ВАЗГЕН АВАГЯН: „РУСНАЦИТЕ СА «ПОРЪЧАН» НАРОД!”

Известният арменски учен-икономист и геноцидолог Вазген Липаритович Авагян, от Ереван, по телефона, се обръща към читателите на скъпия за него уфимски вестник “Икономиката и ние”…

Разговора води Фирдаус Зиганшин

превод: Татяна Любенова

Такава монолитна жестокост, каквато се проявява към руснаците от страна на цялата планета - не е имало към никого досега. Даже към арменците - казва с тъга Вазген Липаритович Авагян. Разбира се, казва той, като човек, помнещ Сумгаит и Карабах, аз не мога да кажа, че украинските фашисти ще поставят рекорд по жестокост. Геноцидът винаги е еднакво ужасен - трудно е да се каже, че един геноцид е по-добър или по-лош от друг. Той винаги е различен - казва Вазген Липаритович, РЕАКЦИЯТА НА ГЕНОЦИДА - е различна. Понякога е като при руснаците - гневна и възмутена. А може да е “китайска” - по формулата “а, не ме интересува!” - от типа, нас не ни засяга, но като цяло - “приемете съболезнования”. А има и освиемцински, хихикащ, потриващ ръце, слюняво-възторжен: “режете…още…още”. Именно такава е реакцията спрямо геноцида към руснаците от страна на САЩ и Европа, въобще на Запада. Такава еднородност при геноцида срещу арменците не е имало, ще кажа като специалист по въпроса: тогава все пак са се изказвали различни мнения. По отношение на хуту и тутси, в годините на тяхното избиване, светът също е изглеждал по-скоро объркан, отколкото пожелаващ. Въобще - изтреблението даже и на най-дивото племе на планетата ПО ПРИНЦИП НЕ МОЖЕ ТАКА ЕДНОСТРАНЧИВО ДА СЕ ОЦЕНЯВА, ако “отгоре” не е дадена заповед за изтребление. При това от такъв поръчител, който може да “заповяда” убиец за всеки, и от когото всички народи, поради това, се страхуват панически.

Неприятно ми е да гледам правителството на РФ - казва Авагян -  заради неговото извинение за собственото му съществуване. Позицията на Русия днес е извинение, че е жива. Ах, извинете, че още не сме издъхнали! Ах, извинете, че още дишаме! Що за подход е това? Що за разговор?

Геноцидът срещу руснаците в Украйна - смята Авагян - е поръчан, и се изпълнява от професионални убийци по нареждане на поръчителя.

При този очевиден сатанински обрат на 180 градуса на всички сетива, когато черното наричат бяло, а бялото черно.

Престъпните сепаратисти, в 1991 г. Отделили се от Москва, въпреки резултатите от всенародния референдум - са наричани поддръжници за единната държава, а поддръжниците за единна държава - са наричани сепаратисти. Защитата на руснаците от руснаци, наричат “агресия”, а геноцида, разстрела на мирното населени с всички видове тежко армейско оръжие - наричат “конституционен строй”.

Авагян се интересува: в коя конституция е подписан геноцидът на собственото население, и ако в конституцията внесат такъв преамбюл как да бъде наречен построеният върху такава конституция режим?

Боя се, казва Вазген Липаритович, че на такъв режим и име не можеш да намериш.

Но повече от всичко Авагян е поразен не от самия геноцид (защото фашистите са си фашисти), а ЗАГОВОРЪТ НА МЪЛЧАНИЕТО и СЪУЧАСТИЕТО В ГЕНОЦИДА по пътя на неговото провокиране и укриване от страна на водещите световни държави. Поддръжниците на “теорията за заговора” днес тържествуват - казва Авагян.

Извън заговора е съвършено неразбираемо - как може така дълго да убиваш толкова много невинни хора и при това от Запад не се чува дори звук на осъждане. Та нали дори чисто статистически, така не може: “всички са за”, още повече, че се върши явно човеконенавистно дело и дори по принцип, от чувство за противопоставяне, някой би викнал, че е против…

Но не, МОНОЛИТ - казва Авагян, престъпно-монолитна подкрепа на натикването на руснаците в асфалта пред очите на целия свят!

Това не може да се случи без предварителния престъпен сговор на западните «демонокрации» (така Авагян нарича режимите, имитиращи изборни процедури, но на дело управлявани от завзелите властта деструктивни секти).  Руският народ е “поръчан” на килърите - убеден е Вазген Липаритович, това от подозрение се превръща в доказан факт. Сега в Украйна върви процес на покушение от килърите върху “поръчания” им народ.

У никого на Запад не можем да видим да им се откъснат от устата дори и най-общи думи за осъждане убийствата на мирни хора, убийства цинични, безсмислени и масови. Нито един човек на Запад не отбеляза очевидния факт: в Киев са се утвърдили престъпници сепаратисти, които заради своя интерес са предали тези, които искат да живеят в страната, в която са се родили и за която са гласували на няколко референдума подред…

Всяка намеса на РФ в ситуацията, в която убиват нейни съплеменници и съграждани (защото отделянето на Украйна в 1991 г., ще повторя, беше престъпно и цинично нарушение на международното право, включително на хелзинските принципи за нерушимост на границите) - би се представила като велико престъпление на агресор.

Впрочем, напомня Авагян, неотдавна, през януари 2013 г., Франция вкара войска в Мали. Президентът на Франция Франсоа Оланд заяви, че френските войски вече се намират в Мали, за да участват в операция против ислямистки групировки на север в страната. По думите на президента Оланд, френските военни «оказват помощ на малийските военни».

