ДАРОВЕТЕ НА ЗАПАДНАТА ДЕМОКРАЦИЯ: РЯЗАНЕ НА ГЛАВИ, ИЗНАСИЛВАНИЯ И КАНИБАЛИЗЪМ

Сюзън Линдауър, бивш агент на ЦРУ за Либия

превод: Литературен свят

НАТО се занимава с това да изпомпва пропаганда от Либия, за да оправдае “хуманитарната си война” срещу правителството на Мумар Кадафи. До скоро НАТО в значителна степени успяваше в тази дейност, тъй като обикновените граждани в цял свят нямат достъп до преки разузнавателни данни, въз основа на които биха могли да си създадат свое собствено мнение.

Като бивш агент на ЦРУ, водещ темата за Либия в ООН от 1995 до 2003 г. по време на преговорите на процеса по терористичния акт над Локърби, съм принудена да се измъкна от плена на тази пропаганда и да разгледам фактическите доказателства.

В отговор на многобройни молби, ще споделя с вас истинските доказателства, които получавам ежедневно от информатори в Триполи. Видеодокументите постъпват от либийски бежанци и ги събира следствена комисия, наречена “Международни специалисти по гражданско право за мир в Либия”.

В  тази следствена комисия влизат европейски, американски и международни правозащитници, подготвящи обвинения във военни престъпления към НАТО. Съдейки по тези видеоматериали, компенсациите за материални щети, с които НАТО ще трябва да обезщети Либия, в действителност трябва да са огромни.

Най-важното: ясно е, че НАТО обоснова доводите си в ООН на преднамерено лъжлива информация с цел оправдание на военните си действия. За да извлекат изгода от този конфликт Великобритания и Франция се подчиниха на недобросъвестното разузнаване от ненадеждни източници.

По-щателно изследване показва, че всичко е точно обратното: войската на НАТО поддържа метежниците, виновни в зверства - а съвсем не войниците на Кадафи! Санкциите трябва да бъдат отменени, а НАТО да насочи военните си сили в подкрепа на Кадафи в защита на либийския народ.

Никога не си играйте в истината

Тези видео показват чудовищни зверства. Има две ключови причини за това защо натовските бунтовници извършват такива деяния. Първо, чрез извършването на военни престъпления, те задействаха стратегия за провокиране на паника и обществени безредици по улиците, за да контролират хората.

Чрез нагнетяването на страх те принудиха противниците си към мълчаливо подчинение. Обикновените либийци с очите си виждат, че либийските метежници са “всесилни”, че НАТО ги прикрива и че за привържениците на Кадафи е по-добре да мълчат, иначе последствията ще бъдат ужасни.

В същото време либийските метежници намериха начин “да натиснат копчето ” на НАТО и задействат машината на “хуманитарната война”. Но защо цял свят трябва да вярва, че правителството на Кадафи, което за 41 години управление не беше забелязано  да убива свои граждани, изведнъж се оказва виновно в най-ужасни престъпления?

Онези, които внимателно са следили ставащото в Либия, до ден днешен са с противоположни впечатления. В миналото Кадафи прояви изключителна устойчивост по въпросите на защитата на гражданите си и отказа да предаде двамата либийци, подозирани в съучастие към взрива на Боинг-747 над шотландския град Локърби на 21 декември 1988 г. независимо от въведените от ООН санкции.

Кадафи знаеше, че тези хора са невинни и че те няма да дочакат правосъдие в международния съд. Казано по-просто, терористичният акт над Локърби беше отвличаща операция, която трябваше да прикрие съучастието на ЦРУ в наркотрафика от долината Бекаа в Ливан в периода на кризата със залавянето на заложника журналист Тери Андерсън.

В същия ден с курса на Пан-Американ-103 за Вашингтон летеше обединена група следователи от ЦРУ, ФБР и военното разузнаване, възнамеряващи да разобличат корупцията. Самолетът се взриви над град Локърби (Шотландия). За жертвен козел бе нарочена Либия, но както и в случая с терористичните актове от 11 септември 2001 г., истината се оказа по-издръжлива. А Кадафи отказа да направи компромис. Той остана верен на сънародниците си, независимо от смазващия международен натиск.

Между другото, догадката на Кадафи се оказа вярна. Съединените Щати подкупиха двама свидетели по делото Локърби с помощта на рушвет на стойност от 4 млн. долара, което стана един от най-позорните епизоди на корупция, случвали се някога в съдебни процеси от международно ниво.

След като и двамата лъжесвидетели публично се покаяха и се признаха за виновни, единственият либиец, когото осъдиха за взрива на Пан-Ам 103, Абдел Басет ал Меграхи през август 2009 г. беше “освободен по хуманни съображения” от шотландския затвор, уж за да замине за родината и да умре там от рак.

Постъпките на Кадафи разкриват много от характера му. Захвърля ли той сънародниците си на вълците? Отрича ли от тях, когато му е удобно? Определено не. Той настоява, че либийският народ е част от самия него. Той защитава сънародниците си, каквото и да му струва.

