ПОБЪРКАНИТЕ КУКЛОВОДИ

Николай Николов

Обвинението, че руски разузнавачи са организирали взрива в оръжейния склад във Врбетица е безумно, но това не безпокои повтарящите го евроатлантици. За тях е важна не истината, а унищожаването на връзките с великата северна страна. За цената не ги е еня, защото друг ще плаща.

Напразно президентът Земан призова към трезвомислие - пражките сенатори веднага го обвиниха в държавна измяна заради констатацията, че в хода на разследването не са установени факти за участието на нечии чужди сили в инцидента от 2014 година.

За тези непораснали мъже и жени е важна емоцията, а не смислеността. Така са ги възпитали - макар да нямат връзка с реалния свят, твърдо вярват, че светът е това, което те твърдят.

Всъщност, същите скапани от безнаказаност кратунковци се срещат по цялата територия, подвластна на Брюксел. Там политиците уж ги избират, ала не те управляват…

Анализът на мотивите на действащите лица, основан на народопсихологията, е любопитно занимание. Западните славяни уж са като останалите, но не съвсем. Може би, ако в стари времена немските свещеници не са били изтезавали и продавали по робските тържища учениците на Кирил и Методий, не са ги били прокудили голи и боси посред зима, сега нашата общност нямаше да бъде разединена. Ала историята е различна: кръвта се размива, самосъзнанието изветрява.

За съжаление и в тази мръсотийка се намери българска следа. Чуждите журналисти пишат, че детониралите боеприпаси са принадлежали на наш тровен - недоотровен търговец на оръжие. По документи готвели забранените от международните конвенции противопехотни мини за изпращане в Тайланд, а фактически получателите са били украинските неонацисти. Противоестествено е това увлечение по превратаджии и садисти.

Разбира се, над всичко това стърчи рогатата сянка на ЦРУ. Говори се, че в Чехия е разположен един от неговите европейски центрове. И нищо чудно измисленият скандал да е бил разпален в опит да бъде прикрит готвеният от мистъровците пуч в Белорусия.

Опитват да задушат нашите братя по кръв и вяра. Западните провокации целят изолирането на Русия от Стара Европа и най-вече от Германия и Франция. А още участващите в инициативата «Три морета» недодържави ще са плацдарм в предстоящата война.

За голям срам в София дори президентът подкрепя горещо тази идея. Както се казва: предадеш ли веднъж, оставаш предател за цял живот…

Сякаш няма гадост без българско участие. Потурнаците ни вкарват в конфликт срещу народа, комуто дължим нашето съществуване… И ние трябва да ги спрем!

В Четвъртия райх на Брюксел политиците уж ги избират, ала не те управляват… Сега изглежда, че и тези, които дърпат конците им, също са се лишили от разсъдък.