ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА УКРАИНСКО-БАНДЕРОВСКИЯ НАЦИЗЪМ

Виталий Третяков

превод: Литературен свят

На 2 май 2014 г. в Одеса по време на конфликт на Куликово поле и щурм на Дома на  профсъюзите загинаха около 50 души, пострадаха не по-малко от сто.

Противопоставянето възникнало по време на марша на футболните запалянковци и активисти на  «Евромайдан». След сблъсъци в центъра на града, привърженици на днешната киевска власт атакували лагер на привърженици на федерализацията на Куликово поле. Последните се скрили в  Дома на профсъюзите, отбранявайки се, но сградата била запалена: от различни страни в нея хвърляли “коктейли молотов”.

 Голяма част от загиналите намерила смъртта си в огъня или била отровена с въглероден окис, няколко души изскочили през прозорците, спасявайки се от пожара.

Кметството на града обяви тридневен траур.

 Протежето на киевската власт губернаторът Владимир Немировски се изрази по следния начин: «Действията на одесци, насочени към неутрализация и задържане на въоръжените терористи, са законни»

Кандидатът за президент на Украйна Юлия Тимошенко нарече изгарянето на хора в Одеса защита на административните сгради, а нападението на радикалите на лагера на Антимайдан - мирна демонстрация.

Бележка на в. „Завтра”

Нацизъм по украински, нацизъм по есесовски и по американски. 40 живи изгорени в Одеса - това е истинското лице на украинско-бандеровския нацизъм.

Опитът на Запада (САЩ и Евросъюзът) да не забелязва хитлеристките методи на борба на киевските власти с част от населението на собствената си страна, при това именно с руснаците, е фактическа подкрепа на нацизма по украински. Европейските “хуманисти” някога умиротворяваха Хитлер. Сега те правят същото с украинския нацизъм.

Фактическото оправдание на Киев - от нациста Турчинов и безпринципната Върховна рада - на нацистката акция в Одеса е още едно доказателство, че украинският национализъм във всичките си проявления рано или късно се свежда до нацизъм.

Международните финансови организации, които обещават на нацистите от Киев милиарди долари, са наследници на онези финансови групи от Запада, които помагаха на Хитлер да дойде на власт, а после старателно заедно с политиците на Запада насочваха Хитлер към Русия-СССР. Западът в помрачението на русофобията си не се стеснява открито да подкрепя и прикрива украинските нацисти на официални длъжности в Киев.

И, разбира се, московските поклонници на киевския майдан - преки идейни и политически съучастници на онези, които с физическа наслада избиват руснаците в Украйна, са в буквалния смисъл национални предатели. А на тях и досега им предоставят трибуна в СМИ, концертните зали и театралните сцени.

Кремъл няма сили да пресече унищожаването на руснаци в Украйна. Но да лиши от възможността московските колаборационисти да живеят на държавна сметка може ли? Или също не може?

 


Завтра, 03.05.2014 г.