След Мали френската армия влезе и в Централноафриканската република. Макар че Франция дори не защитава французи, а само лоялни към Франция туземци - никакъв международен скандал в този случай нямаше. Операцията на френските войски в Мали получи поддръжка от страна на съюзниците на Франция в НАТО.

Към геноцида, който се разгръщаше в Мали и Централноафриканската република, убеден е Вазген Липаритович, отношението е съвсем различно, от това към геноцида на руснаците. Жертвите на ТОЗИ геноцид срещаше в хората по света естествено съчувствие; жертвите на геноцида над руснаците - само оплювки и ругателства, противоестествени за човешката природа. Нима това е човешко - да оплюваш и да се надсмиваш над жертвите на изтреблението?

На 4 януари 2011 г., за броени дни до началото на нашествието в Либия, Генералната Асамблея на ООН (Document A/HRC/WG.6/9/L.13) призна “изключителните заслуги” на Муамар Кадафи в построяването на демократичното и правовото общество. След това НАТО взриви на парчета процъфтяващата Либия и никой в света не се осмели да нарече това “агресия” или «намеса в работите на суверенна държава». Получава се така, сякаш в света има само една “суверенна” държава - банкрутиралият украински окупационен протекторат на НАТО - а останалите държави - може и трябва да бъдат игнорирани, смята Западът…

САЩ буквално тези дни изпратиха стотици свои военни в Ирак (бомбардиран преди това от САЩ!) - и никой не ги осъди.

Какво се случва? - опитва се да стигне до сърцата на хората Авагян. - Защо международното право се използва с такава цинична избирателност?

Отговорът е ясен за всички честни хора на планетата - разперва ръце ереванският мъдрец, - РУСИТЕ СА “ПОРЪЧАНИ” НА УБИЙЦИТЕ, и е съвършено очевидно, че е  ЗАБРАНЕНО ДА ИМ СЪЧУВСТВАМЕ!

Никакви прословути “Права на човека” не важат за руснаците, защото “поръчителят” на руското убийство съзнателно е зачеркнал русите от състава на “хората”! Това напомня Хитлер с неговия принцип: “Престъпленията на армията на Източния фронт няма да бъдат разследвани така, както на Западния”. За убийството на французин или белгиец, немският войник е бил заплашен с трибунал, а за убийството на руснак - нищо не го заплашвало.

Днес Западът е взел на въоръжение точно тази «законност»: унищожаването на руснаците с всички технически средства, които притежава киевската хунта, не подлежи на разследване и дознание!

Затова, прави Авагян експертен извод, - руснаците са поставени пред избора “война или смърт”, което показва параноидалния характер на мислене на така наречените “западни партньори”, с които постоянно се опитва да се договори - от наивност и слабост, страх или подлост, “елитът” на РФ. Необходимо е най-сетне да разберат и гълъбчетата в Кремъл - настоява Авагян, - че  храната „Чапи” няма за какво да се договаря с Бобик и Тузик. Самият формат на преговорите между храната и хранещия се е нелеп и даже невъобразим за здравомислещия.

На Запада е поставена задача за последователно и системно изтребление на руснаците - и тя последователно и системно се решава. В Украйна руснаците са унищожавани икономически (юшченковият “глад” , отнесъл една четвърт от жителите на тази, както се твърди, “страна”), психически (чрез внушаване на налудничави и натрапени идеи за неруския произход на украинците) и просто физически: с нож, бомба, куршум, огън…

Аз, казва Авагян, преживях турския натиск на Карабах-Арцах. Прекрасно разбирам тактиката на киевската хунта, още повече, че тактиката на американските марионетки не се променя.

Същността на тактиката е такава, като в Арцах, като в Сръбска Крайна, като в Босна: да бъде убита по най-жесток начин 1/10 част от  “поръчаната нация”, така че, изплашени,  9/10 от “поръчаните” на килърите да изчезнат, да избягат по-далече, ОЧИСТВАЙКИ ЗЕМЯТА.

Именно затова, разказва Авагян, украинстващите подлеци и изроди, пристъпващите към братоубийство, даже още не научили изкуствения “украински език”- воюват не толкова с опълченците, колкото с мирното население. Зомбитата откровено се боят от опълченците и се държат на дистанция от тях. Те изливат омразата си върху невъоръжените и беззащитните. Това не е просто гнусно - смята Авагян. - Това е съзнателна политика за разчистване на територии чрез принуждаване на нежелания етнос да се изтегли с бягство през границата. Така са притискани “нежелателните” за НАТО арменци в Закавказието (един като убият по особено жесток начин - други сто или хиляда забягват, където им видят очите), така бяха притискани и сърбите в Хърватия и Босна (по-късно - в Косово), така се готвеха да притиснат и осетинците в Грузия.  

Разберете, казва Авагян, на убийците не им трябват много трупове, за тях е удобно и приятно, и изгодно, не да убие, а да прогони от земята му местното коренно население.

При това, смята Вазген Липаритович, в Украйна се извършва установяване не само на пост-демократична, но и дохристиянски тип държавност. Разправата с християнството още не е започнала, но е широко анонсирана. Разрушителни култове в близко време ще станат държавна религия на Украйна - убеден е Авагян, основавайки се на официалните изявления на висши лица от Киев за “врага в лицето на Православието”.

Искат да ни върнат в Асирия и Финикия, в Картаген - предупреждава Вазген Липаритович. Пред очите ни се строи държава на безпросветната демонична тъмнина - законородено дете на глобализма и бесовският американизъм.

Всеки от нас е длъжен да внесе по силите си своя дял в борбата с украинстващите психо-мутанти, защото те са заплаха не само за руснаците, но и за вселенската човечност, за общият планетарен хуманизъм, по същество - те са гробокопачи на цивилизацията…


в. „Экономика и Мы”, 1 юли 2014 г.