НИКАКВО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО! ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ БЕЗ КОЛЕДНИ ПЕСНИ - И ТОЧКА!

Тотко Найденов

Прословутите коледни базари в Германия вече няма да бъдат огласени от коледни песни. Забранени са от местните власти.

Причината е ясна: за да не смущават спокойствието на скъпите мигранти. В името на политкоректността и интегрирането им. Кой кого ще интегрира - е друг въпрос.

В някои провинции пък е забранено показването и носенето на религиозни символи, в т. ч. и на християнски кръстчета. Това било дискриминация на друговерците.

В много от детските градини не се готви свинско месо, защото има дечица от семейства, които не го консумират по религиозни причини. Така, де - толерантност трябва към мюсюлманските братя. А че е дискриминация на исконната европейска християнска култура, няма значение.

В Англия закриват много църкви; по-точно - превръщат ги в дискотеки. Причината? Нямало вярващи, нито посещаемост. Къде ли се обръща в гроба Хенри VIII? И за какво са били тези кървави борби между протестанти и католици преди 4-5 веказа това чия вяра е правилната? За да танцуват потомците им шейк под иконите?

“Да бъдеш толерантен в зверилник е самоубийство”, казваше Хайтов. Как да им го преведеш на немски или английски? Нали ще те арестуват за нетолерантност?

Кметове в северните страни молят своите съграждани да не празнуват толкова шумно и показно Рождество Христово, пак със същата цел. А Коледните празници на много места се наричат само Зимни.

Не изостана от розовата мода и новият столичен кмет. Т. нар. коледна украса пред храма “Св. Алрксандър Невски” няма нищо общо с рождението на Спасителя; това си е цял Хелоуин: розов кон-еднорог, някакъв зелен дух, Снежанка като третополово същество…

Нищо чудно догодина да бъде изобразена гола с огромен мъжки атрибут между краката, както е на немалко скулптури в бившата цивилизована Европа. Новите й ценности, сър…

“Направихме нормалното - ненормално, и обратното”, казваше непрежалимият Марко Семов.

Направихме го, професоре.

Хайде, да привършвам текста, защото ще трябва да си лакирам ноктите…