ОТИДЕ СИ ГЛАВНИЯТ РЕДАКТОР НА В. „ЧИРПАНСКИ НОВИНИ” АНГЕЛ КОЛЕВ

На 21 септември 2023 г. почина главният редактор на „Чирпански новини” Ангел Колев - учител, журналист, публицист, общественик, туристически деятел, почетен гражданин на Чирпан.

„Поклон пред паметта му! Винаги е много тъжно, когато се разделяме с изключителен човек, общественик и скъп приятел. Той беше с борбен дух, невероятно чувство за справедливост и с безспорни заслуги в просветното дело и обществения живот в общините Чирпан и Братя Даскалови. Ще ни липсват неговите мъдри анализи, просветителски инициативи, журналистическа критичност и туристически ентусиазъм, с който заразяваше всички” - изрази съболезнования кметът Ивайло Крачолов.

“Неговата енергична деятелност, неуморимото му желание да популяризира всичко добро, което се случва в нашия регион, вътрешната му потребност да служи на своите съграждани с конкретни идеи и дела са всеизвестни и доказани. Неговата общественополезна дейност е с широк обхват и със значими постижения” - написа Инициативният комитет през м. август за Ангел Колев в мотивите за почетен гражданин до местния парламент.

В 10 часа ще бъде поставен траурен кът в сградата на Община Чирпан за съболезнования.

Поклонението е утре, 22.09.2023 г., от 11 ч. на чирпанските гробища.

Екипът на „Литературен свят” поднася съболезнования на семейството му!