ЗАПОЧВА БЪЛГАРИАДА 2022 В СОФИЯ

Председателят на Организацията на обединените българи Живко Бъчваров ще открие  “Българиада 2022″, в която участват учени и творци от всички български общности по света, на 5 септември от 10 ч. в Съюза на военноинвалидите.

В дневния ред е предвидено да се проведе тържествена сесия за 15-тата годишнина на ООБ, както и ще се обяви законодателната дейност на общобългарския парламент за 2023 г. Ще се дискутира и връчването на личните документи на гражданите от общобългарската общност.

Ще бъде учредена и конфедерация за стратегическо партньорство.

15-тата годишнина на ОББ бе отбелязана и от  Международния университет на обединените българи, който удостои цяла плеяда учени и творци с почетни научни звания.

Академичният съвет начело с акад. Сергей Иванова и фолклористът п роф. д-р Николай Ников връчиха почетните дипломи  за научни и творчески постижения. Научните звания Академик и Член-кореспондент получиха любимата народна певица Янка Рупкина, създателят на ансамбъл „Българе” Христо Димитров, етнологът Георг Краев,   създателят на най-големия   Исторически парк в Европа Ивелин Михайлов,  журналистката и пиар Патриция Кирилова - магистър Защита на културно-историческото ни наследство, полк. инж. Валентин Николов - председател на съюза на военноинвалидните кооперации и др.