МИНИАТЮРИ

Туко Рамирез

СЪВРЕМИЕ

Днес преди да си отвориш устата трябва да се съобразиш с мнението на феминистките, веганите, сексуалните и национални малцинства, джендърите, религиозните братства, бездомните кучета и котки. В противен случай цялата тази оскърбена маса, с присъщата си човечност ще те разкъса на парчета. В името на човечността.

——————————

ПРЕДИ

Бедно живеехме преди в България. Събирахме хартия, старо желязо, хербарии, билки, монети, марки. Но пари за лечение в болница не сме събирали.

——————————

ХОРОСКОП

Икономисти от БАН прогнозират, че в България добрите стари времена ще се върнат и за един щатски долар отново ще се дават 98 стотинки, а за много долари - 8 години с конфискация на имуществото…

——————————

ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА

В парламента партиите вече са подредени като жълтите павета пред него. Едните се кълнат за дванадесети път. Арестанти и арестуващи са един до друг. Третите за пръв път са трети. Няма правителство. Няма бюджет. Всичко е на ангро. Животът пак е сцена, обаче с 240 актьори. Пиесата е по Шекспир, а царят барабар с охраната са голи. Народът мълчи, ама някак си приповдигнато. Олиото и евроценностите са скъпи и са далече. Ще ги въртим на ротационен принцип.
Лабаво няма!

——————————

ЗА ПОЗНАНИЕТО

Преди исках да опозная света. После да го изменям. Сетне пожелах да променя отношението си към него. Сега съм на мнение, че ако измия прозорците на автомобила ползите ще са повече.

——————————

ЗА 5 ПАРИ

За да се свърши за 5 пари работа в армията, трябва да има заповед!
За да се свърши за 5 пари работа в Парламента, трябва закон!
За да се свърши за 5 пари работа в Президентството, трябва указ!
Ами ако трябва работата да е за 50 пари!
Ко прайми тогава?

——————————

ГОРЕ-ДОЛУ

Инфлацията върви надолу. Цените вървят нагоре. Заплатите вървят нагоре.
Доходите вървят надолу.
В класацията на най-бедните държави сме нагоре. В списъка на най-богатите държави сме надолу.
Тези, които крадат стават все повече, а тези, от които може нещо да се открадне са все по-малко. Горе-долу това си е демографска криза.