения при обществени поръчки от правителството на Бойко Борисов, извършени през периода 2010 - 2013 години. Нарушения при обществени поръчки на прост български език означава кражби. А Бойко Борисов се хвали, че когато той бил на власт, златни реки потичали към България. За съжаление, златото не се вижда. Кабинетът Близнашки отписва още 450 млн. лв., които ЕК няма да възстанови на България, отново заради нарушения при обществени поръчки, т. е. отново заради кражби. На България ще бъдат отказани още 100 млн. лв. по програма „Околна среда”, отново заради нарушения при обществени поръчки, т.е. пак заради кражби. Така стигаме до сумата от 1 млрд. и 300 млн. лв. отказан златен поток, а Близнашки заявява, че нямало свръхразходи! Той умее ли да смята?

Корпоративна търговска банка. От близо 4 години кръгът „Капитал”, към който се числят Иво Прокопиев, Росен Плевнелиев и жена му, хора близки до ДПС и др. водят истинска война срещу банката. Странно е, че в този случай никой не задава въпроса КОЙ пусна в медиите слуха, че банката е в ликвидна криза. Отговорът е повече от ясен. Този кръг включи в битката и политическата играчка наречена прокуратура, която гръмогласно разнасяше лъжата, че от КТБ били изнасяни милиони лева в чували! После се отказа от тази версия, обяви нова, пак толкова истинна. Припяваше и ренегатският кръг, поради лична заинтересованост. ЕК задвижи наказателна процедура срещу България, заради неизплатените гарантирани влогове. Запитан за становище по въпроса, Близнашки отговори, че не се бил запознал с „критиките” на ЕК относно КТБ. Ако той наистина е професор правист, би трябвало да знае каква е разликата между наказателна процедура и критика. Странен е фактът, че КТБ три поредни години получава наградата за най-добра банка, а мажоритарният й собственик - за най-добър банкер, а изведнъж се оказва, че тя е най-крадливата. Къде е бил банковият надзор на БНБ и ако той по неизвестни причини не е изпълнявал задълженията си, редно е управителят на БНБ да подаде незабавно оставка.

Енергетиката е много тежък проблем за България. Служебното правителство реши да спасява НЕК като повиши цената на тока за българските потребители. Президент, правителство и прокуратура играят ролята на недоразвити деца, които не разбират, че спасението на компанията не трябва да се търси с бъркане в скъсания и празен джоб на българина, а чрез ревизия на криминалните договори с американските фирми Марица 1 и Марица 3 и също така криминалните договори за добив на електричество от вятърните и слънчеви централи, чиито производство се изкупува на 100% и на преферициални цени. Прокуратурата отдавна трябваше да образува наказателни производства срещу виновните длъжностни лица, подписали тези престъпни договори. Какво чака още?

Американският натиск срещу строежа на „Южен поток”" продължава. Президент и управници и политици се огъват и са готови да докарат газ и от Марс, на каквато и да е цена, само да не е от Русия. Проектът е от изключителна полза за България и трябва да бъде осъществен въпреки грубата намеса на Вашингтон в нашите вътрешни дела.

Наложиха ни и строежа на 7-ми блок на „Козлодуй” от американската фирма „Уестингхаус”, която до момента не е построила нито един реактор. Ние ли сме опитните зайчета на Щатите, които трябва да поемат подобни рискове и то на много висока цена? За наш срам, с подписаното с американската компания акционерно споразумение България се ангажира да не преговаря с друга компания за изграждането на 7-ми блок! Така работят защитниците на конкуренцията.

Още една изненада: отново американска компания отново иска да добива шистов газ в Добруджа. Отново с решение на Бойко Борисов и на неговото правителство от 4 октомври 2010 година. Все американски фирми, които източват и последните остатъци от нашата страна. Затова ние предлагаме:

ПРИ НАЛИЧИЕТО НА АМЕРИКАНСКО ПОСОЛСТВО В БЪЛГАРИЯ, ДЛЪЖНОСТИ КАТО ПРЕЗИДЕНТ, ПРЕМИЕР, МИНИСТРИ И ДЕПУТАТИ СА НАПЪЛНО ИЗЛИШНИ И ЗАТОВА ПРЕДЛАГАМЕ ТЕ ДА БЪДАТ СЪКРАТЕНИ, А ИКОНОМИСАНИТЕ ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА ДА БЪДАТ ВНЕСЕНИ В КАСИЧКАТА НА ЦРУ.
ДЕЙСТВАЙТЕ ДРУГАРИ РЕНЕГАТИ!