КОЙ И ЗАЩО СЪЗДАДЕ КОРОНАВИРУСА

Николай Стариков

превод: Румен Воденичаров

Налице са факти за изследвания на американски учени върху  вирус, който съвпада с COVID-19 както две капки вода

Най-важният въпрос, който си задават милиарди хора е „Откъде дойде коронавирусът COVID-19, който успя да потопи цялата планета в съвършено нова реалност?”

На този въпрос вече има отговор.

Но да започнем с това какво представлява вирусът. Ще говорим опростено, както се казва, за обикновения потребител.

- Какво представлява вирусът? Вирусът се състои от генетичен материал във вида на ДНК или РНК, който защитава с белтъчна обвивка. Вирусът не се размножава с деление, той се репликира като използва за целта клетките на организма, в който е попаднал. Вирусът внедрява своята ДНК в ДНК на клетката-стопанин. При това клетката може да придобие нови качества или да загине. Вирусът е паразит, който може да се размножава само намирайки се в други живи клетки. И то при едно условие - вирусът и клетката да са съвместими. Вирусите са многобройни и разнообразни. Едни за размножаване използват човека, други различни животни, растения, гъби и бактерии. Съществуват даже вируси, които се размножават само …във вируси.

Важно! Вирусите не се лекуват. Вирусът не може да се унищожи с таблетка или антибиотик. Цялото антивирусно лечение е всъщност повишаване на имунитета и борба с последствията и неприятните симптоми от заразяването с вируса. Оттук идва и шегата „Ако се лекуваш от грип, ще се оправиш за седмица. Ако не се лекуваш - за 7 дни”.

- Какво е коронавирус?  Това е семейство вируси. Тези вируси са много и са известни отдавна. Съществуват грипни вируси, вируси на хепатит, а има и коронавируси. Някои поразяват човека, а други - животните.

- Какво е особеното на коронавируса COVID-19, че СЗО обяви пандемия от него? Уникалното на този вирус е че това е нов щам на коронавирус, който „неочаквано” от дивите животни (предполагат от прилепите) започна да се предава на човека и да използва човешките клетки за своето размножаване. Т.е. преди вирусът е поразявал само прилепите, но изведнъж е започва да поразява  хора, след което настъпва епидемия.

Тук е мястото да зададем главния въпрос: „Естествен процес или резултат на съзнателни действия на човека са причинили  изменението на коронавируса и неговия „преход”  от прилепите към хората? Коронавирус COVID-19 представлява ли резултат от съзнателна работа?

Все повече информации дават възможност да се отговори положително за произхода на вируса, който превърна света в огромен затвор. При това ще се основаваме на първоизточници с повтарящи се проверки.

В информацията на агенция РЕГНУМ намираме следното:

„ Коронавирусът е създаден в секретна лаборатория на Пентагона, във военния научно-изследователски институт „Уолтър Рид”, Форт Детрик, САЩ.”

„В 2015 г. списание NATURE съобщава за успешния експеримент в лабораторията във Форт Детрик за модификация на коронавируса  от китайския прилеп, който е в състояние да преминава без животно-посредник в човешки клетки. В публикуваната статия е отбелязано, че авторите смятат подобни експерименти за изключително опасни.”

Въпросът естествен или изкуствен произход има коронавирусът COVID-19 има няколко измерения. Но първичен е въпросът „Сам ли се появи?” или „Създаден ли е бил?”. Вторият въпрос възниква от първия и може да се продължи така: „А ако е създаден, то как така се е почувствал „на свобода”? Това съвпадение на обстоятелства ли е или съзнателно прилагане на биологично оръжие?”

И тъй като не вярваме само на един източник, след като прочетохме информацията на REGNUM, продължихме да търсим и намерихме статия от друг руски информационен ресурс. Тя е любопитна с това, че е написана преди 4.5 години (13.11.2015 г.) и е озаглавена „Успешен експеримент по преправяне на вируса на прилепи наплаши учените”.

Днешната версия за естествения произход на коронавируса COVID-19  ни казва,че той е преминал в човешки клетки точно от прилепи в китайския град Ухан.

Тези, които твърдят, че COVID-19 e съзнателно създаден, твърдят същото с разликата, че според тях това е резултат не на „еволюция” на коронавируса и на естествени причини, а на планомерна работа на изследователи. Но нека да видим какво пише в статията от 2015 година:

„Успешният лабораторен експеримент за създаване на хибридна форма на коронавирус от прилепи, способна да инфектира хора е предизвикал тревога сред учените за възможни непредсказуеми последствия в случай на изтичане на вируса-мутант. За откритието и споровете около него съобщава издание на Nature News.

Американските биолози са създали  «вирус-химера» от вируса на подкововидните китайски прилепи, известен като SHCO14. Неговия повърхностен белтък са прехвърлили във вируса SARS, живеещ в дробовете на опитни мишки (за имитиране на заразяване на човек). Учените са доказали, че вирусът SHCO14 вече притежава всички необходими качества за свързване с ключовия рецептор на човешки клетки. Т.е. експериментът потвърди хипотезата за възможността от директно заразяване на човек с коронавируси на прилепи.

