ГЕОРГИ АНГЕЛОВ ПРЕДСТАВИ НОВИТЕ СИ КНИГИ

Георги Ангелов представи новите си книги „Нощни приписки”, „Съгледвач на светлината”, „Новакова бразда” и „Ръкопис от Мъртво море” на 1 ноември 2022 г. в клуба на БСП-Чирпан, предоставен любезно от председателя му Георги Николаев за творчески срещи.
Представянето откри Тотьо Нерезов - неформален лидер на чирпанското дружеството на писателите. Той обяви, че за Будител на Чирпан за 2022 г. дружеството им е избрало поета Георги Ангелов.
Новите книги на Ангелов бяха представени от поетесата Ели Видева, която е редактор на повечето от общо 22-те му книги. В словото си тя заяви: “Георги Ангелов е поет и то от най-добрите в момента. Нещо повече - той е поет с позиция, не се страхува да заяви ясно това, за което мисли”, като в доказателство прочете някои от творбите му.
Георги Ангелов прочете по няколко стихотворения от четирите си книги, като преди това припомни кое го е накарало заедно със съпругата си - поетесата Ваня Душева, да създадат електронното списание „Литературен свят”… Свои мисли за творчеството на Ангелов споделиха Ваня Душева, Игнат Пенев, Ангел Колев и Иван Троев, а дъщерята на поета Мария прочете любимо стихотворение от творчеството на баща си..
Домакинът Георги Николаев изрази мнение, че съмишлениците му от тяхната партия ще преодолеят угризенията си относно отварянето на клуба за подобни срещи и ще присъстват за в бъдеще на тях.

Чирпански новини