ВИТКА ВИТАНОВА – „ВЪЛШЕБНИЯТ ЧАДЪР”

Витка Витанова отбелязва през 2020 г. своя 80-годишен юбилей. Подобаващо. С книга, в която се представя с най-добрите си стихове и гатанки за деца - „Вълшебният чадър”.
Съставител и редактор на книгата е акад. Благовеста Касабова, художник - един от най-известните плевенски графици и карикатуристи Красимир Коцев. Книгата излиза в издателство „Българска книжница”.
Витка посвещава книгата си на своя правнук Адриан, и, разбира се, на всички деца, които през последното десетилетие обикнаха стиховете ? и с голямо удоволствие се забавляват с гатанките.
Книгата съдържа 51 стихотворения за деца и 50 гатанки, разпределени в четири раздела: „Ние и светът около нас”; „Предмети”, „Растения” и „Животни”.
Изключително духовитите рисунки на Красимир Коцев, (който е автор и на корицата), към тези стихотворения и гатанки, носят много настроение за децата.
Витка Витанова има издадени книги с поезия за възрастни и с фейлетони, но нейното най-истинско амплоа е в поезията за деца. Пет са вече книгите й за най-малките читатели.
Авторката е носител на статуетката “Сребърен лист” от 19-тия национален фестивал „Листопад на спомените”- 2013 г., Варна. Тя се занимава и с преводи от руски език.
Член е на Съюза на българските писатели и Дружеството на писателите в Плевен.