ПОЕТЪТ ГЕОРГИ ГАНЕВ С АВТОРСКИ РЕЦИТАЛ-ПРЕМИЕРА

Пловдивчани и гости на Пловдив, наш поет иска любовта ви. Автор на девет издадени поетични книги, Георги Ганев написва десетата буквално за десет дни. В софийската болница „Токуда”, където преживява животоспасяваща операция от рак, за периода от 21-и до 28-и януари 2023 г. поетът създава 12 стихотворения, чиято автентичност по неповторим начин разказва за битката му в отделението по гръдна хирургия - с имената на лекари и медицински сестри, с дати на изследвания и манипулации. Една книга, в която няма тъга, а хуманизъм, мъжка сила, хумор, оптимизъм и огромна жажда за живот.
Припомняме, че само преди 2 години и 9 месеца Ганев загуби съпругата си, починала от рак. Припомняме още, че през 2020 г. издателство „Летера” пусна на книжния пазар стихосбирката му „Този град ме позна”, спечелила конкурс на община Пловдив. В нея има 37 стихотворения, директно посветени на града под тепетата или на именити негови творци, приятели на автора, както и творби, съдържащи пловдивска топонимия: имена на улици, площади, заведения и др. Няма друг български поет, правил подобно нещо в толкова на брой творби!
В десетата си книга КАЛЕНДАР НА ЖИВОТА, чийто редактор е Антон Баев, а художник на корицата - Ангел Гешев, Георги Ганев е добавил към 12-те още три стихотворения със скъпи за него посвещения. Книгата има и функцията на календар, започващ от 1 март 2023 г. и завършващ на 28 февруари 2024 г. - с месечни датници и пълно изброени именни дни.
Премиерата ще бъде спектакъл, в който участват музиканти и танцьори - приятели на поета (вижте поканата). В продажба освен тази книга ще бъдат и предишните три на автора, който с удоволствие ще даде автографи. Виното е осигурено от винарна „Загрей” - Първомай.
Георги Ганев ви очаква на 28 февруари 2023 г., вторник, от 17:30 ч. в Студио 1 на Радио Пловдив.
Не пропускайте това преживяване!