Така че тези видеоматериали са “проверка в реални условия”. Колкото и да е иронично това, но заявявайки, че силите на Кадафи са виновни, в частност, за изнасилванията, НАТО прави въпиющо признание, че на територията на Либия се вършат военни престъпления.

Заглавията, че Кадафи е заповядал да раздадат военни таблетки Виагра, за да стимулира “маратони на изнасилванията” прекрасно “сработиха” на новинарския канал CNN. Но бившият член на Конгреса, Синтия МакКинли установи, че единственият едър купувач на партии Виагра, изпратени в Либия, е самото правителство на САЩ, сътрудници на което са давали малките сини таблетки на по-възрастните войници -метежници,  за да ги “вдъхновяват” в сраженията.

Съдейки по свидетелските показания за изнасилвания, идващи от Либия, тази американска стратегия е преуспяла там по най-трагичен начин…

Злодеи и злодейства

Тези видеокадри, според мен, са толкова ужасни, както и заснемането им, направено от членове на Ал Кайда. Но не вярвайте на моите думи. Вижте тези свидетелства лично и си направете изводите самостоятелно.

Предупреждение: тези видеоматериали са страшни, ужасни. Те са поместени   на сайтовете obamaslibya.com ["ЛибияОбама.com"] и FederalJack.com ["Приятел От Правителството.com"], тъй като притежават стабилна система за сигурност и казват истината на властите с несъкрушима храброст.

FederalJack няма да си вземе думите обратно и ще изнася нови видеоматериали на obamaslibya.com според постъпленията им.

На първото видео либийски бунтовник реже главата на либийски войник. Ако на някой му се стори, че тези кадри са заснети в Ирак, то, по дяволите, най-висок процент от чуждите  наемници в Ирак (а така също в Чечня и Афганистан) са от Източна Либия! За нещастие на НАТО, няма как да се изклинчи, че видеото е заснето в Либия: либийският арабски диалект, на който говорят присъстващите на снимките, има свой характерен акцент.

На второто видео е показана ужасната сцена, в която либийски бунтовник отрязва парче от гниеща плът на мъртъв войник и заставя либийски военнопленници, строени в редица, да го вземат в ръце и да го ядат.

Следващото видео демонстрира как група метежници насилва мирен жител с помощта на пистолет.

По-нататък - тълпа от бунтовници окачват надолу с главата либийски войник, а после го обезглавява.

Следва видео, на което оперативници от ЦРУ работят заедно с военните сили на метежниците, обикаляйки с камиони (доказателство, че американските военни вече участват в наземни операции и в извършваните зверства).

На следващото видео са показани няколко мъртви либийски войници с прерязани гърла, лежащи в каросерията на камион. Такива убийства нарушават Женевските конвенции, отнасящи се до защитата на жертвите на международни въоръжени конфликти: войниците, попаднали в плен, се намират под защитата на тези конвенции. Изпадналите в ярост натовските метежници накарали изплашен случаен свидетел да снима на видео тази касапница и крещели, че за всичко са виновни войските на Кадафи. Впоследствие мъжът с камерата грабнал семейството си и избягал от опорния пункт на бунтовниците. Именно така това видео стигна до следствената група в Триполи.

Подобни диващини и варварство не се побират в ума - как НАТО въобще е могло да си представи, че метежниците могат да имат каквито и да са организаторски способности…

Изнасилванията като средство за водене на война

Всичко се оказа по-лошо, отколкото сте си го мислели, нали? До този момент фактът, че бунтовниците използват изнасилванията като “наказания” на съчувстващи на Кадафи или “неутрални” семейства, които автоматично не се присъединяват към бунтовниците, придоби най-широка и печална известност.

В ислямската култура след изнасилването клеймото на позора носят всички роднини на поруганата; това е своего рода колективно наказание.

Понастоящем група от жени-правозащитници прави дознание на жертвите на изнасилвания. Тук са представени само няколко свидетелски показания за изнасилвания и съобщения на очевидци.

Но тези случаи не са най- чудовищните. Разбира се, пътуването на стотици километри през блокпостове и бомбардировки е проблем. Така беше и на 22 юни 2011 г., когато членовете на неправителствената следствена група минаха повече от 300 км., за да заснемат на видео момче, което натовските бунтовници са кастрирали и на което са извадили очите - като наказание, че е отказало да се включи в тяхно военизирано подразделение.

Следващият видеоматериал е постъпил от баща на семейство, което симпатизира на Кадафи, описващ похищението на девствената си дъщеря. Под дулата на автоматите натовските бунтовници я извлекли от дома й и групово я изнасилили, след което с нож  й отрязали гърдата и момичето умряло от загубата на кръв.

Понастоящем следователи-правозащитници очакват възможността да разпитат либийка от град Зауия, която е била подложена на жестоко групово изнасилване, след което също й отрязали гърдата. След като беснеещите бунтовници избягали, стреляйки във въздуха, жената била спасена от смърт от загуба на кръв от шокирани очевидци.

