КАК УБИВАТ РУСИЯ

Фьодор Бирюков

превод: Литературен свят

Константин ПОЛТОРАНИН, Алексей ЧЕЛНОКОВ, Вячеслав ПОСТАВНИН. Как убивают Россию. - М.: Яуза-пресс, 2012, 320 с. 

Миграция. Тази дума отдавна е придобила устойчив негативен нюанс. Когато говорят за миграция, се мръщят, а в погледа се появява стоманен блясък. Всъщност, този термин за руснаците или европейците повече не означава просто преместване на хора по една или друга територия. Сега той означава пряка и явна заплаха - за генофонда, националните традиции, коренния начин на живот, гражданското спокойствие, социалната стабилност. Заплаха за самите основи на държавното битие. Мигрант е “чужд”, пришълец от друг, враждебен свят, носещ в себе си сумрачното сгъстяване на хаоса. 

Хората, пристигайки на временна работа или постоянно жителство в развитите страни от така наречения “трети свят” често се държат като безнадеждни завоеватели, за които съвместното съществуване с коренните народи е само досадна и, както те смятат, преодолима в бъдеще необходимост. Те са хиперактивни, агресивни, държат се винаги заедно, буквално отвоювайки си място под северното слънце. Но и с удоволствие ползват социалните блага, които дори във вреда на собственото население, им предоставят приемащите ги страни. 

Съществува мнение, че съвременният капиталистически Запад е територия на победилия марксизъм. В социокултурно отношение това е така. Тоталната еманципация, демонстративния егалитаризъм, размиването и фактическото отрицание на традиционните ценности, войнстващите политкоректност и толерантност, преобладаването на подчертаната “лява” риторика по въпросите на националната проблематика, затегналия се експеримент по натрапването на обществото на политиката на мултикултурализма - всички тези аспекти позволяват с голяма доза увереност да се говори именно за триумфа на “културния марксизъм”, за боен авангард на който сега служи не “комунистическата партия”, а корпоративният интернационал, космополитическата олигархия, жреците на Молох. 

Това, че ръководителите на водещите европейски държави в последно време вече неведнъж заявяват за провала на концепцията “мулти-култи”, не променя общата картина. “Мулти-култи” от тенденция се превърна в реален социално-политически субект - силен, мускулест, амбициозен. Левите европейски партии воюват за гласа на имигрантите, които сега могат сериозно да влияят на политическата обстановка. А десните, на свой ред, завоюват популярност сред консервативната част на избирателите, използвайки антииммигрантската риторика. Над всички тях се извисява международният корпоративен клуб, умело използвайки за постигането на целите си стария принцип “разделяй и владей”. Наистина, понякога се случват и засечки, когато някой си Брейвик открива стрелба по живи мишени, но като цяло системата функционира в зададеното направление - за получаване на все нови и нови печалби. За тази цел интернационалният капитал охотно жертва интересите на автохтонната средна класа, неуверено балансираща между блатото на толерантността и стръмнината на ксенофобията.

В Русия ситуацията с легалната и нелегалната имиграция до голяма степен се различава   от европейските или североамериканските реалии. Първо, миграционните процеси у нас се извършват много по-стихийно и хаотично поради липсата на ефективни механизми за контрол и управление от страна на държавата. Второ, службите, отговарящи у нас по тези въпроси, са поразени от корупция. Този факт не се отрича дори от висшето ръководство на страната, но всички шумни антикорупционни кампании неизменно завършват с крах. Парите са страшна сила! Трето, миграционната карта активно се разиграва на геополитическото поле от вътрешните и външни противници на силна имперска Русия. 

На проблема за целенасоченото заместване на руското население с пришълци от други страни (не само средноазиатските републики на СНГ, но и, например, Китай) е посветена новата книга “Как убиват Русия. “Златната орда” на XXI век”, излязла под гръмкия слоган: “Полторанин разобличава”. Става дума за Константин Полторанин, бившия ръководител на пресслужбата на Федералната миграционна служба. Мнозина  помнят скандалното му напускане от ФМС през пролетта на 2011 г., когато Константин Михайлович в интервю в СМИ заяви: “Сега на карта е поставено оцеляването на бялата раса. Ние чувстваме това в Русия…” След тези думи на чиновника му оставаше само да си напише заявление “по собствено желание”.

“Фактически сега наша страна е на миграционна игла. Съществува мнение, че без чуждата работна ръка няма да преживеем. Това е лъжа. Би била оправдана необходимостта от милиони неквалифицирани пришълци само при небивал бум на икономиката”- казва Константин Полторанин.

Ще отбележим също така, че проблем за Русия е не само миграционната атака от съседните страни, но и вътрешното междуетническо напрежение, причинено от масовия наплив на “децата на планините” с паспорти на РФ в изконно руски региони. Произтичащите оттук конфликти са пряк път към разпада на Руската Федерация и поредната национална катастрофа - и за руснаците, и за всички останали народи на страната. 

Книгата “Как убиват Русия” съдържа голям обем информация, която ще бъде необходима на хората, стремящи се да повлияят на ситуацията. И да спрат убийството. 


в. Завтра, 29.08.2012