НАЦИОНАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ПЛЕМЕНАТА ОТ ЦЯЛА ЛИБИЯ: САМИ ЩЕ РЕШАВАМЕ КАК ДА ЖИВЕЕМ!

Николай Сологубовски , Триполи, 10.05.2011

превод: Литературен свят

Ето един от примерите на съвременната западна пропаганда:

«В Триполи в нощта на 9 срещу 10 май започна въстание срещу режима на либийския лидера Муамар Кадафи. По свидетелства на очевидци, то е оглавено от сътрудници на силовите ведомства, минали на страната на въстаниците, съобщава Reuters, цитирайки опозиционния вестник Brnieq».

И каква нощ за този фалшификат е избрала английската агенция Ройтер! Та нали неговият кореспондент работи в Триполи! Какво ли би казал днес Чърчил, 66 години след края на войната с Хитлер, Гьобелс?

За какви очевидци пише Ройтер, цитирайки «опозиционен вестник», издаван неизвестно къде, макар че можем да се досетим с чии пари!

Четем по-нататък: «Представителите на силовите ведомства са раздали оръжие на населението, и понастоящем няколко хиляди души се готвят да завземат центъра на либийската столица».

Аз се намирам именно в центъра на Триполи! Градът живее своя живот.

Разбира се, той преживя още една страшна нощ на бомбардировки от НАТО. И само един въпрос задават либийците: «До кога НАТО ще продължава безумието си?»

Защото след две нощи на затишие - сега вече знам какво е тишината на война! - пет страшни взрива разтърсиха столицата на Либия. Отново жилища, отново парламента, отново резиденцията на Муамар Кадафи, лидера на Либийската Джамахирия. Отново убити и ранени…

Какви думи да се намерят, за да се опише състоянието на човек, който гледа руините на дома, където през нощта са спали хора?

Как да бъдат наречени онези, които именно в Деня на Великата Победа над фашизма отново бомбардираха мирен град? Стискам юмруци и изричам само една дума: «Престъпници!»

Знам какво тръбят сега западните СМИ, макар че помня как навели глави, западните журналисти стояха до мен пред разрушения Детски център. Самолетите на НАТО изпълниха поредната си «хуманна мисия», за която ще разкаже на поредната пресконференция представител на НАТО. И само в светли тонове! И целият свят ще научи за «новите подвизи» на натовските летци във войната с «диктатора и тиранина».

За мен тези летци са престъпници! И за престъпленията им няма срок на давност, както за престъпленията на нацистите.

…Сутринта пътувах из града. Спокоен, мълчалив град. Той някак си се е свил, улиците са обезлюдени, дълги опашки от автомобили за бензин. Но няма нито танкове, нито армейски патрули. Само самите жители са с калашници. И над свития в юмрук град - безкрайно синьо небе, в което скоро отново ще се появят «хищниците от север»…

Аз опровергавам онова, което предаде днес сутринта Първи канал на росийската ТВ.

Опровергавам онова, което съобщават другите росийски СМИ, нямащи свои кореспонденти в Либия: в Триполи «похищават хора», в Триполи «заставят всички да воюват насила», в Триполи «хората ги убиват на опашките за бензин», в Триполи «тайно изгарят десетки тела на убити в крематориуми», в Триполи привържениците на опозицията се борят за «демокрация»… Това е лъжа!

Онези, подхващащи тези семена на лъжата, с които са задръстени социалните мрежи и особено TWITTER, и ги разпространяват, знаейки колко трудно е да се научи истината за мъжествената съпротива на либийския народ спрямо наемниците и метежниците, поддържани от НАТО, ще нарека със същата дума: «Престъпници!»
И запомнете решенията на Националната конференция на племената на цяла Либия!

Запомнете призива на двете хиляди представители на 860-те племена:
 
Това е нашата страна, и всички агресии са недопустими.
Никой няма да решава вместо нас как да живеем.
Няма да позволим да разкъсат Либия на части.
Не смейте да пипате Муамар Кадафи.
Ние вежливо предлагаме мир. Готови сме да простим на всички, които сложат оръжие и ще създадем контролна комисия.
Готови сме да простим на онези наши синове, които се опомнят.
Нефтът принадлежи само на нас и на нашите деца.
Не сме съгласни с никакви «проекти» на Европейския съюз.
Готови сме да обсъждаме с чужденците всички въпроси, но само с онези, които не са били наши врагове, и само тогава, когато агресията бъде прекратена.
Открити сме за диалог с всички хора с добра воля!

Това е гласът на Либия!
Това е мнението на всеки честен либиец, патриот, готов с оръжие в ръка да защитава родината си!

Фоторепортаж  -  Националната  конференция на племената от цяла Либия
http://www.interaffairs.ru/photo.php?gallery=40

Фоторепортаж - Болницата в Триполи, където работят лекари от СНГ
http://www.interaffairs.ru/photo.php?gallery=39

Снимки: Николай Сологубовски


Източник: http://www.interaffairs.ru/read.php?item=7638