Но други вирусолози се съмняват, че получения извод оправдава риска, с който е придружен експериментът. На практика учените са създали нов вирус, който отлично се размножава в човешки клетки. Нещо повече, те са продължили да работят, даже и след като в октомври 2014 г. правителството на САЩ е обявило мораториум за финансиране на изследване на грипните вируси SARS и MERS (за проекта е направено изключение).

Авторите на проекта  не са съгласни с тази позиция.” Ако не беше проведен експериментът, за опасността от вируса SCH014 никой нямаше да узнае.” Всички учени бяха уверени, че той не е способен да заразява човек и единствено опитът с „присаждането” доказа, че вирусът на прилепите SCH014 вече е преодолял ключови препятствия и се е научил да прониква в клетки.”

Оказва се, че изследването по създаване на коронавирус, който да се предава от прилепи на хора, действително се е провеждало още преди 4.5 години. В материала се посочва западно научно издание, в което са помествани статии за подобни изследвания. Потърсихме и ги намерихме.

Ето оригинал на съобщение от  12 ноември 2015 г. в англоезичния сайт Nature.com, който е възбудил дебат на тема „Могат ли да бъдат провеждани такива експерименти?” и не е ли твърде опасно това. Материалът е озаглавен: „Модифицираният вирус от прилеп предизвиква спорове свързани с риска от изследванeто” (Engineered bat virus stirs debate over risky research).

Значи през 2015 г. действително е имало подобно изследване и след публикацията на резултатите от него е започнала дискусия с вълна от критики, смисълът на които в 2020 г. е значително по-разбираем. Рискът от разпространяване на новия коронавирус е много висок!

Продължаваме нашия преглед на информационните ресурси.

В същия сайт Nature.com намираме много подробна статия от 9 ноември 2015 г., в която американските учени са разказали за своята работа по конструиране на новия вирус „от прилепите към човека”.

Ето няколко цитати от този обширен текст на английски, който всеки може да изучи самостоятелно:

- Тук ние изследваме потенциала за инфектиране от вирус подобен на  SARS, а именно SHCO14-Cov, който днес циркулира в популациите на китайските подковообразни прилепи (Here we examine the disease potential of a SARS-like virus, SHC014-Cov, which is currently circulating in Chinese horseshoe bat populations)

- Като резултат на глобализацията появата на вируса SARS-Cov ознаменува нова ера  в междувидовото предаване на тежки респираторни заболявания, водещо до бързо разпространяване по целия свят и до мащабни икономически последствия.

- Тези данни потвърждават способността на вирусите с шип SHC014 да заразяват клетки на дихателните пътища на човека     и потвърждават потенциалната опасност от междувидово предаване на SHC014-CoV.

- Синтетичната конструкция на мутанта-химера и пълнометражния SHC014-CoV беше одобрена от Комитета за институционална биобезопасност на Университета на Северна Каролина и от Комитета за изследвания с двойно назначение.

- Тези изследвания бяха започнати преди момента, в който правителството на САЩ  прекъсна финансирането на отделни  изследвания за усилване на функциите свързани с грипните вируси, и вирусите MERS и SARS (Този документ е разгледан от Националния институт по здравеопазване (NIH), който е одобрил предложението да бъдат продължени тези изследвания).

Американските учени  подробно и обстойно разказват, че съзнателно са създавали новия „вирус- химера”, който може да се предава от прилепи на човек, за да се изучи потенциала му  за инфектиране на човека. След което проверявали ефективността на достъпните имунотерапевтични средства. Те направо пишат: „За да обогатим данните първичните култури от епитела на дихателните пътища на човека (HAE) бяха заразени и показаха надеждна репликация на двата вируса.”

Заключение

Налице е изследване  на американски учени на вирус, който е силно наподобява COVID-19.

Този факт не се крие и официално е публикуван 4.5 години преди началото на пандемията от новия коронавирус.

Американските учени са работили върху създаване на «химерен вирус» даже и след като властите  на САЩ са обявили мораториум за подобни изследвания. Не е известно да има наказани учени.

След дебата за опасността от подобни изследвания няма никаква информация за съдбата на техните резултати.

През декември 2019 г. в  Китай започна епидемия, предизвикана от непознат до този момент коронавирус, наречен COVID-19.

В началото на 2020 г. тази епидемия се разпространи в цял свят и стана причина за фактическо промяна на начина на живот на стотици милиони, а може би на милиарди хора.

Мисля, че дискусията за изкуствения произход на коронавируса COVID-19 не е закрита. Но аргументите в полза на естествения характер на епидемията стават все по-малко.

Милиони хора трескаво очакват да получат отговор на два основни въпроса:

- Кой създаде коронавируса COVID-19?

- Как този вирус се оказа „на свобода”, за да стане възможно шествието му като пандемия по нашата планета?

——————————

23.03.2020, Радио „Комсомольская правда”