СЕВЛИЕВЦИ ВЕЧЕ МОГАТ ДА СЪЧЕТАВАТ РАЗХОДКАТА В ПАРКА С КРАСОТАТА НА ПОЕЗИЯТА

Всеки един от нас се е докосвал до поезията по един или друг начин - тя е навсякъде около нас и в нас самите, тя е колелото, което задвижва нашата душа, тя ни дава успокоение, почивка и красиво бягство от реалността.
По тази причина Интеракт клуб Севлиево реши да направи един поетичен подарък на града. Младите интерактори използваха събраната рекордна сума от ежегодния си мартенски базар, за да поставят 13 табелки по двете алеи - към паметника “Братска могила” в парк “Черничките”, върху които севлиевци имат възможността да прочетат емблематичните любими стихове на членовете на литературния кабинет „Пеньо Пенев” към НЧ “Развитие-1870″. Самият кабинет, носещ името на местния български поет, известен още като „поетът с ватенката”, освен обединител на творческите търсения на талантливите севлиевци, бе и неизменна част от организирането и провеждането на инициативата.
Откриването на уникалния по рода си за България поетичен кът се състоя на 29 юни 2020 г. в 18:00 ч. в парк “Черничките”. Гости на събитието бяха Ротари клуб - Севлиево, представители на Община Севлиево, директорът на Градската библиотека - Севлиево, граждани, привлечени от магията на поезията и, разбира се, творците от литературния кабинет. Скромното събитие пожъна успех, събуждайки вълнение и искрени усмивки по лицата на присъстващите. Докосваща бе и речта на председателя на литературния кабинет Димитър Васин, който пожела на всички да не се отказват от мечтите си и веднъж, щом тръгнат по „билото”, никога да не се връщат назад. Секретарят на НЧ “Развитие-1870″ - г-жа Нели Тотева връчи благодарствен адрес за интеракторите.
Интеракт клуб Севлиево и литературен кабинет „Пеньо Пенев” ви канят да посетите парка и да се потопите в магията на поезията!