МИНА КАРАГЬОЗОВА СЪС „ЗЛАТНА ДИПЛОМА” ОТ „ЗОЛОТОЙ ВИТЯЗ”

Мина Карагьозова получи „златна диплома” от творческия конкурс „Золотой витяз” за книгата си „Душата - горе!”. През 2021 г. на адреса на организационния комитет на 12-ия Международен Славянски литературен форум „Золотой витязь” са постъпили 358 произведения от Русия, Аржентина Белорусия, България, Босна и Херцеговина, Германия, ДНР, Израел, Казахстан, Китай, Колумбия, ЛНР, Полша, Румъния, Северна Македония, Сърбия, САЩ, Франция Узбекистан, Украйна, Естония. За участие в творческия конкурс са допуснати 141 произведения, 49 от които са попаднали в краткия списък. По резултатите от прегледа журито определя победителите и лауреатите на форума. Международният Славянски литературен форум „Золотой витязь” се провежда в рамките на Славянския форум на изкуствата „Золотой витязь” от 2010 г. и обединява пишещи на руски език литератори, чиито произведения отговарят на девиз “За нравствени идеали, за възвисяване душата на човека.” Организатори на Литературния форум са Международният форум „Золотой витязь” с подкрепата на Министерството на дигиталното развитие, връзките и масовите комуникации на Руската федерация (Минцифри на Русия) с участието на: Съюза на писателите на Русия, Издателския съвет на Руската православна църква, Държавния литературен институт „Максим Горки”, Фонда за изучаване наследството на Столипин, Фонда „Път на живота”. Президент на Международния славянски форум „Золотой витязь” е членът на Патриаршеският съвет по култура, народният артист на Русия Николай Петрович Бурляев. Почетен председател на Международния литературен форум „Золотой витязь” е съпредседателят на управителния съвет на Съюза на писателите на Русия, лауреат на Патриаршеската литературна награда Владимир Николаевич Крупин.
Вицепрезидент на Международния Славянски форум „Золотой витязь” е писателят, поет, организатор на литературни конкурси, музикален продуцент, лауреат на международни литературни конкурси Дмитрий Александрович Мизгулин .
Програмният директор на Международния Славянски Литературен Форум „Золотой витязь” е поетът, прозаик, историк, лауреат на международни литературни конкурси Александър Владимирович Орлов.