ДРУЖЕСТВОТО НА ПИСАТЕЛИТЕ В ПЛЕВЕН ВРЪЧИ ГОДИШНИТЕ ЛИТЕРАТУРНИ НАГРАДИ

На специална церемония в Плевен бяха връчени годишните литературни награди на Дружеството на писателите за литературна продукция, излязла през 2021 година.
Годишните литературни награди носят името на създателя на Дружеството на писателите в нашия град - големият български поет и преводач Александър Муратов. Финансирането е осигурено от Община Плевен по решение на Общински съвет -Плевен.
Наградите се дават за книги излезли през предходната година в различните литературни жанрове. През тази година журито в състав: Албена Декова - председател на Дружеството на писателите и председател на журито, и членове: Атанас Славчев и Нина Чилянска, определи следните носители на наградите:
ЗА ПОЕЗИЯ - на Страхил Ерменков за книгата му „Безсъници”, изд. „Северно ехо”, Плевен.
ЗА ПРОЗА - на Ема Пенчева, за романа й „Кара Билял”.
ЗА ПУБЛИЦИСТИКА - на Венета Йочева , за документалната й книга „Да се знаят, да се помнят…”, изд. „Северно ехо”, Плевен.
ЗА ДЕТСКА ЛИТЕРАТУРА - на Вана Николова, за книгата й със стихове „Българче съм”.
ЗА ХУМОР И САТИРА - на Свилен Димитров, за книгата му „Кратките мъдрости на едно дълго безумие”.
ГОЛЯМАТА НАГРАДА за цялостно творчество е връчена на поета, разказвача, драматурга и театрален актьор Илко Иларионов, член на Дружеството на писателите в Плевен и член на Съюза на българските писатели.
Всички наградени поети и писатели прочетоха свои творби.

Татяна Любенова, член на УС на
Дружество на писателите в Плевен