СИТУАЦИЯТА В СВЕТА ПОКАЗВА, ЧЕ САЩ СЕ ПОДГОТВЯ ЗА СВЕТОВНА ВОЙНА

генерал-майор Александър Владимиров

превод: Литературен свят

Съвременната стратегическа ситуация може да бъде определена като всестранна подготовка за световна война като въоръжена борба. Смятам, че тази подготовка се води от САЩ - лидера на западната цивилизация. Целта на войната от страна на Америка е да се запази като единствен и безалтернативен световен лидер, готов със сила да докаже превъзходството си и правото да ползва ресурсите на останалия свят.     

Трябва да се разбира, че подготовката за война в нейната въоръжена фаза в мирно време включва няколко задължителни действия, които не зависят нито от мащаба или театъра на войната, нито от нейния тип или поколение. При подготовката на агресивна война е необходимо, първо, да се създаде обща и национално годна идеология за «неизбежността от справедлива война от своя страна», после да се обезпечи необходимото на агресора «световно обществено мнение», психологическото настроение на своя лагер и общо информационно превъзходство.

Следващите крачки на потенциалния агресор са обезпечаването на подготовката на своята страна и националната й армия, а така също (ако има такава) коалиционната армия за война, събиране на съюзниците и партньорите в единен блок-съюз-лагер като една страна на войната.

Веднъж в ефира ми зададоха въпрос възможна ли е война между Германия и Америка, за да остане само една валута - или доларът, или еврото, защото едновременно две за света е твърде обременително.

Това са предположения от областта на фантастиката. Първо, работата е там, че еврото е филиал на долара, един без друг не могат. Второ, сега всички страни от Западна Европа - Англия, Франция, Германия, Италия, Испания и т. н., са страни, изгубили националния си суверенитет, защото на територията на всяка една от тях има военни бази на САЩ, в които е складирано тактическо, оперативно, ядрено оръжие.

С базите в Косово с вместимост 50 000 морски пехотинци, които имат САЩ, се контролира Европа.

С базите в Афганистан край Баграм с вместимост до 100 000 войници се контролира цяла Южна Азия. И затова те нищо не могат да направят срещу тях. Те са заложници.

Освен това нека си спомним какви решения бяха взети на срещата на НАТО в Чикаго. Много прости.

Например, това, че базата ПРО на САЩ ще бъде разположена в Рамщайн в Германия. Това означава, че немците могат да заспят като свободни демократи, а да се събудят на сутринта в състояние на война с Китай и дори с Русия. И дори да загинат в тази война, без да разберат, че трябва да стават…

И най-смешното: кой е подписал това?

Всички лидери на Западния свят са подписали това.

Те са взели решение, че националните компоненти на страните, влизащи в НАТО, и действията на тези армии на националните държави в НАТО не подлежат на ратификация от парламентите.

Т. е. ако им наредят: «идете там!» и нито народите, нито парламентите даже няма да могат да обсъждат къде ще идат техните войски.

Така се организира войната. Затова там няма независими държави: там е същото робство, каквото Америка иска да наложи на целия свят.


Движение за возрождение отечественной науки, 4. 12. 2012