Тя е хоспитализирана, но все още е в силен физически и емоционален шок и засега не готова за разговор. Правозащитниците са до нея и й оказват подкрепа. Спешно търсим спонсор в Америка, за да се направи на тази либийска жена възстановителна хирургическа операция в САЩ или Европа.

На 19 юни 2011 г. войниците на Кадафи, сражаващи се за град Мисурата спасили още една жертва на изнасилване. Тази млада жена била похитена и държана като заложница в продължение на 20 дни. Метежниците поред я изнасилвали всеки ден, денонощно, докато силите на Кадафи не пробили в този район линията на отбраната им  и не спасили живота на нещастницата.

Такава е хуманитарната мисия на НАТО… Вън от всяко съмнение е, че организацията НАТО по вулгарен начин е била направена на “глупак”, и трябва незабавно да прекрати защитата на метежниците. Американските данъци отиват новия Талибан да се обучава в изкуството да подчинява либийците чрез страх, докато Западът разграбва богатствата на Либия.

Но НАТО не е взело предвид духа на либийския народ. Либия има ярка история и традиции в защита на своя суверенитет от чуждестранни завоеватели. Либийските семейства и вождове на племена са настроени да търсят материални обезщетения от всички страни-участници в НАТО и арабските страни, поддържащи метежниците.

Тъй като НАТО обучава метежниците, предоставя им униформи, оръжие, джипове, средства за транспорт, съветници и въздушна подкрепа, ще се наложи  НАТО да поеме  отговорността за тези престъпления. Материалното обезщетение  трябва да бъде компенсирано за сметка на гражданите на страните от НАТО - за сметка на техните системи от образование, здравеопазване, пенсии, образование в университети, строителство на пътища, мостове и нататък по списъка.

Патрик Хъйзелдайн, британски експерт по конфликта Либия - НАТО е пресметнал материалното обезщетение, което трябва да изплати Великобритания - 2,8 млрд. долара.

От всичко това се налага въпросът защо изобщо правителствата на държавите, влизащи в НАТО желаят да поддържат метежниците? Несъмнено, всички ние трябва да си отговорим на някои важни въпроси.

Трябва ли президентът да Обама да харчи спечелените с труд долари на американските данъкоплатци от средната класа за финансирането на тази война? Или Америка трябва да влезе в ролята на страна, осъществяваща подготовката на силите на Ал Кайда и да влезе в ролята на енфорсър? И то по време, когато от нашата велика нация изтича “червено мастило”? Когато американците с всички сили се стремят да си намерят работа и да не бъдат лишени от взетото си на кредит ипотечно жилище? А и като знаем, колко наши войници са съсипани в двете други наши провалени войни, в които те се сражават със същите метежници от Ал Кайда - в Ирак и Афганистан?

Нима трябва Америка изкуствено да поддържа НАТО, за да могат Великобритания и Франция да съживят в паметта си славното време от миналите си империи? Струва ли си за това да рискуваме нашата собствена империя и благоденствие? Струва ли си наистина?

Тези видеоматериали ни показват съвсем друга истина. Вероятно ЦРУ ще изпадне в ярост, че съм обнародвала тези кадри. Но добрите агенти от разузнаването трябва да бъдат безмилостно честни. Ние не трябва да скриваме ужасната и непривлекателна истина. Ние сме длъжни да намираме информация, от която ръководството - и обществеността - крайно се нуждаят, за да направят осъзнатия си политически избор. Понякога разузнавателните данни се оказват много, много грозни. Но би било  неправилно от моя страна да щадя нервите ви.

Като бивш американски агент, смятам, че Съединените Щати трябва незабавно да прекъснат връзките си с либийските бунтовници и да прекратят финансирането им.

А вие решавайте сами.

——————————

Бележка на редакцията на сайта “IntelHub”: Сюзън Линдауър се е доказала като богат източник на информация. Цялата информация, постъпвала от Сьюзън в миналото, се оказваше 100% достоверна. Но “IntelHub” няма абсолютно никаква възможност независимо да потвърди, на чия страна е бил онзи обезглавен мъж.

Бележка на руския преводач: В оригинал статията се казва: “Грозната истина: Видео за това как либийските бунтовници обезглавяват войник на Кадафи и други престъпления на НАТО”

——————————

Допълнителни материали:

http://igpr.ru/news/nozh_v_spinu_kaddafi_nozh_v_spinu_rossii
http://azovblog.ru/pravlenie-kaddafi-liviya-uroven-zhizni.html
http://maramus.livejournal.com/10247.html
http://maramus.livejournal.com/10742.html
http://shualey.blogspot.com/2011/05/blog-post_14.html
http://shualey.blogspot.com/2011/06/blog-post_07.html
http://shualey.blogspot.com/2011_06_01_archive.html
http://driada4ka.livejournal.com/123939.html
http://soldier-moskva.livejournal.com/40958.html
http://via-midgard.info/11946-otkrytoe-pisimo-v-oon-ot-russkix-vrachej-iz-livii.html
http://www.warandpeace.ru/ru/commentaries/view/59679/


Източник:

http://rusmir.in.ua/pol/1499-dary-zapadnoj-demokratii-otrezanie-golov.html