МЛАДОЦИТЕ ОТ „ДЕСЕН СЕКТОР” СА ЖЕСТОКО ИЗЛЪГАНИ

Григорий Трофимчук

превод: Литературен свят

«Десен сектор», ръководен от Дмитрий Ярош, за разлика от останалите украински опозиционери, фактически се обявява за социална революция. За общество, в което да няма поредното властническо «семейство», корумпирани чиновници и олигарси. По тази причина движението заяви, че ще продължава бдително да следи действията на новата власт, за да не заприлича на всички предходни. По тази причина момците предупредили пуснатата от затвора Тимошенко  да не се появява повече с кадилак по улиците на Киев. 

Бедните съратници от «Десен сектор» могат да бъдат разбрани, тъй като така и не са видели нормален живот в своята суверенна държава. В това положение остава неясен един ключов детайл: защо тези напатили се в социално-битов план младоци събарят по цялата страна паметниците на Ленин, именно на него, който - единствен за последните столетия - се обявяваше за унищожението на техните врагове? Ленин в това отношение е единственият идеологически съюзник на «Десен сектор». И по степента на радикализма, и по прицелването си в резултата. Затова «Десен сектор» трябва, обратното: с всички средства да рекламира образа на пролетарския вожд, защитника на угнетените украински маси.

Нито един от украинските политици, за разлика от «москалските», не даде на нито един обикновен украинец нито едно безплатно жилище. Нито Бандера, нито Порошенко. Не сложи безплатно нито един зъб. Не излекува нито едно украинско дете за просто така. И само ненавижданите от «Десен сектор» Ленин, Сталин, Брежнев и всички останали проклети руснаци доказаха своята любов към украинците не на думи, а на дело, давайки на украинския народ всичко. Това е факт, който даже няма смисъл да се обсъжда.

Затова за младоците от «Десен сектор» би било логично да прокарат своя собствена линия в «украинската пролет», възстановявайки поне един паметник на Ленин на територията на Украйна. В присъствието на пресата и международни наблюдатели. За да се превърне този паметник в напомняне на всички местни корумпирани чиновници за тежката участ на украинците в техния суверенен формат, тъй като нито от Кравчук, нито от Кучма, нито от Юшченко и Янукович те така и не дочакаха социална топлина.

А като гаранция - за да не предупреждават за пореден път такива като сменящата шуби и коли Тимошенко - могат да съборят бюстовете, паметните знаци, разкошните надгробни паметници на онези персонажи, с които се е борил и самият Ленин. Проблемът е само, че на редовите съратници от «Десен сектор» никой не е намерил време да им обясни кой е Ленин и с какво се е занимавал в действителност. Никой не е напечатал книга цитати с неговите безсмъртни думи по адрес на корумпираните чиновници от всички времена, които той е нареждал безмилостно да бъдат бесени, разстрелвани и вземани за заложници. Даже самият Дмитрий Ярош изглежда като неуверен в себе си либерал в сравнение с реалните исторически борци със социалното зло.

Затова проклетият, по трагическа грешка, от украинските бойци Ленин, с единствения му каскет и изпокъсано палто - за разлика от Тимошенко с нейните шуби и брилянти напълно би могъл да стане боева емблема на «Десен сектор». А и с Брюксел Ярош би се договарял много по-лесно, ако леко коригира политическата си позиция. В противен случай Евросъюзът - с неговите класически корумпирани чиновници и кланове от крадци - винаги ще намери начин как да отстрани бедните, но прекалено активни участници от «Десен сектор» от политическия живот на нова Украйна. Разстрелвайки ги с картечници в едно прекрасно утро. Правейки ги безопасни мъченици. В този случай бедните ще си останат бедни завинаги.

Измамата непременно, рано или късно, ще се разкрие. И излъганите, използваните от украинските и европейски корупционери младоци ще поставят прекия си въпрос вече пред своя лидер - Ярош.


www.iarex.ru,  24.02. 2014