ЧЕТВЪРТИ НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „АЛБЕНА”

Кметство - с. Врабево с местното читалище “Христо Ботев - 1911″ и  фондация „Българска памет”,  със съдействието на Община Троян и Съюза на Българските писатели обявяват Четвърти национален конкурс за разказ, пресъздаващ женски образ в драматични сюжетни обстоятелства.

В конкурса могат да участват с един разказ автори, навършили 18 години, пишещи на български език като потвърдят авторството на изпратените материали с трите си  имена, година на раждане, електронна поща и телефон.

Задължително изискване е конкурсните произведения да не са публикувани предварително и да не превишават четири страници формат А4, размер 14  пункта, с шрифт Times new roman.

Творбите се изпращат  на електронен адрес konkurs.albena@abv.bg. от 15 януари до 10 юни 2021 г.

Жури в състав -  проф. Аксиния Джурова, проф. Ивайло Христов и писателят Владо Даверов  ще награди петима лауреати, на които ще бъдат връчени плакети на конкурса и разпределен награден фонд от 3 000 лева.

Наградените и други отличени в конкурса разкази ще бъдат публикувани в  четвъртото издание на „Антология Албена”.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени през първата седмица на месец юли, 2021 година на електронните сайтове на Кметство - с. Врабево, на фондация „Българска памет”, както и в други литературни издания.

За допълнителна информация участниците могат да се обръщат на посочения по-горе     електронен адрес или към координатора на конкурса Павел Боржуков на GSM 0884339516.