ЩЕ СЕ ПОУЧИ ЛИ ЗАПАДЪТ ОТ ПЕЧАЛНИЯ ОПИТ НА НАПОЛЕОН И ХИТЛЕР?

протойерей Андрей Филипс

превод: Литературен свят

Юли 1914 г.: Западът е обезпокоен във връзка със заплахата от началото на европейска война, поощрявана от неговите булевардни СМИ и тази война рискува да стане световна.

Юли 2014 г.: Западът е обезпокоен във връзка със заплахата от началото на европейска война, поощрявана от неговите булевардни СМИ и тази война рискува да стане световна.

Февруари 1917 г.: руската революция, организирана от британското посолство в Санкт Петербург, сваля законното руско правителство. Седем месеца по-късно посолството и неговите руски марионетки губят контрол над над ситуацията, екстремисти завземат властта и започват геноцид.

Февруари 2014 г.: украинската революция, организирана от американското посолство в Киев, сваля законното украинско правителство. Три месеца по-късно посолството и неговите украински марионетки губят контрол над ситуацията, екстремисти завземат властта и започват геноцид.

Докато християните от Мосул (бивша Ниневия), където някога е проповядвал свети пророк Йона, са принуждавани или да се отрекат от вярата си, или да плащат огромни данъци, или да бягат, или да бъдат екзекутирани чрез обезглавяване, те са игнорирани от ненавиждащия християните Западен свят, който е причина за бедственото им положение чрез незаконното завоюване и окупация на Ирак.

Докато християните от сектора Газа се сблъскват с геноцид от страна на поддържания от Запада израелски държавен тероризъм, те са игнорирани от ненавиждащия християните Западен свят, който е причина за тяхното бедствено положение чрез използването на Израел като близкоизточна колония и пешка в голямата игра за световна хегемония на Запада.

Преди време в Афганистан, Ирак, Египет, Либия и - съвсем наскоро - в Сирия и в Украйна Западът поддържаше тероризма и създаде хаос, за да може да разделя и властва. Милиони бяха убити.

Така че кога ще започнат санкциите срещу отгледаната от ЦРУ киевска хунта и нейната бананова република? Или наистина Западният свят така е обезумял заедно със своите изпълнени с ненавист ястреби, че иска да разпали още една война?

Или на Запад все още ще се намерят достатъчно хора с добра воля, които осъзнават, че за кръвта на Киев носи вина създалият този съюз Евросъюз с неговия неоколониализъм (по думите на един британски политик) и че именно изпълнените с надменност САЩ с техния неоимпериализъм заедно със своите марионетки от киевската хунта водят днес Европа все по-близо и по-близо до Трета световна война?

Наполеон и Хитлер получиха добър урок в Русия.

Нима Западът никога няма да се поучи от тях в ненаситната си алчност за тотален контрол над планетата?


Русская народная линия, 24.07.2014